Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





Η μαστογραφία και η εξέταση του μαστού δεν είχαν καμία επίδραση στους θανάτους από καρκίνο του μαστού και έχουν όντως βρεθεί ότι αυξάνουν τη θνησιμότητα του καρκίνου του μαστού.
Με τοξική ακτινοβολία, το τεστ μαστογραφίας συμπιέζει τον ευαίσθητο ιστό του μαστού προκαλώντας πόνο και πιθανή βλάβη των ιστών. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, τα ψευδώς αρνητικά και ψευδώς θετικά ποσοστά της μαστογραφίας είναι ανησυχητικά με 30% και 89% αντίστοιχα. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι πολλοί καρκίνοι του μαστού εμφανίζονται κάτω από τις μασχάλες.  Ωστόσο, η μαστογραφία χάνει εντελώς αυτή την περιοχής της μασχαλιαίας κοιλότητας, βλέποντας μόνο τον ιστό του μαστού να συμπιέζεται ανάμεσα σε δύο πλάκες από γυαλί. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα μειονεκτήματα, θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη σημασία στη θερμογραφία μαστού.

Η Θερμογραφία είναι μια μη επεμβατική και μη τοξική τεχνική η οποία μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες πριν από την έναρξη της κακοήθειας, και νωρίτερα από δέκα χρόνια πριν να αναγνωριστεί από την μαστογραφία.


Κ. Μ.