Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΝΤΡΑ ....



Ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουμε στην κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε δεν μας επιτρέπει να είμαστε σε επαφή με τον εκστατικό εαυτό μας.

Δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε όλα τα δωμάτια του «σπιτιού» μας για να μπει μέσα Ήλιος και φως. 

Ζούμε περιορισμένοι μέσα σε λίγα δωμάτια του σωματικού μας σπιτιού και μόνο σε αυτά που επιτρέπεται. 

Έχουμε ξεχάσει πως υπάρχουν στο σπίτι μας δωμάτια πέρα από τον έλεγχο, όπως το δωμάτιο της τρυφερότητάς μας, της ευαισθησίας μας, της έκστασης…, 

Πως υπάρχουν δωμάτια που κλείνουν τα δάκρυά μας, τους φόβους μας, τη δημιουργικότητά μας αλλά και το πάθος μας που μπορεί να ξεχειλίσει παιχνιδιάρικα, γιατί μάθαμε να μην τα εμπιστευόμαστε και να τα κρατάμε κλειστά  για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στον κόσμο της λογικής.

Όμως, κάθε ένα από αυτά τα δωμάτια περιέχει και μια πτυχή του εαυτού μας και χρειάζεται να τα ανοίξουμε και να τα φωτίσουμε, αν θέλουμε να είμαστε ολόκληροι και ελεύθεροι άνθρωποι. 

Γιατί, μόνο αν τα δωμάτια ανοίξουν πόρτες και παράθυρα, μόνο τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να περιδιαβαίνουμε οπουδήποτε στον εσωτερικό μας εαυτό και να χρησιμοποιούμε όλα τα ταλέντα και τις δυνατότητες που μας χάρισε η Ύπαρξη. 

Και μόνον γνωρίζοντας τον εαυτό μας μπορούμε να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε το «μυσταγωγικό», την παρουσία του πνευματικού στοιχείου στην καθημερινή μας ζωή

Η Νεο-Tantra με πολλαπλούς τρόπους προσκαλεί τους ανθρώπους πίσω στον εαυτό τους. 

Η αισθησιακή και ερωτική οικειότητα είναι μια τόσο ελκυστική πρό(σ)κληση για να μπορέσει ο καθένας μας να διεκδικήσει και να απολαύσει αυτό που έχει χάσει στο πέρασμα των χρόνων. 

Αν όμως κάποιοι ακολουθήσουν την πρόσκληση αλλά δεν ξεπεράσουν τη στιγμιαία ευχαρίστηση, τότε δεν ξεφεύγουν ποτέ από την ικανοποίηση για να περάσουν στην αυτοπραγμάτωση και εξακολουθούν να ζουν την ίδια περιορισμένη ζωή προσδίδοντάς της την ψευδαίσθηση ότι βαδίζουν στο μονοπάτι της Τάντρα.

Βαδίζοντας πραγματικά στο Ταντρικό μονοπάτι ανοίγουμε όλα τα κλειδωμένα δωμάτια και μαθαίνουμε από την αρχή να αγαπάμε, να αποδεχόμαστε εμάς και τους άλλους, να κάνουμε έρωτα λιώνοντας μέσα στην εμπειρία, να έχουμε ολοκληρωτική παρουσία σε ό,τι κι αν κάνουμε, να ζούμε στο τώρα απολαμβάνοντας την κάθε μας στιγμή τιμώντας με ιερότητα τις θεϊκές ποιότητες μέσα σε μας αλλά και σε όλους τους άλλους. 

Και όσο περισσότερο ζούμε στο σπίτι μας, όσο περισσότερα δωμάτια ανοίγουμε, δεν φέρνουμε μόνο το φως μέσα μας αλλά και τη μυσταγωγία στη ζωή μας. Κάνουμε την Tάντρα τρόπο ζωής.

despoina palamari