Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ





Ο άνθρωπος που είναι πάντα πρόθυμος ,προβλέψιμος, σπανίως φέρνει αντίρρηση ,θέλει πάντα να ευχαριστεί τους άλλους,βάζει τον εαυτό του τελευταίο στην λίστα των προτεραιοτήτων του χαρακτηρίζετε εύκολα ως καλός .Ποια είναι η αξία όμως της καλοσύνης στο παιχνίδι της ζωής και γιατί ο καλοσυνάτος άνθρωπος πάντα χάνει ;


Πολλά τα παραδείγματα γύρω μας των καλών αποτυχημένων ανθρώπων και αντίστοιχα πολλά είναι των επιτυχημένων κακών ,ο άνθρωπος ο καλός συνήθως δεν είναι σε θέση να υποστηρίξει τον εαυτό του ,είναι πάντα σε πρόθυμη θέση να προφέρει και αυτό από μόνο του είναι εκμεταλλεύσιμο .
Μην αφήνεται τον εαυτό σας στα χέρια των οποιοδήποτε θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν προς όφελος τους ,η βοήθεια απ την εκμετάλλευση απέχει και πρέπει να το διαχωρίσετε.
Βάλτε τον εαυτό σας σε θέση που να ικανοποιούνται οι ανάγκες σας ,αν δε δώσετε εσείς σημασία σε εσάς μη το περιμένετε από κανέναν άλλον.
Έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι όποια καλοσύνη κι αν δείξετε πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα σας κρίνουν κακοπροαίρετα οπότε σκεφτείτε ότι θα πρέπει να είστε σε θέση να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας .
Δεν είστε ο υπηρέτης κανενός ούτε διαθέτετε την ικανότητα να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες τους οπότε χαλαρώστε και δείτε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε για τους άλλους χωρίς να νιώσετε πίεση η βάρος η πίκρα σε περίπτωση που δε θα έχετε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της .
Μάθετε να λέτε ΟΧΙ ,μπορεί να φαίνεται περίεργο οι καλοί άνθρωποι όμως σπάνια χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη γιατί δεν έμαθαν να φέρνουν αντίρρηση σε κανέναν και γιατί φοβούνται το αντίκρυσμα που θα έχει η άρνηση τους Λέμε ΝΑΙ όταν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε η όταν είμαστε διαθέσιμοι να δώσουμε χρόνο η ύλη και το ΟΧΙ το λέμε όταν το νιώθουμε αφού πρώτα επεξεργαστούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται στον εγκέφαλό μας .
Μη φορτώνεστε τα προβλήματα των άλλων γιατί εκτός που επιβαρύνεται την ψυχική σας υγεία και διαταράσσετε την ψυχολογική σας ισορροπία δεν δίνεται την ευκαιρία στον άλλο να δοκιμάσει τις δυνάμεις του κι αυτό κάθε άλλο παρά καλό είναι .
Το να φορτώνει η δική σας βαλίτσα με ξένα αντικείμενα είναι άσχημο για τη δική σας πλάτη για τα δικά σας γόνατα.

Βάλτε όρια ,κλείστε τις πόρτες για όποιον σας θέλει στην ζωή του ως προϊόν εκμετάλλευσης .
Τακτοποιήστε το δικό σας ψυχικό χώρο , φορτωθείτε τα δικά σας βάρη και πάρτε μόνο όσα μπορείτε να αντέξετε βοηθώντας όσους σας βοηθούν και προσφέρετε σε όσους σας προσφέρουν.
Πάψτε να είστε ο καλός φίλος η ο καλοσυνάτος σύντροφος που δε παίρνει ποτέ και τίποτα και διεκδικήστε με τη συμπεριφορά σας ότι σας αξίζει
Μη ξεχνάτε ...Η καλοκαγαθία είναι συνήθεια προαιρετική των καλύτερων ανθρώπων. (πλάτων)

Μαίρη Κουτρούμπα
Autosm mania
M.K.<3
Πηγή:gkordis.com