Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ



Πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως έχουμε πει πολλές φορές, η αρρώστια πάντα είναι μία. Οι διάφορες ονομασίες της δίνονται σύμφωνα με το μέρος ή το όργανο, στο οποίο εκδηλώνεται και ανάλογα με τα συμπτώματα. Π.χ. όταν η αρρώστια παρουσιάζεται στα έντερα λέγεται εντερίτιδα, στα νεφρά νεφρίτιδα, στο στόμα στοματίτιδα, ρηνίτιδα, αμυγδαλίτιδα, σκωληκοειδίτιδα, κτλ.
Αυτό τι μας φανερώνει; Τίποτε άλλο παρά ότι η αρρώστια ονομάζεται αναλόγως του μέρους και των συμπτωμάτων της, όπως είπαμε παραπάνω. Για να μην εκδηλωθεί η αρρώστια σε κανένα όργανο, ή μέρος του σώματος του παιδιού σας, είναι ανάγκη να το τρέφετε με υγιεινές συνθήκες και όχι να καταστέλλονται τα συμπτώματα με φάρμακα ή χειρουργικά μέσα.
Καλό παράδειγμα έχουμε τις αμυγδαλές που όταν ερεθίζονται και πρήζονται με φλόγωση, ως συνέπεια των τοξινών που παράγονται στο σώμα από την ανθυγιεινή τροφή, πολλοί γονείς τρέχουν με τα παιδιά τους στον χειρούργο να τις αφαιρέσει επειδή πονούν. Και βέβαια, αφού αφαιρεθούν οι αμυγδαλές δεν πονούν πλέον. Γιατί είναι φυσικό να μην πονάει το όργανο που λείπει.
Αυτό γίνεται και με τη σκωληκοειδή απόφυση, όταν αναπτύσσεται η σκωληκοειδίτιδα. Καλή δουλειά αυτή! Για να θεραπεύσουμε την αμυγδαλίτιδα, αποσπούμε τις αμυγδαλές. Για τη σκωληκοειδίτιδα, τη σκωληκοειδή απόφυση. Τότε όταν θέλουμε να θεραπεύσουμε τον πονοκέφαλο, δεν θα ήταν καλό να κόψουμε το κεφάλι; Και σας βεβαιώ πως μετά δεν θα αισθανθούμε πονοκέφαλο πλέον!
Αυτό πρέπει να πείσει τον αναγνώστη ότι καταπιέζοντας τα συμπτώματα με τα φάρμακα ή κόβοντας με το μαχαίρι τα όργανα, που όλα παίζουν και από έναν σπουδαίο ρόλο στη λειτουργία του οργανισμού, δεν απομακρύνεται η αιτία της αρρώστιας.
Εάν δεν σταματήσετε να τρέφετε τα παιδιά σας ανθυγιεινά και οι τοξίνες δεν θα σταματήσουν να παράγονται στο σώμα, και αν αφαιρεθούν οι αμυγδαλές, θα προσβληθεί κάποιο άλλο όργανο. Μα και αυτό να κοπεί, αν ζήσει ακόμη το μικρό ανθυγιεινά, θα πάθει τρίτο όργανο και ούτω καθεξής ωσότου υποκύψει το μικρό στο βασάνισμα. Ε, λοιπόν, πεθαίνουν τα παιδιά ή τα σκοτώνουμε;
Εξηγήσαμε πως όταν αφαιρέσουμε τις αμυγδαλές από το παιδί μόνο οι αμυγδαλές θα πάψουν να πονούν, μια που δεν θα υπάρχουν. Όπως και ολόκληρο το σώμα δεν πονά πλέον όταν πεθάνει ο άνθρωπος. Η αιτία όμως, η πραγματική αιτία που αναγκάζει τις αμυγδαλές να πονούν, δεν απομακρύνεται από το σώμα με την εγχείρηση. Και σας εξήγησα πως η αιτία είναι οι τοξίνες που δημιουργούνται από την ανθυγιεινή διατροφή του παιδιού.
-----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"... #Ηλίας_Πέτρου #ΦΥΣΙΚΗ_ΥΓΙΕΙΝΗ #ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ #ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ #ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ