Η άσκηση μέσα στο νερό της θάλασσας, λόγω της άνωσης,δεν φορτίζει σπονδυλική στήλη και τα γόνατα. ...
Το ¨έργο¨ που παράγεται είναι ίσο με το έργο που καταναλώνεται.
Για τον λόγο αυτό, όταν μάθουμε να κολυμπούμε σωστά,, βελτιώνουμε τη μυϊκή μας δύναμη,και την εν γένει ψυχική μας κατάσταση.
Το κολύμπι βελτιώνει ...το εύρος της τροχιάς δύσκαμπτων αρθρώσεων,που αν συνδυασθεί και με μια ισορροπημένη διατροφή,δημιουργεί προϋπόθεση απομάκρυνσης ασθενειών φθοράς
Η έκθεση στον ήλιο ,όσο κολυμπάμε αλλά κυρίως μετά στην Ηλιοθεραπεία συμβάλει στη σύνθεση της βιταμίνης D......
Μη ξεχνάμε:
1. Ότι όταν κολυμπάμε έχουμε τέλεια γείωση (λόγω του θαλασσινού νερού- καλός αγωγός του ηλεκτρισμού) και η "μάνα μας γη μας συντονίζει με τη συχνότητά της 7,83 Hz που αντιστοιχεί στα κύματα χαλάρωσης (Alpha) του ανθρώπινου εγκεφάλου!.... (Το 1953, ο καθηγητής W.O. Schumann του πανεπιστημίου του Μονάχου έφτασε στην εκπληκτική ανακάλυψη πως ο πλανήτης μας εκπέμπει το δικό του βιορυθμό ο οποίος είναι στα 7.83 Ηz. Αυτή η συχνότητα αντιστοιχεί στα κύματα χαλάρωσης (Alpha) του ανθρώπινου εγκεφάλου!....) και
2. Ο θαλασσινός αέρας «χρεώνεται» με υγιή αρνητικά ιόντα που επιταχύνουν την ικανότητα απορρόφησης του οξυγόνου.
Τα αρνητικά ιόντα εξισορροπούν τα επίπεδα της Σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας του οργανισμού που συνδέεται με τη διάθεση και το άγχος.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο με το τέλος των διακοπών μας έχουμε περισσότερη ενέργεια, ενώ συγχρόνως είμαστε περισσότερο χαλαροί.
Πολικός 2017