Κάθε φαγητό, ή ποτό που δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον στο σώμα μπορεί να προδιαθέτουν για οστεοπόρωση.
Αυτό περιλαμβάνει αναψυκτικά (αναψυκτικά), τα τσιγάρα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι περιβαλλοντικοί ρύποι.
Η κατανάλωση σε περίσσεια πρωτεΐνης ή υδατανθράκων οξινίζει το σώμα, το οποίο για να διατηρηθεί σε μια ικανοποιητική ρύθμιση pH κινητοποιεί μηχανισμό επαναφοράς του οργανισμού σε οξύτητες γύρω στο 7,2-7,5 με ... κατανάλωση ασβεστίου από τα οστά.
Δηλαδή, η υπερβολική κρεοφαγία..οδηγεί στην οστεοπόρωση