Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ



IMG_9229.jpeg

Τι είναι η γείωση 

Η γείωση  αναφέρεται σε άμεση επαφή του σώματος με την επιφάνεια της Γης με γυμνά πόδια, χέρια ή με διάφορα συστήματα γείωσης.

Η σύνδεση του σώματος με τη Γη επιτρέπει στα ελεύθερα ηλεκτρόνια από την επιφάνεια της Γης να εξαπλωθούν πάνω και μέσα στο σώμα, όπου μπορούν να έχουν αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Η Γη είναι σαν μια γιγαντιαία μπαταρία που περιέχει ένα φυσικό, λεπτό ηλεκτρικό φορτίο - ένα ειδικό είδος ενέργειας που υπάρχει στο έδαφος.

IMG_9229.jpeg
Είναι πολλές αναφορές που δείχνουν ότι το περπάτημα χωρίς παπούτσια στη Γη ενισχύει την υγεία, παρέχει συναισθήματα ευεξίας και μπορεί να βρεθεί στη βιβλιογραφία και τις πρακτικές διαφορετικών πολιτισμών από όλο τον κόσμο. 
Όταν είστε γειωμένοι, η κυκλοφορία σας βελτιώνεται, βοηθώντας στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης ροής αίματος στο πρόσωπό σας. Η διεπιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι η ηλεκτρικά αγώγιμη επαφή του ανθρώπινου σώματος με την επιφάνεια της Γης (γείωση ) προκαλεί ενδιαφέροντα αποτελέσματα στη φυσιολογία και την υγεία. Τέτοιες επιδράσεις σχετίζονται με φλεγμονή, ανοσοαπόκριση, επούλωση πληγών και πρόληψη και θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων ασθενειών.

Πώς να επανασυνδεθείτε στη Γη
IMG_9232.jpeg

Πώς ενσωματώνετε την θεραπευτική ενέργεια στην καθημερινή σας ρουτίνα; 
Πηγαίνετε χωρίς παπούτσια για τουλάχιστον μισή ώρα έξω και δείτε τι διαφορά κάνει στο επίπεδο του πόνου ή του στρες σας. Καθίστε, σταθείτε, ή περπατήστε σε χώμα, γρασίδι ή άμμο. 
Για πολλούς ανθρώπους, δεν υπάρχει χρόνος στο τρέχον απασχολημένο πρόγραμμά τους για να περπατήσουν ξυπόλυτοι. Υπάρχουν επίσης εσωτερικές επιλογές, όπως τα μαξιλάρια, τα πατάκια τα σεντόνια, οι καρέκλες και οι ζώνες σώματος....

Πηγή