Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΕΧΟΥΝ ΖΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ...



ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς τα δέντρα μας βοηθούν να αναπνέουμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τα δέντρα είναι κάτι περισσότερο από ένα βιότοπο για πουλιά ή ένα ωραίο πράγμα που πρέπει να δούμε - μας βοηθούν να αναπνέουμε! Δείτε πώς.

Ως άνθρωποι, αναπνέουμε αέρα, ο οποίος περιέχει οξυγόνο. Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για να επιβιώσουμε εμείς και όλα τα άλλα ζώα. Μόλις αναπνέουμε οξυγόνο, το σώμα μας το χρησιμοποιεί, μαζί με τα σάκχαρα που παίρνουμε από το φαγητό, για να παράξει ενέργεια, η οποία στη συνέχεια μας επιτρέπει να είμαστε ενεργοί. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως αναπνοή. Κατά την αναπνοή, παράγεται τόσο ενέργεια όσο και ένα αέριο γνωστό ως διοξείδιο του άνθρακα. Όταν αναπνέουμε, το διοξείδιο του άνθρακα που παράγεται απελευθερώνεται στον αέρα.

Φυτά όπως τα δέντρα, από την άλλη πλευρά, μπορούν να προσλάβουν αυτό το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι άχρηστο για τον άνθρωπο, και να το χρησιμοποιήσουν για να παράγουν τη δική τους ενέργεια. Τα φυτά είναι γνωστά ως παραγωγοί, πράγμα που σημαίνει απλά ότι παράγουν τη δική τους ενέργεια χωρίς την ανάγκη για φαγητό.

Το κάνουν με μια διαδικασία γνωστή ως φωτοσύνθεση. Στη φωτοσύνθεση, τα φυτά παίρνουν φως από τον ήλιο και, μέσω μιας σύνθετης σειράς βημάτων, χρησιμοποιούν αυτό το ηλιακό φως, διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και νερό που παίρνουν μέσω των ριζών τους για να παράγουν σάκχαρα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το φυτό και οξυγόνο και στη συνέχεια αποστέλλεται στον αέρα.

Μέσω της φωτοσύνθεσης, οι άνθρωποι μπορούν να αναπνέουν ξανά το οξυγόνο που παρήχθη και να επιβιώσουν. Η φωτοσύνθεση και η αναπνοή είναι οι δύο βασικές διαδικασίες που επιτρέπουν στη ζωή να διατηρηθεί στη γη.

Κατά κάποιο τρόπο, είναι ένας κύκλος - τα φυτά βοηθούν τους ανθρώπους να αναπνέουν παρέχοντας μας οξυγόνο και οι άνθρωποι βοηθούν τα φυτά να "αναπνέουν" παρέχοντάς τους διοξείδιο του άνθρακα.

Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι λαμβάνουν τα σάκχαρα που παράγονται μέσω της φωτοσύνθεσης όταν τρώμε φυτά όπως φρούτα και λαχανικά, γεγονός που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τα σάκχαρα μέσω αναπνοής. 

Όπως μπορείτε να δείτε, τα δέντρα παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας. Την επόμενη φορά που θα πάρετε μια μεγάλη ανάσα αέρα, φροντίστε να ευχαριστήσετε τα δέντρα γύρω σας!

Πηγή