Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΉ ΠΛΕΥΡΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα

Έχουμε μελετήσει την διατροφή από την φυσική της πλευρά και από την θρεπτική της άξια,
από ενεργειακή πλευρά όμως;


Η τροφή δεν είναι μόνο -πρωτεΐνες,υδατάνθρακες και λιπαρά-είναι και ηλεκτρομαγνητικές ενέργειες που προέρχονται από τις συχνότητες δόνησης του ορατού φωτός και των χρωμάτων του.

Χάρη στην σύνθεση της χλωροφύλλης παράγεται το πράσινο των φύλλων ,χάρη στο ηλιακό φως ωριμάζουν οι σπόροι και οι καρποί και παίρνουν το χρώμα και την γεύση τους.
Όσο πιο έντονη είναι η λήψη θερμoτητος και φωτός τόσο πιο έντονο είναι το χρώμα και η γεύση των τροφίμων.

Στο καθημερινό μας πιάτο λοιπόν, παίζει πραγματικά πολύ σπουδαίο ρόλο και το χρώμα των τροφίμων,γιατί αυτό είναι η ένδειξη της ενέργειας που λαμβάνουμε.

Το χρώμα είναι ενέργεια είναι δόνηση που είναι απαραίτητη για την ισορροπία του οργανισμού.
Τα χρώματα μπορούν να ληφθούν από τον οργανισμό μέσα από τρόφιμα
.
Οι τροφές κόκκινου χρώματος μειώνουν την έλλειψη σιδήρου,
σε επίπεδο ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το κόκκινο χρώμα σχηματίζει ιόντα (άτομα με ηλεκτρικό φορτίο) που διασπούν τα σιδηρούχα τρόφιμα σε άλατα και σίδηρο.
Ο σίδηρος απορροφάται , ενώ τα άλατα αποβάλλονται
.
Τα κόκκινα τρόφιμα βοηθούν σε διάφορες μορφές κατάθλιψης γιατί ενεργοποιούν τις θερμές ενέργειες ,οι οποίες είναι μπλοκαρισμενες μέσα στο ηλιακό πλέγμα.

Τα πορτοκαλί τρόφιμα διεγείρουν την ψυχοσωματική ενέργεια και τονώνουν το ανοσοποιητικο σύστημα ,ενώ τα κίτρινα επαναπροσδιοριζουν τον εντερικό περισταλτισμο.

Τα μπλε και τα λουλακί αποτοξινωνουν τον οργανισμό,ενώ τα πράσινα φύλλα έχουν αλκαλοποιητικη δράση και εξισορροπούν το PH του .

Μαζί με ότι άλλο κάνουμε, αν θέλουμε πραγματικά να αποκτήσουμε μια τέλεια ηλεκτρομαγνητικη ισορροπία,τότε θα πρέπει να καταναλωνουμε στο ίδιο γεύμα τρόφιμα συμπληρωματικων χρωμάτων (για παράδειγμα ντομάτες και βασιλικό- κόκκινο και πράσινο)

Για σωστό βάρος πέρα από την διατροφή ας λάβουμε υπ`όψιν μας και την χρωματοθεραπευτικη πλευρά !!

Σύμφωνα μ`αυτήν την άποψη η παχυσαρκία είναι μια διαταραγμένη σχέση ανάμεσα στις κόκκινες και τις μπλε ακτίνες,πιο συγκεκριμένα μια υπεραφθονία των μπλε ακτίνων και μια έλλειψη των κόκκινων.

Τα άτομα που υποφέρουν από έλλειψη βάρους πρέπει να ενισχύσουν την διατροφή τους με μπλε τρόφιμα ...

Αντίθετα για λιγότερα κιλά,
πέρα από την ισορροπημένη διατροφή, η κατανάλωση τροφίμων κόκκινου χρώματος
και η λήψη νερού που έχει εκτεθεί στον ήλιο θα βοηθήσει στο αδυνάτισμα....

Κόκκινο μπουκάλι με νερό ,στον ήλιο....
Λες;
Γιατί όχι ;

Ελάτε να μάθουμε τα μυστικά της φύσης ...
Ελάτε να παίξουμε με τα χρώματα....

Αρχίζω πρώτη ....

ΚΟΚΚΙΝΟ , καρπούζι, παντζάρι, κεράσι.......

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ βερίκοκο, καρότο, μανταρίνι.....

ΚΙΤΡΙΝΟ ανανάς, μπανάνες, ρεβίθια......

ΠΡΑΣΙΝΟ σπαράγγια, αβοκάντο, αγκινάρες.....

ΜΠΛΕ-ΛΟΥΛΑΚΙ μελιτζάνες , μούρα, μυρτιλα.....

Συμπληρώστε με άλλες τροφές και άλλα χρώματα !!!

Ευαγγελία Παπαγιάννη