Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΥΝ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΑΣ ; !

 


" Ποιοί λένε την ἀλήθεια & χαίρουν της ἐμπιστοσύνης σας;!

Οι τα φαιά φορούντες και περί "υγείας" λαλούντες...
Πάντα η καλύτερη τακτική είναι να λες την αλήθεια, εκτός βέβαια αν είσαι ένας εξαιρετικά καλός ψεύτης.Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν πρόκειται για τα χρήματα αλλά είναι θέμα αρχής, τότε πρόκειται για τα χρήματα.Επειδή οι άνθρωποι είναι τόσο αφελείς και τόσο έτοιμοι να υπακούσουν, ώστε ποτέ δεν θα λείψουν τα θύματα σε έναν αχρείο για να κάνει τις απάτες του.
Παρακάτω και με μια μικρή αναφορά, μπορείτε να διαβάσετε ποιές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ΕΠΙΣΗΜΩΣ καταδικαστει για ΑΠΑΤΗ ( και όχι μόνο!) στις ΗΠΑ και να εξαγάγετε τα δικά σας συμπέρασματα τόσο για την "επιστήμη & έρευνα"τους , καθώς και για τα αποτέλεσματα αυτών.
Οι διαδικυτακοί ταγοί και γκαιμπελίσκοι ας προφτάσουν να βάλουν ως FAKE και ΗΟΑΧ τα κάτωθι, φανερώνοντας έτσι τους εντολοδόχους τους και το δικό τους "ποιόν" αναφορικά με την έγνοια τους σε σχέση με την προαγωγή της ευεξίας του πλησίον.
1. GlaxoSmithKline, $3 δισσ.
Φάρμακα: Paxil, Wellbutrin, Avandia
Η GlaxoSmithKline ἔχει την αμφίβολη διάκριση ότι αναγκάζεται να καταβάλει τον μεγαλύτερο διακανονισμό απάτης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην ιστορία των ΗΠΑ. Το εγκληματικό πρόστιμο ήταν $956.814.400 με απώλεια $43.185.600. $2.000.000.000 πληρώθηκε για να επιλύσει τις αστικές υποχρεώσεις στο πλαίσιο του νόμου περί ψευδών αξιώσεων.
Οι κυρώσεις σχετίζονται με την παραπλανητική εμπορία, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης εκτός ετικέτας και τις μίζες, και την παράλειψη αναφοράς δεδομένων ασφαλείας.
Η GSK συμφώνησε να πληρώσει με βάση:
Προώθωντας το Paxil, Wellbutrin, Advair, Lamictal, και το Zofran για μη καλυπτόμενες χρήσεις, εκτός από την καταβολή από μίζες σε γιατρούς για τη συνταγογράφηση αυτών των φαρμάκων.
Δίνοντας μίζες στους γιατρούς για τη συνταγογράφηση των: Imitrex, Lotronex, Flovent, and Valtrex.
Κάνοντας ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τνν ασφάλεια του Avandia’s.
Ψευδείς αναφορές στο: Medicaid Drug Rebate Program.
2. Pfizer, $2.3 δισ.
Φάρμακα: Bextra, Geodon, Zyvox, Lyrica
Το ποινικό πρόστιμο ήταν $1.300.000.000, και το πρόσθετο $1.000.000.000 ήταν για αστικές κατηγορίες βάσει του νόμου περί ψευδών αξιώσεων.Η Pfizer ψευδώς προώθησε το Bextra, το αντιψυχωτικό Geodon,το αντιβιοτικό Zyvox,και το αντιεπιληπτικό Lyrica. Η εταιρεία κατηγορήθηκε επίσης για την πληρωμή σε μίζες που σχετίζονται με αυτά τα φάρμακα και την υποβολή ψευδών ισχυρισμών σε κυβερνητικά προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης με βάση χρήσεις που δεν ήταν ιατρικά αποδεκτές.
Το Bextra απομακρύνθηκε από την αγορά το 2005 επειδή κρίθηκε οτι ήταν επισφαλές.
3. Johnson & Johnson, $2.2 δισ.
Φάρμακα: Risperdal, Invega, Natrecor
Τα ποινικά πρόστιμα και οι κατασχέσεις ανήλθαν σε $485.000.000 και οι αστικές εγκαταστάσεις ανήλθαν σε $1.720.000.000.
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το Risperdal εγκρίθηκε για τη θεραπια της σχιζοφρένειας. Ωστόσο, οι αντιπρόσωποι πωλήσεων της εταιρείας προωθούσαν το φάρμακο στους γιατρούς ως θεραπεία για ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια για άγχος, διέγερση, κατάθλιψη, εχθρότητα και σύγχυση! Υπήρχαν επίσης ισχυρισμοί ότι το Risperdal εμπορευόταν για άλλες μη εγκεκριμένες χρήσεις, όπως συνταγή για παιδιά και άτομα με ψυχικές αναπηρίες.
Το Invega και το Natrecor περιλαμβάνονται επίσης σε αυτές τις μηνύσεις ως παρανόμως εμπορεύσιμα για off-label και μη εγκεκριμένες χρήσεις.
4. Abbott, $1.5 δισ.
Φάρμακο: Depakote
Τα ποινικά πρόστιμα σε αυτή τη δράση ήταν $700.000.000 και οι δημόσιοι διακανονισμοί ήταν $800.000.000. Η Abbott προώθησε το Depakote ως φάρμακο για τον έλεγχο της διέγερσης και της επιθετικότητας σε ηλικιωμένους ασθενείς με άνοια και για τη σχιζοφρένεια. Ο ΕΟΦ δεν είχε εγκρίνει το φάρμακο για καμία από αυτές τις χρήσεις. Για 8 χρόνια, η εν λόγω εταιρία διένεμε στο εμπόριο τοDepakote για τον τποτιθέμενο σκοπό αυτό σε οίκους ευγηρίας, ακόμα και αν δεν υπήρχαν στοιχεία ότι το φάρμακο ήταν ασφαλές και αποτελεσματικό όταν χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο.
Στην πραγματικότητα, το FDA είχε εγκρίνειτο Depakote για επιληπτικές κρίσεις, διπολική μανία, και τη θεραπείαγια ημικρανία. Η εταιρία είχε πραγματικά διακόψει τις κλινικές δοκιμές του Depakote για θεραπεία με άνοια το 1999 λόγω ανεπιθύμητων συμβάντων, ωστόσο συνέχισαν να το λανσάρουν δημόσια.
5. Eli Lilly, $1.42 δισ.
Φάρμακο: Zyprexa (generic: olanzapine)
Η Eli Lilly προωθήσε το αντιψυχωτικό φάρμακο Zyprexa για χρήσεις εκτός της έγκρισης του FDA, η οποία οδήγησε σε ποινικά πρόστιμα $515.000.000 και διακανονισμούς με αστικές ευθύνες του ποσού $800.000.000.
Το FDA ενέκρινε την ολανζαπίνη το 1996 για τη θεραπεία ψυχωτικών διαταραχών. Αργότερα εγκρίθηκε για τη θεραπεία μανιακών επεισοδίων διπολικής διαταραχής, και στη συνέχεια για βραχυπρόθεσμη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Δεν είχε εγκριθεί για τη θεραπεία της άνοιας ή της νόσου του Alzheimer.
Ωστόσο,η Eli Lilly διαφήμιζε το Zyprexa σε ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας, ακόμη και αν δεν ήταν ένα φάρμακο που προορίζονται στην αγορά πρωτογενούς φροντίδας. Ως αποτέλεσμα, οι γιατροί το συνταγογραφούν για ασθενείς όλων των ηλικιών για άγχος, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη, ναυτία, Αλτσχάιμερ, και άλλα θέματα.
6. Merck, $950 εκκ.
Φάρμακο: Vioxx (generic: rofecoxib)
Οι επιβληθείσες ποινές που αφορούσαν τις πωλήσεις του Vioxx ήταν $321.636.000 σε ποινικά πρόστιμα, $426.389.000 σε αστικές ευθύνες, και $201.975.000 διανεμήθηκαν στα της Medicaid.
Το εγκληματικό συστατικό στην υπόθεση αφορούσε την Merck που προωθουσε το Vioxx για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας όταν δεν εγκρίθηκε από το FDA για τη χρήση αυτή.
7. Amgen, $762εκκ.
Φάρμακο: Aranesp
Amgen εισήγαγε το Aranesp για χρήσεις και σε επίπεδα δοσολογίας που το FDA ειδικά δεν ενέκρινε, επειδή δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να καθορίσει την ασφάλειά του. Η Amgen εισήγαγε το φάρμακο για τους γιατρούς στην ογκολογία και τη νεφρολογία για να συνταγογραφήσει σε ασθενείς με αναιμία από χρόνια νεφρική νόσο ή χημειοθεραπεία. Οι δόσεις ήταν μεγαλύτερες και λιγότερο συχνά χορηγήθηκε από ό, τι το FDA είχε εγκρίνει.
Η Amgen προώθησε επίσης το Aranesp για καρκινοπαθείς με αναιμία, αλλά που δεν λάμβαναν χημειοθεραπεία, η οποία δεν ήταν εγκεκριμένη από το FDA. Στην πραγματικότητα, το FDA είχε διαπιστώσει ότι η χρήση του με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να προκαλέσει αυξημένο κίνδυνο θανάτου.
Η Amgen κατέβαλε ποινικό πρόστιμο $136.000.000 και ποινική κατάσχεση των $14.000.000. Πλήρωσε $612.000.000 στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και $24.800.000 ως αστικές ευθύνες.
8. AstraZeneca, $520 εκκ.
Φάρμακο: Seroquel
Το Seroquel είναι ένα αντιψυχωτικό φάρμακο που κατασκευάζεται από την AstraZeneca που εγκρίθηκε το 1997 από το FDA για τη θεραπεία ψυχωτικών διαταραχών. Το 2000, η έγκριση αυτή προτάθηκε να περιοριστεί σε βραχυπρόθεσμη θεραπεία μόνο της σχιζοφρένειας. Το 2004, περιορίστηκε σε βραχυπρόθεσμη θεραπεία των οξέων μανιακών επεισοδίων που σχετίζονται με διπολική διαταραχή. Αργότερα εγκρίθηκε για διπολική κατάθλιψη.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η παρασκευάστρια εταιρία ήταν σε εμπορία του φαρμάκου για πρόσθετες χρήσεις όπως η θεραπεία της επιθετικότητας, Αλτσχάιμερ, διαχείριση του θυμού, άγχος, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, διπολική συντήρηση, άνοια, κατάθλιψη, διαταραχή της διάθεσης , διαταραχή μετα-τραυματικού στρες, και αϋπνία – παρόλο που το FDA δεν είχε εγκρίνει τo Seroquel για αυτές τις χρήσεις.
Επιπλέον, η AstraZeneca πλήρωσε μίζες σε γιατρούς για τη σύνταξη άρθρων σχετικά με το φάρμακο που χρησιμοποιείται με τρόπους που δεν εγκρίθηκαν.
9. Actelion, $360 ekk.
Φάρμακο: Tracleer, Ventavis, Veletri, Opsumit
Κάθε ένα από αυτά τα φάρμακα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της πνευμονικής αρτηριακής υπέρτασης. Παρά το γεγονός ότι τα φάρμακα είναι ασφαλή για τους ασθενείς να χρησιμοποιούν, η εταιρία διώχθηκε επειδή παραβίασε την πράξη ψευδών αξιώσεων.
10. Purdue Pharma, $270 εκκ.
Φάρμακο: OxyContin
Purdue Pharma έχει κατηγορηθεί ότι παίζει κάποιο ρόλο στην αμερικανική επιδημία των οπιοειδών. Ένας πρόσφατος διακανονισμός, ο οποίος ήταν με την πολιτεία της Οκλαχόμα, αναγνωρίζει ότι ο κατασκευαστής δεν προειδοποίησε επαρκώς τους γιατρούς και το κοινό σχετικά με τους κινδύνους να εθιστεί σε OxyContin.
Καλοί μου φίλοι...
Απο εσάς έγκειται πλέον σε ΠΟΙΟΝ παραδίδετε την εμπιστοσύνη σας για την υγεία και ορθή σας ευεξία..Ο καθείς εις τα λόγια του και ο καθείς εις τα όπλα του!
"Δεν ξέρεις καημένε τη λαϊκή ψυχή.
Οι λαοί πιστεύουν πιότερο τ’ αυτιά τους, παρά τα μάτια τους.
Πιότερο το μύθο παρά τα γεγονότα.
Πιότερο τη φαντασία τους από τη κρίση τους…"
Και έρχονται τώρα με τα υπερ-"ασφαλή " τους εμβολια για μια νόσο που δεν γνωριζουν σχεδόν τίποτε...
Με εκτίμηση,
Δρυόκοπος ό Άρειος
ΠΗΓΗ
via: https://www.enjuris.com/…/largest-pharmaceutical-settlemen…/