Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID-19 (ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΚΕΨΕΙΣ)


Μύθοι αντιμετώπισης της Νόσου του Κορωνοϊού (COVID-19)

Οικονομικές επιπτώσεις.

Αν θεωρήσουμε ότι ο ιος COVID-19 ή Κορωνοϊός δεν είναι και τόσο επικίνδυνος και ο κίνδυνος θα εκλείψει σύντομα, όπως έγραψα σε προηγούμενα άρθρα μου, σύμφωνα με τους ειδικούς, και αν όλη αυτή η προπαγάνδα και η κινητοποίηση των κυβερνήσεων είναι κατασκευασμένη, τότε τι κρύβεται πίσω της; Δεν θα μπορούσα να απαντήσω με σιγουριά σε αυτό το ερώτημα, αλλά κάνω κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας.

Πρώτα από όλα οι κυβερνήσεις παίρνουν πληροφορίες, αλλά ίσως και εντολές από τον Π.Ο.Υ. τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οπότε με την καθοδήγηση του διαμορφώνουν ένα πρόγραμμα για την διάσωση των πολιτών τους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όμως έχει ενοχοποιηθεί επίσημα (επιστήμονές του, που είναι σε θέσεις κλειδιά για την πανδημία, εργάζονταν για φαρμακευτικές εταιρίες) και σε προηγούμενες πανδημίες ότι εξυπηρετεί συμφέροντα.

Βέβαια οι κυβερνήσεις θα πάρουν κάποια χρήματα από την ευρωπαϊκή ένωση και αυτή με την σειρά της από την διεθνή κεφαλαιαγορά. Οπότε ακόμα και αν υπάρξει κάποια οικονομική απώλεια είναι προτιμότερη από το να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ο νέος κορωνοϊός COVID-19 προβλέπεται ότι θα κοστίσει σήμερα περισσότερο από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, ή το 4,8% του παγκόσμιου Α.Ε.Π.)

Έτσι ουσιαστικά πρέπει καθημερινά οι επιστήμονες να καταγράφουν τα νέα κρούσματα και του θανάτους από τον Κορωνοϊό και οι κυβερνήσεις να λαμβάνουν τα υποδεικνυόμενα μέτρα προσδοκώντας να λάβουν τα κονδύλια που τους έχουν υποσχεθεί οι τραπεζίτες. 

Όσο μεγαλύτεροι οι αριθμοί τόσο περισσότερα χρήματα!!! 

Όσο πιο αργή η διαδικασία ανοσίας τόσο πιο πολλά χρήματα. 

Όσο πιο πολλά χρήματα τόσο μεγαλύτεροι ευεργέτες θα είναι, και θα έχει για όλους ο κουμπαράς!!! 

Το βασικό είναι να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές!!!

Αναρωτιέμαι λοιπόν, μετά από μερικούς μήνες, όπως υπολογίζουν πίσω από την πλάτη μας, πόσες επιχειρήσεις μικρές ή μικρομεσαίες θα κλείσουν; 

Πόσοι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι; 

Πόσοι θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο και πόσοι στους δρόμους να ζητάνε ελεημοσύνη και να κάνουν ουρά στα συσσίτια; 

Πόσοι άνθρωποι θα αποκτήσουν κατάθλιψη και πολλαπλές φοβίες μετά από αυτόν τον καλλιεργημένο πανικό; 

Πόσοι θα αρρωστήσουν ή και θα αυτοκτονήσουν όπως στην εποχή της λιτότητας; 

Και δεν μιλάμε πλέον για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη ολόκληρη και ίσως και την Αμερική. Αυτούς θα τους καταγράψει κανένας;

Είμαστε σε πόλεμο με τον αόρατο εχθρό και αυτές θα είναι οι παράπλευρες απώλειες ίσως μου απαντήσετε, στον πόλεμο αυτό, όμως, αντί να χάσουμε κάποιους ταλαιπωρημένους και ασθενείς υπερήλικες θα χάσουμε την εργαζόμενη νεανική μάζα που παλεύει για ένα καλύτερο μέλλον. Αν και αμφιβάλλω ότι οι θάνατοι την ηλικιωμένων θα είναι τόσο πολλοί όπως κάποιοι νομίζουν. Σύμφωνα πάλι με τις προβλέψεις που βρήκα αναμένεται να νοσήσουν παγκόσμια 400.000 με 500.000 άνθρωποι και οι θάνατοι με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις δεν θα ξεπεράσουν τις 20.000. (βλέπε Π.Ο.Υ. https://experience.arcgis.com/…/685d0ace521648f8a5beeeee1b9… )

Αλλά με ταλανίζουν και άλλα ερωτήματα. 

Τι θα κερδίσουν οι τραπεζίτες με όλη αυτή την κατάσταση δίνοντας μάλιστα χρήματα όταν η Ευρώπη και η Αμερική έχουν ήδη οικονομική κρίση. Βέβαια δεν αγνοώ ότι, όταν υπάρχει σε μια χώρα οικονομική κρίση, η κατάσταση εκτονώνεται με ένα πόλεμο. Μήπως λοιπόν έχουμε έναν oοικονομικό πόλεμο, και πώς θα αποφύγουμε την οικονομική κρίση; 

Ποιος θα πληρώσει ή θα χρεωθεί όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που θα δαπανηθούν; 

Μήπως η οικονομική κρίση θα οξυνθεί και θα βρεθεί άλλη διέξοδος ομαλοποίησης της κατάστασης; 

Θα χαραχτεί νέο νόμισμα; 

Θα γίνουν global αλλαγές ενόψει παγκοσμιοποίησης;

Ας μην επεκταθώ όμως σε τέτοια σενάρια συνομοσιολογίας, η πορεία των γεγονότων θα μας δείξει τι μέλει γενέσθαι.

Θα ήθελα να δω το θέμα και από μια πιο εσωτερική και πνευματική άποψη, αλλά θα το αφήσω για επόμενη φορά.

Βαγγέλης Κουρούκλης Ιατρός