Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ BERKELEY -CALIFORNIA ΨΗΦΙΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...





Η πόλη του Berkeley στην California ψήφισε νόμο
με τον οποίο τα καταστήματα που διακινούν κινητά τηλέφωνα υποχρεούνται να παρέχουν πρόσθετη ενημέρωση στον αγοραστή για την ακτινοβολία τους που ενδεχομένως υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας όταν αυτά βρίσκονται μέσα στις τσέπες μας ή σε επαφή με το σώμα μας.
Η FCC (Federal Communication Council) τάχθηκε εναντίον του νόμου αυτού γιατί υποστηρίζει ότι συγκεκριμένες οδηγίες υπάρχουν ήδη στην ιστοσελίδα της FCC αλλά και στα ψηλά γράμματα της κάθε συσκευής!! Έτσι σύμφωνα με την FCC οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση για τους κινδύνους σχετικά με τον καρκίνο, καταστροφή του DNA ή ακόμα και επιπτώσεις στον εγκέφαλο μας είναι περιττό να ξαναδημοσιεύονται γιατί ενδεχομένως αλλοιώνουν και επηρεάζουν την συμπεριφορά του καταναλωτή.
Το γεγονός βέβαια είναι ότι τόσο η πόλη του Berkeley όσο και η FCC αναγνωρίζουν τα προβλήματα και τα θέματα της ακτινοβολίας και διαφωνούν απλά για τον τρόπο ενημέρωσης του πολίτη. Στην Αθήνα ούτε ή πόλις αναγνωρίζει το πρόβλημα ούτε η ΕΕΤΤ.
Για τον Δήμο της Αθήνα θα δώσω ελαφρυντικά, προηγείτο η διαμόρφωση της Ομόνοιας και η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου η ΕΕΤΤ όμως??



Theo Metsis