Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ"

 


Την αυστηρή φύλαξη των εμβολίων από την αστυνομία, ώστε να φτάσει με ασφάλεια από τους χώρους αποθήκευσης στα εμβολιαστικά κέντρα, προβλέπει η Επιχείρηση «Ιπποκράτης»

που σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς πριν από το τέλος του χρόνου αναμένονται οι πρώτες 300 χιλιάδες δόσεις  στην Ελλάδα.  Στη διαδικασία μεταφοράς των εμβολίων στα νησιά θα συνδράμουν, εξάλλου,  οι Ένοπλες Δυνάμεις με στρατιωτικά αεροσκάφη C 130, ενώ προβλέπεται επιπλέον διάθεση προσωπικού.

Κι εγώ, ψάχνω να βρω το τι σχέση μπορεί να έχει η ιατρική του Ιπποκράτη με τα εμβόλια.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ:

Οτιδήποτε υπερβολικό είναι αντίθετο στη φύση.

«Ασκείν περί τα νοσήματα δύο, ωφελείν ή μη βλάπτειν».

«Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας»

Το να τρως όταν είσαι άρρωστος σημαίνει να τρέφεις την αρρώστια σου.

Οι ασθένειες προκαλούνται κυρίως με τις μεταβολές των εποχών και κατά τη διάρκεια των εποχών, χάρη στις μεγάλες εναλλαγές κρύου και ζέστης.

Τον χειμώνα επικρατούν πλευρίτιδες, περιπνευμονίες, κόρυζες, βραχνάδες, βήχες, πόνοι στο στήθος, τα πλευρά και τη μέση, πονοκέφαλοι, ίλιγγοι….

Κατά τον λοιμό των Αθηνών το 430πΧ, παρατήρησε ο Ιπποκράτης πως αυτοί που δούλευαν κοντά στην φωτιά, όπως οι σιδεράδες, δεν αρρώστησαν.

Ο Παρμενίδης (540-480 π.Χ.) είπε χαρακτηριστικά «Δώσε μου τη δύναμη να προκαλέσω έναν πυρετό και θα θεραπεύσω όλες τις ασθένειες».

Ο Παράκελσος (1493-1541) είπε χαρακτηριστικά «Δώσε μου την δύναμη να προκαλέσω έναν πυρετό και θα θεραπεύσω όλες τις ασθένειες»

Είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος.

Μήπως τελικά το «Επιχείρηση Ιπποκράτης» είναι «ύβρις» προς τον Ιπποκράτη και «Δούρειος Ίππος»  της υγείας μας, σύμφωνα με την ιατρική του Ιπποκράτη;

Ίδωμεν,