Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ακούω διάφορους, ειδικούς και μη να αναφέρουν ότι η Ενεργειακή Βιολογία και Ιατρική είναι hoax, quack... απάτη κοινώς.
Ότι οι ενεργειακές θεραπείες είναι απλά placebo (λες και το placebo δεν έχει τη σημασία του όταν μιλάμε για αυτοΐαση). Αυτό είναι κεφάλαιο για άλλη σειρά άρθρων. Ας δούμε κάποιες γνώριμες εξετάσεις που ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ στην εκπομπή ενέργειας από τα κύτταρά μας:

1. Αξονική Τομογραφία (Computed Tomography ή CT): Μια πηγή ακτίνων Χ περιστρέφεται με ταχύτητα γύρω από τον ασθενή ο οποίος βρίσκεται ξαπλωμένος μέσα στον τομογράφο. Απέναντι από την πηγή των ακτίνων Χ είναι ένας ανιχνευτής (όπως το φιλμ της φωτογραφικής μηχανής απέναντι από το φακό) ο οποίος λαμβάνει την ποσότητα των ακτίνων Χ που δεν απορρόφησαν οι ιστοί. Το γεγονός της απορρόφησης μέρους της ακτινοβολίας δηλώνει ότι υπάρχουν ταλαντώμενα μέρη δηλαδή δομές. Με τον ίδιο τρόπο οι χημικοί στο εργαστήριο χρησιμοποιούν φασματοσκοπία για τον προσδιορισμό στοιχείων ή ενώσεων.

2. Μαγνητική Τομογραφία (Magnetic Resonance Imaging - MRI). Βασίζεται στην αρχή ότι τα άτομα συμπεριφέρονται ως μαγνητικά δίπολα (αυτό σημαίνει ότι έχουμε ροή ηλεκτρονίων άρα σύμφωνα με το νόμο του Αμπέρ και των Μπιο-Σαβάρ μαγνητικό πεδίο). Το μαγνητικό πεδίο του Μαγνητικού Τομογράφου προσανατολίζει τα μαγνητισμένα δίπολα και μέσω του φαινομένου του συντονισμού (μέσω ραδιοκυμάτων) έχουμε απεικόνιση των βιολογικών δομών και οργάνων. Δείτε το ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=kmfmGhI8l9E

3. Ψηφιακή Απεικόνιση Υπερύθρου ή Θερμογραφία: Σε αντίθεση με τις 2 πιο πάνω μεθόδους που ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ακτινοβολία και μας πληροφορούν για τη δομική κατάσταση των οργάνων, η θερμογραφία απλά ΛΑΜΒΑΝΕΙ την υπέρυθρη ακτινοβολία που παράγει το ίδιο το σώμα ως αποτέλεσμα των μεταβολικών διεργασιών. Χρησιμοποιείται για την ανίχνευση διαταραχών στη ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ των οργάνων η οποία προηγείται της δομικής αλλοίωσης στις περισσότερες περιπτώσεις. Μια ειδική κάμερα μέσω λογισμικού μετρά, συγκρίνει και καταγράφει τις θερμοκρασιακές διακυμάνσεις στο σώμα. Ο εκπαιδευμένος ιατρός μπορεί να διαπιστώσει εστίες υποκλινικών φλεγμονών οι οποίες σε συνδυασμό με άλλα κλινικά ευρήματα μπορούν να αποκαλύψουν την εμφάνιση φλεγμονωδών διεργασιών αρκετά πριν αυτές προκαλέσουν αλλοιώσεις σε ιστούς.

4. Ηλεκτροκαρδιογράφημα: Ο καρδιολόγος τοποθετεί σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ηλεκτρόδια που μετρούν και καταγράφουν τα ηλεκτρικά πεδία της καρδιάς που παράγονται από το φλεβοκόμβο και διαδίδονται σε όλο το σώμα μέσω του αίματος που είναι καλός αγωγός (92% νερό).

5. Εγκεφαλογράφημα: Ο νευρολόγος τοποθετεί ηλεκτρόδια στο κρανίο και μέσω αυτών καταγράφονται τα ρεύματα που παραγόνται στις εγκεφαλικές δομές. Πάλι και εδώ έχουμε καταγραφή ενέργειας που παράγει το ίδιο το σώμα μας.

Αυτές είναι οι παραδεκτές από την Σύγχρονη Τεχνοϊατρική εφαρμογές που βασίζονται στο γεγονός ότι το σώμα μας ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Οι επόμενες εφαρμογές θεωρούνται "μούφες" από το κατεστημένο και είναι άδικο αυτό μιας και παραβιάζει το βασικό αξίωμα που λέει ότι αν Α ίσο με Γ και Γ ίσο με Β, τότε Α ίσο με Β. Άρα δε μπορείς να επιλέγεις a la carte το αν η Ενεργειακή Ιατρική είναι μούφα.

1. Δοκιμασία Συντονισμού Νευροφυτικού Συστήματος ή Vegetative Resonance Test ή VRT. Ο ιατρός μέσω probe διαβιβάζει μικρορρεύμα συγκεκριμένης συχνότητας συνήθως από τα δάχτυλα. Εφόσον υπάρξει συντονισμός το Νευροφυτικό Σύστημα μεταβάλλει την επιδερμική αγωγιμότητα του σημείου και αλλάζει τη θέση της βελόνας του αμπερομέτρου. Με τον τρόπο αυτό ο εκπαιδευμένος ιατρός μπορεί να διαγνώσει τους παράγοντες που σχετίζονται με συγκεκριμένα όργανα και συγκεκριμένες παθολογίες.

2. Βελονισμός: τα βελονιστικά σημεία είναι σημεία αυξημένης ηλεκτρικής αγωγιμότητας κατά μήκος δομών επίσης αυξημένης αγωγιμότητας που ονομάζονται μεσημβρινοί. Μπορούμε να τα παρομοιάσουμε με ενισχυτές τάσης. Με τις βελόνες γίνεται η αποκατάσταση των υποσταθμών άρα το ηλεκτρικό σήμα μεταδίδεται σωστά και έχουμε αποκατάσταση.

3. Ρεφλεξολογία/Sujok: οι πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία μέσω του υγρού κρυσταλλικού ύδατος (EZ water κατά Pollack) εντός του εξωκυττάριου matrix διεγείρουν τη μεταφορά ερεθισμάτων προς τα αντίστοιχα όργανα και κέντρα του εγκεφάλου για την ενεργοποίηση των ρυθμιστικών λειτουργιών αυτοΐασης που έχουν ατονίσει λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

4. Isochronic Tunes & Binaural Waves: Μέσω του αυτιού και των κοχλιακών δομών μεταδίδονται ακουστικά κύματα συγκεκριμένων συχνοτήτων που προκαλούν το Συγχρονισμό - Συντονισμό των εγκεφαλικών ημισφαιρίων με σχεδόν άμεση χαλαρωτική δράση (και όχι μόνο).

Είναι πολλά ακόμα. Το να είσαι είρων, απαξιωτικός, και να ασκείς κριτική είναι ευκολάκι. Το δύσκολο είναι να έχεις ανοικτό μυαλό και να μαθαίνεις όχι για να κρίνεις αλλά για να δια-κρίνεις!

Nikolas Daradimos