Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ







Δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, κύριοι, η υγεία μας υπό μορφήν φαρμάκων και δυναμωτικών ποτών, στοιχείων ξένων προς την φύσιν του οργανισμού μας που τον δηλητηριάζουν και εκφυλίζουν.
'Η σωματική μας θαλλερότης καi ή πνευματική και ηθική ευμάρεια, με μια λέξη η ευτυχία μας, δεν αγοράζεται παρά αποκτάται όταν ο άνθρωπος κάμει ορισμένα πράγματα για τα οποία είναι προορισμένος.
Και τα πράγματα αυτά είναι, αρκετός ύπνος, ανάπαυσις, η διατροφή μας κυρίως με φρούτα και ωμά λαχανικά, αποφυγή της κρεωφαγίας, του υπερσιτισμού, των φαρμάκων και γενικά όλων των δηλητηρίων που εισά- γονται συνήθως στο σώμα μας ως προληπτικές ενέσεις, το ελαφρό ντύσιμο, η αγαθή σκέψις, η κίνησις, ο αθλητισμός, τα λουτρά, η εξοχή. Με δυο λόγια η Φυσική Ζωή.
Να που βρίσκονται οι άνεξάντλητες πηγές της σωματικής ζωτικότητας καi της ήθικοπνευματικής αλκής. Όλες οι σημερινές άνθυγιεινές έξεις μας, οι σεξουαλικές καταχρήσεις, τά οίνοπνευματώδη καi λοιπά ποτά, τά ξενύχτια, ή σωματική καί η πνευματική υπερκόπωσις και κάθε τι που μας αναγκάζει να κάμωμε η τραχειά βιοπάλη και η παγκόσμιος τρέλα του κούφιου υπερπολιτισμού, προκαλούν την σαπίλα του ανθρώπινου σώματος και τη νοσηρή πνευματικότητα του πνεύματος.
-------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Peter Lewis: "ΦΥΣΙΚΗ ΖΩΗ"... - 1935 -