Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

«ΑΣΦΑΛΕΣ κι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ»;


Η διαδικασία της διάδοσης της «σιγουριάς» έχει ως εξής:

Η τάδε εταιρεία παραγωγής φαρμάκων βγάζει ένα καινούργιο φαρμακευτικό «προϊόν» στην αγορά, πάντα για το «καλό μας» και πάντα με γνώμονα την αποκατάσταση της υγείας μας κι όχι το κέρδος; κι ενημερώνει την διεύθυνση πωλήσεων της επιχείρησης λέγοντας πως το συγκεκριμένο νέο φαρμακευτικό προϊόν είναι «ασφαλές κι αποτελεσματικό».

Η διεύθυνση πωλήσεων ενημερώνει τους πωλητές-ιατρικούς επισκέπτες, πως το συγκεκριμένο νέο φαρμακευτικό προϊόν της τάδε επιχείρησης είναι «ασφαλές κι αποτελεσματικό» επειδή της το είπε η εταιρεία.

Οι ιατρικοί επισκέπτες ενημερώνουν τους γιατρούς πως το συγκεκριμένο νέο φαρμακευτικό προϊόν της τάδε επιχείρησης είναι «ασφαλές κι αποτελεσματικό» επειδή τους το είπε η διεύθυνση πωλήσεων, που της το είπε η εταιρεία.

Οι γιατροί με την σειρά τους ενημερώνουν τους ασθενείς και τα ΜΜΕ ως οι πλέον «αρμόδιοι και ειδικοί» πως το συγκεκριμένο νέο φαρμακευτικό προϊόν της τάδε επιχείρησης είναι «ασφαλές κι αποτελεσματικό» επειδή τους το είπε ο ιατρικός επισκέπτης, που τους το είπε η διεύθυνση πωλήσεων, που της το είπε η εταιρεία.

Τα ΜΜΕ κατόπιν «διαφημίζουν» με απόλυτη σιγουριά; πως το συγκεκριμένο νέο φαρμακευτικό προϊόν της τάδε επιχείρησης είναι «ασφαλές κι αποτελεσματικό»; επειδή τους το είπαν οι «ειδικοί» γιατροί, που τους το είπαν οι ιατρικοί επισκέπτες, που τους το είπε η διεύθυνση πωλήσεων, που της το είπε η επιχείρηση, κι αλίμονο στους «ψεκασμένους-συνωμοσιολόγους» που θα τολμήσουν να αμφισβητήσουν το «θέσφατο» των «ειδικών δημοσιογράφων».