Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ !!!



Αυτό είναι κάτι που ξέρω καλά έχοντας δουλέψει στην επείγουσα ιατρική για 27 χρόνια και στην αναισθησία για 2 χρόνια.
Έχω και 2 πτυχία στην επείγουσα ιατρική οπότε πριν προσπαθήσει κανείς να το συζητήσει μαζί μου... απλά μην προσπαθήσετε καν.
Οπότε για όσους απλά δεν μπορούν να δουν την αλήθεια, ορίστε λίγη επιστήμη για εσάς.

Δεν πιστεύετε ότι φορώντας μια απλή μάσκα από μόνο του μπορεί να ανεβάσει το CO2 σας;

Η καπνογραφία χρησιμοποιείται σε επείγουσα ιατρική και αναισθησία για την παρακολούθηση της συγκέντρωσης μερικής πίεσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στα αναπνευστικά αέρια. Μια κανονική τιμή είναι μεταξύ 35-45 mm Hg.

Η υπερκαπνία ή η υπερκαρβία είναι υπερβολή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο σώμα σας.
Η κατακράτηση διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει επιδράσεις όπως πονοκεφάλους, ζάλη, κόπωση καθώς και σοβαρές επιπλοκές όπως κρίσεις ή απώλεια συνείδησης.
(για όλους εσάς εδώ έξω που οδηγείτε με μάσκες με τον κίνδυνο να λιποθυμήσετε ενώ οδηγείτε και να σκοτώσετε και άλλους είναι υψηλότερος από εσάς που πεθαίνετε από έναν ιό (και απλά σταματήστε να φοράτε τη μάσκα ενώ κάνετε ποδήλατο και γυμνάζεστε στον καθαρό αέρα της φύσης)

Όταν εισπνέει κάποιος το CO2 εμποδίζει τα κύτταρα του αίματος σας να μεταφέρουν αρκετό οξυγόνο (O2). Ο εγκέφαλος και η καρδιά υποφέρουν γρήγορα, αλλά όλα τα όργανα του σώματος βλάπτονται από έλλειψη οξυγόνου.
Τα υψηλά επίπεδα CO2 μπορούν να σκοτώσουν γρήγορα, αλλά ακόμα και τα χαμηλά επίπεδα μπορούν να έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ.

(εσείς οι μασκοφόροι ανόητοι, σκοτώνετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα)
Η αναπνευστική οξέωση προκύπτει όταν εμφανίζεται δυσλειτουργία στον εξαερισμό και η απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα από το αναπνευστικό σύστημα είναι μικρότερη από την παραγωγή οξυγόνου. Το υπερβολικό CO2 προκαλεί μείωση του pH του αίματος και άλλων σωματικών υγρών, καθιστώντας τα υπερβολικά όξινα.
Η οξέωση συμβαίνει όταν τα νεφρά και οι πνεύμονές σας δεν μπορούν να διατηρήσουν το pH του σώματός σας σε ισορροπία.
Θα μπορούσα να συνεχίσω για τους κινδύνους αυτούς για πολύ καιρό...
Παρακάτω υπάρχουν δύο λήψεις οθόνης του ίδιου ασθενούς. Η πρώτη οθόνη δείχνει 91 σε κίτρινο για το CO2 καθώς ο ασθενής έχει ρινική κάνουλα με οξυγόνο να ρέει, αλλά η μάσκα του είναι υψωμένη (on).
Η δεύτερη οθόνη δείχνει 47 και ο ίδιος ασθενής είχε τη μάσκα του κάτω (off) και ρινική κάνουλα με οξυγόνο ακόμα συνδεδεμένο.
Αυτό ήταν αφού αφαίρεσα τη μάσκα για ένα ολόκληρο λεπτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτός ο ασθενής λάμβανε και συμπληρωματικό οξυγόνο. Εσείς δεν λαμβάνετε.
Αυτή ήταν μια απλή μάσκα ύφασμα, όχι μάσκα N95. Για όσους φορούν μάσκες N95 θα ήταν πιθανότατα πάνω από 100, και για εκείνους με τις διπλές μάσκες ή που φοράνε μάσκες απο σπιτικό ύφασμα χωρίς φίλτρο, ακόμα πιο ψηλά.

Ποια είναι τα συμπτώματα των υψηλών επιπέδων CO2;

Κούραση
Ανικανότητα συγκέντρωσης ή σκέψης καθαρά (εξηγεί πολλά από την τρέλα που είμαι μάρτυρας)
Πονοκέφαλοι
Φούσκωμα
Ζάλη
Δύσπνοια 
Ταχύπνοια (ταχεία αναπνοή)
Αυξημένη αρτηριακή πίεση

Tonya Hunt