Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Η ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ



Πρέπει να το πάρετε απόφαση πως ένα γερό παιδί ποτέ δεν κολλάει από κάποια από τις λεγόμενες παιδικές αρρώστιες με τη συναναστροφή. Αυτό είναι μεγάλη πλάνη. Είναι απολύτως αδύνατο να μολυνθεί τόσο εύκολα ένας υγιής οργανισμός, ένα σώμα που έχει ολοκάθαρο αίμα. Τέτοια πειράματα έχουν γίνει πολλές φορές και το γεγονός αυτό έχει πλήρως αποδειχτεί.
Για να μην πάμε μακριά θα σας διηγηθώ μία περίπτωση που συνέβη στη γειτονιά μας: Μία μητέρα μαζί με ένα από τα μικρά της επισκέφτηκε μία φιλική οικογένεια. Εκεί παρέμειναν τέσσερις ώρες, οπότε το παιδί της έπαιζε πάνω στο κρεβάτι με ένα από τα παιδάκια του σπιτιού που είχε ιλαρά και μάλιστα βαριά. Ο μικρός επισκέπτης, που ήταν μόνο δεκαπέντε μηνών και που δεν είχε αδιαθετήσει ποτέ ούτε δέκα λεπτά της ώρας ως τότε, όπως μας βεβαιώνει η μητέρα του, δεν προσβλήθηκε από ιλαρά. Γιατί; Διότι είχε ανοσία, δηλαδή αλκαλικό αίμα. Και αυτό γιατί ανατράφηκε σύμφωνα με τους κανόνες της φυσικής υγιεινής.
Έτσι ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πως δεν κολλάει, δεν μεταδίδεται η αρρώστια στον υγιή οργανισμό. Η μητέρα που αναφέραμε παραπάνω, φροντίζει και διατηρεί τα παιδιά της υγιεινά και δεν δίνει καμία προσοχή να τα περιορίσει για να μη συναναστρέφονται με άλλα ασθενή παιδιά.
Όλες οι μητέρες πρέπει να κάνετε το ίδιο. Αντί να τα προφυλάσσετε από τα ξένα παιδιά που είναι άρρωστα για να μην «κολλήσουν» την αρρώστια, να τα φυλάξετε από τον ίδιο τον εαυτό τους για να μην τη δημιουργήσουν την ασθένεια τρεφόμενα ανθυγιεινά. Όσο να τους «οχυρώνετε» τον οργανισμό τους με διάφορους προληπτικούς ορούς, οι οποίοι πραγματικά ποτέ δεν ωφελούν παρά πάντα μολύνουν το αίμα και αυξάνουν την οξύτητά του, και όσο να τα περιορίζετε τα παιδιά σας για να μην κολλήσουν την αρρώστια, θα την αναπτύξει αυτομάτως το σώμα τους, όταν παραφορτωθεί από τις τοξίνες που η ανθυγιεινή τροφή γεννάει διαρκώς.
[...] Τα υγιή παιδιά δεν προσβάλλονται από καμία φάση της αρρώστιας, δεν κρυολογούν από τον αέρα, τα ρεύματα και την υγρασία. Δεν παθαίνουν από βάσκαμα. Το μάτι το «κακό» δεν τους επηρεάζει την υγεία. Βγάζουν τα δοντάκια τους χωρίς φλόγωση, πυρετό ή διάρροια.
Η αλκαλικότητα του αίματος, που είναι προϊόν των συνθηκών της φυσικής υγιεινής, θεμελιώνει ανοσία και εξασφαλίζει την υγεία του παιδιού. Οι υγιεινές συνθήκες δεν απαιτούν πολλούς κόπους και έξοδα. Είναι απλές. Αρκεί κανείς να έχει λίγη θέληση και ζήλο για να τις εφαρμόσει. Οι γονείς θυσιάζουν τα πάντα για να σώσουν το παιδί τους όταν αυτό χάνει την υγεία του. Ενώ, αν έδιναν αρκετή προσοχή στη διατροφή του, η χαρά και η ευτυχία θα βασίλευε στο σπίτι τους πάντοτε, γιατί όταν τα παιδάκια ανατρέφονται κανονικά, αναπτύσσονται ομαλά και στο πρόσωπό τους καθρεπτίζεται η υγεία και η ομορφιά.
-----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ηλία Πέτρου: "ΦΥΣΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ"... #Ηλίας_Πέτρου