Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ



Με τον καθαρισμό του αίματος κάθε αρρώστια εξαλείφεται ως δια μαγείας. Αλλά αυτό δεν γίνεται ούτε με τις ενέσεις, ούτε με τα ναρκωτικά (εννοεί τα φαρμακευτικά σκευάσματα), ούτε με τις ηλεκτροθεραπείες. Τα μέσα αυτά μόνο προσωρινά τονώνουν κάπως και ερεθίζουν το νευρικό σύστημα.
Ο καθαρισμός του αίματος γίνεται κυρίως με καθαρό αέρα και με φυσική, υγιεινή τροφή. Και ακόμα καλύτερα, με τη νηστεία. Η νηστεία επιτυγχάνει την αποτοξίνωση του οργανισμού, αλκαλοποιεί το αίμα και εδραιώνει την ομαλή λειτουργία που λέγεται υγεία.
Η υγεία δε, διατηρείται επ’ αόριστον όταν τρέφεται κατόπιν ο άνθρωπος με φρούτα και ωμά λαχανικά.
Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που μολύνουν κάθε μέρα το αίμα τους και καταστρέφουν το σώμα τους τρώγοντας σάπιες σάρκες και όμως απορούν γιατί αρρωσταίνουν. Να μία περίπτωση από τις μύριες που μπορούν να υπάρχουν και που μας παρουσιάζουν με ποιον αποτρόπαιο τρόπο ο άνθρωπος παραβιάζει κάθε μέρα τον Νόμο της Ζωής και γυρεύει κατόπιν να γιατρέψει τα αποτελέσματα που είναι μία φυσική συνέπεια.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε πως το κύριο αποτέλεσμα από την παραβίαση του Νόμου της Ζωής με τις βλαβερές τροφές είναι το ακάθαρτο αίμα, το στούμπωμα των πόρων της Ζωής και το κατεστραμμένο κορμί.
Αυτό μας οδηγεί στη δευτερεύουσα αιτία της αρρώστιας που είναι η αντίδραση του σώματος κατά του εσωτερικού κινδύνου. Ο Νόμος της Αυτοσυντήρησης αναγκάζει το σώμα με τις αισθήσεις να απαλλαγεί από τον εσωτερικό κίνδυνο, όπως ακριβώς ο ίδιος άνθρωπος απαλλάσσεται μοναχός του από τον εξωτερικό κίνδυνο. […]
--------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο “Φυσική Θεραπευτική”
George Clements - Εκδόσεις “Mεταμόρφωση”