Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Η ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ, Η ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ...



Είστε ζωντανοί μόνο σε αναλογία με το πόσο συνειδητοί είστε. Η επίγνωση είναι η διαφορά μεταξύ της ζωής και του θανάτου.

 Δεν είστε ζωντανοί μόνο και μόνο επειδή αναπνέετε, μόνο και μόνο επειδή χτυπάει η καρδιά σας. Μπορεί κάποιος να κρατιέται ζωντανός σε νοσοκομείο χωρίς καμία συνείδηση. Ο Βούδας μιλάει για τη ζωή και την επίγνωση γιατί η ζωή είναι ο στόχος και η επίγνωση είναι η μεθοδολογία, η τεχνική για να τον πετύχεις. 

Αυτό που χρειάζεται να μάθετε είναι η παρατήρηση. 

Παρακολουθήστε την κάθε σκέψη που περνάει από το μυαλό σας. Παρακολουθήστε την κάθε επιθυμία που σας συνεπαίρνει. Παρατηρήστε ακόμη και τις μικρές κινήσεις όταν περπατάτε, μιλάτε, τρώτε, κάνετε μπάνιο. Συνεχίστε να παρακολουθείτε, όλα, παντού. Αφήστε τα πάντα να γίνουν ευκαιρία για παρατήρηση. Προχωρήστε στη ζωή παραμένοντας πλήρως παρατηρητικοί. 

Ξανά και ξανά θα ξεχνάτε. Μην γίνετε δυσαρεστημένοι για αυτό. Είναι φυσικό... Όταν θυμηθείτε ότι έχετε ξεχάσει να παρατηρείτε, μην μετανιώνετε. Θα σπαταλάτε τον χρόνο. Μην αισθάνεστε δυστυχισμένοι. Μην αρχίσετε να κρίνετε τον εαυτό σας, γιατί είναι εντελώς χάσιμο χρόνου. Μην μετανοήσετε ποτέ για το παρελθόν! Ζήστε αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο βήμα στην επίγνωση είναι να προσέχετε πολύ το τι συμβαίνει στο σώμα σας. Και το σώμα σας θα γίνει πιο χαλαρό, πιο συντονισμένο. Η βαθιά γαλήνη θα βασιλέψει μέσα του. Η λεπτή μουσική θα πάλλεται στα κυτταρά του.

Στη συνέχεια, συνειδητοποιήστε τις σκέψεις. Και όταν συνειδητοποιήσετε τις σκέψεις, θα εκπλαγείτε απο το τι συμβαίνει μέσα σας. Σιγά σιγά, ο τρελός θα εξαφανιστεί. Σιγά σιγά, οι σκέψεις θα ξεκινήσουν να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο: το χάος δεν θα υπάρξει πια, οι σκέψεις θα γίνουν όλο και περισσότερο συμπαντικές. Στις σκέψεις σας σιγά σιγά, θα αρχίσει να βασιλεύει μια βαθύτερη ειρήνη. 

Και όταν έχετε επίγνωση των σκέψεων, μπορείτε να κάνετε ακόμα ένα βήμα παρακάτω. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τις διαθέσεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας.

Και μόλις αντιληφθείτε αυτά τα τρία στρώματα, θα συγχωνευτούν σε ένα φαινόμενο. Θα γίνουν ένα και θα αρχίσουν να δρουν σε πλήρη αρμονία, θα δονούνται μαζί, θα γίνουν μια ορχήστρα. Και τότε συμβαίνει το τέταρτο.. Συμβαίνει από μόνο του, είναι ένα δώρο, η ανταμοιβή για όσους έχουν κάνει αυτά τα τρία βήματα. Το τέταρτο είναι η απόλυτη επίγνωση που κάνει ένα άτομο να αφυπνιστεί. Ένα άτομο που έχει επίγνωση της δικής του επίγνωσης - αυτό είναι το τέταρτο βήμα. Αυτό κάνει έναν άνθρωπο Βούδα, αφυπνισμένο. 

Και μόνο σε μια τέτοια αφύπνιση ξέρει ο άνθρωπος τι είναι η ευδαιμονία. Η ευδαιμονία είναι ο στόχος, η επίγνωση είναι ο δρόμος προς αυτόν.

.

/ Ωκεάνιες Συχνότητες.