Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΒΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ

 


Η φωτογραφία στη δεξιά φιάλη δείχνει παράσιτα και στην αριστερή στον πάτο τα μικρότατα κομμάτια τους που τα διέλυσαν διαμορφωμένα μαγνητικά πεδία.
Στην άλλη φωτογραφία βλέπουμε κύτταρα με ουρά κομήτη. Αυτή η ουρά σημαίνει θραύση DNA, από τα θεωρούμενα ασφαλή οικιακά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.
Όταν σπόροι σιταριού εμφανίζουν βλάβες στο DNA από μικροκύματα και τα φιλικά μικρόβια που βρίσκονται σε έντερά μας επηρεάζονται από αυτά και όταν καρχαρίες, σολομοί, δελφίνια, χελώνες, φάλαινες, πεταλούδες, περιστέρια, σκυλιά, αλεπούδες και πλήθος άλλων ειδών που ενδημούν στη Γη, στους ουρανούς και τις θάλασσες χρησιμοποιούν τις αόρατες γραμμές τού μαγνητικού πεδίου τής Γης σαν ξεκάθαρες λεωφόρους για τις κινήσεις και την ίδια τη ζωή τους.
ΤΟΤΕ... τίθεται το ΜΕΓΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: Είναι δυνατόν να ροχαλίζουν η Greenpeace, τα οικολογικά κινήματα να σφυρίζουν αδιάφορα και οι κυβερνώντες να παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα όταν μικροκυματικές ακτινοβολίες και απειροελάχιστα μαγνητικά πεδία που επηρεάζουν τα ζώα, είναι δυνατό να μην τα επηρεάζουν τους ανθρώπους;
Καθώς αυτά τα πεδία σε λίγο θα γίνουν ακόμα ισχυρότερα. Θα διαχυθούν σε κάθε μέρος τής Γης με τον ερχομό τού 5G και θα έχουμε αυτά τα περίεργα και αμφισβητούμενα όρια ασφαλείας να έχουν ορισθεί μόνο για την υποτιθέμενη ασφάλεια των ανθρώπων και όχι των ζώων;
Τα πτηνά χρησιμοποιούν το γεωμαγνητικό πεδίο για την πτήση τους και αποπροσανατολίζονται όταν εκτίθενται ακόμα και σε πολύ ασθενή μαγνητικά πεδία τού ενός δέκατου τής ισχύος τού μαγνητικού πεδίου τής Γης!
Οι πεταλούδες τού είδους μονάρχης ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα από τις ανατολικές ΗΠΑ για να πάνε σε ορισμένα μικρά δασώδη σημεία τού Μεξικού.
Πάμπολλα πειράματα που έχουν γίνει με διαφορετικά είδη ζώων, πτηνών, εντόμων, μυκήτων ή μικροβίων έχουν δείξει ότι έχουν ένα σύστημα αντίληψης και προσαρμογής στα χαμηλότατης ισχύος ηλεκτρομαγνητικά πεδία όχι μόνο τής Γης, αλλά τής Σελήνης και τού Ήλιου, που είναι απίστευτης ευαισθησίας και ακρίβειας.
Τα περιστέρια επηρεάζονται τόσο από την ακτινοβολία των πύργων κινητής τηλεφωνίας, όσο και την τεχνητή εκπομπή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο εργαστήριο.
Σολομοί και χέλια έχουν την ασύλληπτη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται ηλεκτρομαγνητικά πεδία 0,007 v/m στα 60-70 Hertz, μια τάση που κανένα άλλο ζώο δεν έχει δείξει ότι έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει.
Απειροελάχιστης ισχύος μαγνήτης, παρόμοιος με την ίδια ισχύ που έχει το μαγνητικό πεδίο τής Γης (κοντά στο 1 γκάους) έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραματικά τον κύκλο ζωής μικρών οργανισμών εάν τοποθετηθεί δίπλα τους με κατεύθυνση διαφορετική από αυτή τού γήινου.
Αξίζει να παραλληλίσουμε εδώ την ισχύ τού μαγνήτη που υπάρχει στην πόρτα τού ψυγείου μας, ο οποίος έχει 200 gaus, σε σχέση με την ισχύ τού πυρήνα τής Γης που είναι 25 γκάους και τής επιφάνειας τής Γης που είναι από 0,5 - 1 γκάους.
Ένα είδος τερμιτών στη Βόρεια Αυστραλία χτίζουν πάντοτε τις πανύψηλες φωλιές τους με κατεύθυνση τον μαγνητικό βορρά - νότο.
Οι σκύλοι ευθυγραμμίζονται με τον άξονα βορρά - νότου για την πραγματοποίηση των σωματικών τους αναγκών.
Οι αλεπούδες ευθυγραμμίζονται προς το Βορρά, ανιχνεύοντας το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των τρωκτικών έχοντας έτσι μεγάλη επιτυχία στο κυνήγι τους, ειδικά όταν υπάρχει ένα στρώμα χιονιού ενός μέτρου κάνοντας τα τρωκτικά παντελώς αόρατα.
Οι αγελάδες ευθυγραμμίζουν το σώμα τους στον άξονα βορρά - νότου όταν ξεκουράζονται αλλά και όταν βοσκούν, κάτι που κάνουν και τα ελάφια.
Οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν για τον προσανατολισμό τους το μαγνητικό πεδίο τής Γης, ενώ ακόμα και μικροσκοπικά ζώα τα επηρεάζει ο μαγνητισμός, όπως είναι η ευκαρυωτική άλγη και τα βακτήρια.
Το σύστημα μαγνητοαναγνώρισης των μελισσών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο ανιχνεύοντας μαγνητικά πεδία έως και 26 nanoTelsa (nT) συγκρινόμενα με τα 45.000 nT τού γήινου μαγνητικού πεδίου.
Έχουν καταγραφεί δυσμενείς επιδράσεις εκ τής ανθρωπογενούς ακτινοβολίας στον προσανατολισμό πτήσης των πτηνών.
Σε μια ομάδα από ταχυδρομικά περιστέρια τού είδους columbia livia παρατηρήθηκε πως όταν εκτέθηκαν σε μαγνητικούς παλμούς 0,5-Τ εμφάνισαν διαταραχή στην πορεία τους μέχρι 60 μοίρες, μια διαταραχή που ήταν τόσο περισσότερο εμφανής όσο μεγάλωνε η απόσταση (πέραν των 100 χιλιομέτρων) από τη φωλιά τους.
Το είδος των παρασίτων dugesia έχει μεγάλη αναγεννητική ικανότητα. Όταν κόπηκαν δύο από αυτά και υποβλήθηκαν σε 310-420 volt/m στα 60 Hertz παρατηρήθηκε ότι κάθε παράσιτο ανάπτυξε δύο κεφάλια και δύο ουρές!
Από την άλλη μεριά έχει βρεθεί ότι απειροελάχιστης ισχύος ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες μπορούν να επιφέρουν αναγέννηση ιστών, οστών, οργάνων, ακόμα και μέχρι αυτού τού ίδιου τού εγκεφάλου σε ορισμένα ζώα.
Έχει βρεθεί ότι η απλή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που βρίσκεται διάχυτη στο περιβάλλον μας των 50 ή 60 Hz επηρεάζει ακόμα και τη μορφοποίηση βακτηριδίων ένα γεγονός που έχει προς το παρόν άγνωστες αλλά πιθανότατα επικίνδυνες προεκτάσεις.
Μετα-ανάλυση 101 ερευνών έδειξε ότι παρατηρούνται τοξικές επιδράσεις σε γονίδια μέσω τής επίδρασης των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Βρέθηκε πληθώρα αποδείξεων, πως αυτό συμβαίνει.
Η ελβετική κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Μεταφορών, Ενέργειας και Επικοινωνιών υποστηρίζει ότι «έχει βρεθεί πως χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία επηρεάζουν τη συμπεριφορά, την ικανότητα εκμάθησης και το ορμονικό σύστημα των ζώων».
Σε έρευνα για την επίδραση τής ακτινοβολίας κινητών τηλεφώνων σε 60 επωαζόμενα αυγά ύστερα από επαναλαμβανόμενες κλήσεις ενός αριθμού με διακοπή τριών λεπτών σε κάθε κλήση (σε όλη τη διάρκεια τής επώασης), παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση τής θνησιμότητας συγκριτικά με ομάδες άλλων επωαζόμενων αυγών, οι οποίες βρίσκονταν σε παρόμοιες συνθήκες αλλά με λιγότερη ή καθόλου ακτινοβολία από κινητά τηλέφωνα.
Με επανέλεγχο ενός μέρους των επιστημονικών εργασιών που είχαν διεξαχθεί έως το 2009 για τις επιδράσεις τής ακτινοβολίας σε έντομα, θηλαστικά και αμφίβια από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, βρέθηκε ότι «η παλμική μικροκυματική ακτινοβολία επιδρά στο καρδιαγγειακό, ανοσολογικό, αναπαραγωγικό και νευρικό σύστημα», συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές τις δυσμενείς επιδράσεις και τις βλάβες εκείνες στο νευρικό σύστημα που εμφανίζει αλλοιώσεις στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα, όπως και αλλαγές στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αλλά και διαταραχή κιρκάδιων ρυθμών (συμπεριλαμβάνεται η διαταραχή τού κύκλου ύπνου - εγρήγορσης) μέσω των επιδράσεων που προκαλούν στον αδένα τής επίφυσης και την αλλοίωση τής ορμονικής ισορροπίας των αδένων τού εγκεφάλου.
Εμφανίζονται επίσης στα ζώα αλλαγές στον καρδιακό παλμό στην πίεση τού αίματος, εξασθενεί η ζωτικότητα απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς, παρουσιάζεται έντονη κούραση, αναπτυξιακά προβλήματα, μειωμένη ικανότητα στο χτίσιμο τής φωλιάς, μειωμένη γονιμότητα, προβλήματα κατά τη διάρκεια ανάπτυξης των εμβρύων, μείωση ποσοστών επώασης, γενετικά και αναπτυξιακά προβλήματα, μειωμένη κινητικότητα, αύξηση των ποσοστών στην εμφάνιση καρκίνου και άλλα.
Επιστήμονες που πειραματίστηκαν με τις επιδράσεις τής μικροκυματικής ακτινοβολίας σε σημεία τού εγκεφάλου ενήλικων τρωκτικών, ειδικότερα στην περιοχή τού υποθαλάμου και τού ιππόκαμπου βρήκαν ότι εμφανίστηκε σημαντική και δυσμενής επίδραση σε αυτές τις περιοχές τού εγκεφάλου των τρωκτικών μέσω τής διαταραχής ορμονών όπως είναι η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο ανοσολογικό, τη συμπεριφορά, και τους βιολογικούς ρυθμούς.
Έρευνες σε άλλους οργανισμούς έχουν δείξει ότι πράγματι προκαλούνται δυσμενείς επιδράσεις, από τις ραδιοσυχνότητες, δηλαδή τις ακτινοβολίες που παράγονται από την κινητή τηλεφωνία, τις βάσεις Wi-Fi και τις παρόμοιες, κάτι που ενισχύει τη βασιμότητα των ευρημάτων για τις μέλισσες ενώ έχει παρατηρηθεί ότι αυτά τα πεδία επιφέρουν ταυτόχρονα και συνεργιστικές δυσμενείς επιδράσεις σε κυτταρικό επίπεδο.
«Έχει παρατηρηθεί με απόλυτη σιγουριά ότι συμβαίνουν παραμορφώσεις ζώων και φυτών όταν βρίσκονται κοντά σε πύργους κινητής τηλεφωνίας (Animal Study) and plants (Kato 2004). Ταυτόχρονα έχει παρατηρηθεί η μείωση έως και εξαφάνιση βατράχων σε παγκόσμιο επίπεδο (Balmori 2006), η μείωση τού αριθμού των πτηνών (Mukherjee 2003) και εντόμων και κατά τα τελευταία χρόνια των μελισσών (Barrionuevo 2007), γεγονότα που συνδέονται με την ύπαρξη ανθρωπογενών ακτινοβολιών (Sandu 2007). Η πλειοψηφία των ερευνών πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια, με πτηνά (έμβρυα και αυγά), μικρά τρωκτικά και φυτά.
Σε ένα ποσοστό τού 65% εκ των μελετών διαπιστώθηκαν περιβαλλοντικές επιδράσεις από ραδιοσυχνότητες και ηλεκτρομαγνητικά πεδία (στο 50% των μελετών με ζώα και γύρω στο 75% σε φυτά) βρέθηκε ότι υπήρχαν επιδράσεις τόσο με υψηλές όσο και χαμηλές συχνότητες».
Όπως αναφέρεται σε πόρισμα επιτροπής ειδικών που συντάχθηκε για λογαριασμό τής ινδικής κυβέρνησης «η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιευμένων εργασιών υποδηλώνει ότι υφίσταται μια τοξική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε ποικίλα ζωικά είδη. Το εύρος των συχνοτήτων και τής έκθεσης σε αυτά, που απαιτείται για να γίνουν μετρήσιμες οι αλλαγές, διαφέρει σημαντικά μεταξύ των ειδών και δυστυχώς δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για τα περισσότερα είδη τού φυτικού ή ζωικού βασιλείου στην Ινδία».
Για να καταλήξουν με την εφιαλτική επισήμανση: «Υπάρχει άμεση ανάγκη να εστιαστούμε επιστημονικά σε αυτούς τους χώρους πριν είναι πάρα πολύ αργά».
Ακολουθουν πάνω από 20 σχετικές επιστημονικές εργασίες:
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0061714Patterned Magnetic Fields Induce Complete Fragmentation in Planaria. Nirosha J. Murugan, Lukasz M. Karbowski, Robert M. Lafrenie, Michael A. Persinger -
https://www.researchgate.net/.../326265730_Effect_of...Effect of Electromagnetic radiation on Lactobacillus species, by Akshay Garg, Shrasti Vasistha Journal of Chemical and Pharmaceutical Research. July 2016 -
http://rsif.royalsocietypublishing.org/content/2/2/129.full“Sharks can detect changes in the geomagnetic field”, Carl G. Meyer, Kim N. Holland and Yannis P. Papastamatiou -
http://oregonstate.edu/.../study-confirms-link-between...Study confirms link between salmon migration and magnetic field” -
http://jeb.biologists.org/content/155/1/37.shortMagnetic orientation by hatchling loggerhead sea turtles (Caretta caretta)”, K. J. Lohmann -
http://www.nrcresearchpress.com/doi/abs/10.1139/z98-008...Local and migratory movements of Hawaiian humpback whales tracked by satellite telemetry, Bruce R Mate, Robert Gisiner, Joseph Mobley -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1578252/Sharks can detect changes in the geomagnetic field”, Carl G Meyer,1, Kim N Holland, and Yannis P Papastamatiou -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15614508?dopt=AbstractMagnetic compass orientation of migratory birds in the presence of a 1.315 MHz oscillating field», Thalau P, Ritz T, Stapput K, Wiltschko R, Wiltschko W. -
http://link.springer.com/cha.../10.1007/978-1-4613-0313-8_12Are Animal Maps Magnetic?” James L. Gould -
http://f.z.nf/work/magnetite%20based%20magnetorecetion.pdfMagnetite-based magnetoreception», Joseph L Kirschvink*, Michael M Walker† and Carol E Diebel -
http://www.theguardian.com/.../dogs-defecate-earths...Dogs defecate in accordance with earth’s magnetic field, research finds” -
http://phys.org/.../2011-01-predation-foxes-aided-earth...Predation by foxes aided by Earth’s magnetic field”, by LIn Edwards -
http://www.nature.com/.../080825/full/news.2008.1059.htmlMagnetic cows’ are visible from space B-field bovines apparently sense Earth’s magnetic field”, by Daniel Cressey -
http://www.plosone.org/.../info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal...Bats Use Magnetite to Detect the Earth’s Magnetic Field”, Richard A. Holland, Joseph L. Kirschvink, Thomas G. Doak, Martin Wikelski -
http://link.springer.com/article/10.1007/s002530051547...Bacterial magnetosomes: microbiology, biomineralization and biotechnological applications», Schuler D, Frankel RB -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9319256Measurement of the threshold sensitivity of honeybees to weak, extremely low-frequency magnetic fields», Kirschvink J, Padmanabha S, Boyce C, Oglesby J. -
http://jeb.biologists.org/content/199/1/29.full.pdfMAGNETIC ORIENTATION IN BIRDS”, WOLFGANG WILTSCHKO AND ROSWITHA WILTSCHKO -
http://www.pnas.org/content/101/39/14294.shortCryptochromes and neuronal-activity markers colocalize in the retina of migratory birds during magnetic orientation”, Henrik Mouritsen, Ulrike Janssen-Bienhold, Miriam Liedvogel, Gesa Feenders, Julia Stalleicken, Petra Dirks, and Reto Weiler -
http://icb.oxfordjournals.org/content/45/3/565.shortMechanisms of Magnetic Orientation in Birds”, Robert C. Beason -
http://www.nature.com/.../v509/n7500/full/nature13290.htmlAnthropogenic electromagnetic noise disrupts magnetic compass orientation in a migratory bird», Svenja Engels, Nils-Lasse Schneider, Nele Lefeldt, Christine Maira Hein, Manuela Zapka, Andreas Michalik, Dana Elbers, Achim Kittel, P. J. Hore & Henrik Mouritsen -
http://sora.unm.edu/.../journals/auk/v114n03/p0405-p0415.pdfPIGEON HOMING: EFFECTS OF MAGNETIC PULSES ON INITIAL ORIENTATION», ROBERT C. BEASON, 1’3 ROSWITHA WILTSCHKO, AND WOLFGANG WILTSCHKO -
https://www.news-medical.net/.../Evidence-of...Evidence of magnetoreception in humans suggests subconscious ability to respond to Earth’s magnetic field -
“The Body Electric - Electromagnetism and the Foundation of Life» - By Robert O. Becjer, M.D., and Gary Selden. Morrow, 1985.
http://wifiinschools.org.uk/resources/Balmori+2009.pdf«Electromagnetic pollution from phone masts. Effects on wildlife», Alfonso Balmori -
http://www.researchgate.net/.../224587203_Results_of_a...“Results of a Long-Term Low-Level Microwave Exposure of Rats”, D. Adang, C. Remacle, A.V. Vorst -
http://www.europeanreview.org/.../uploads/1782-1788.pdf«The effect of pulsed electromagnetic radiation from mobile phone on the levels of monoamine neurotransmitters in four different areas of rat brain», H.S. ABOUL EZZ, Y.A. KHADRAWY, N.A. AHMED, N.M. RADWAN, M.M. EL BAKRY -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1518854/«Magnetic fields and cancer: animal and cellular evidence--an overview», B Holmberg -
http://www.ingentaconnect.com/.../00000010/00000005/art00007«Response of Honey Bees, Apis mellifera L., to High-Voltage Transmission Lines» - GREENBERG, BERNARD; BINDOKAS, VYTAUTAS P.; FRAZIER, MARVIN J.; GAUGER, JAMES R. -
http://www.sciencedirect.com/.../pii/S0160412012002334«A review of the ecological effects of radiofrequency electromagnetic fields (RF-EMF)», S. Cucurachi,, W.L.M. Tamis, M.G. Vijver, W.J.G.M. Peijnenburg, J.F.B. Bolte, G.R. de Snoo -
http://www.academia.edu/.../MOEF_REPORT_ON_IMPACT_OF_CELL...«MOEF REPORT ON IMPACT OF CELL PHONE TOWERS ON WILD LIFE», Ramanuj Ganguly -