Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΘΕΜΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΡΖΑΝ....



Ανοιχτή επιστολή στον “μάγο της φυλής”.

Γεια σου σοφέ “ιθαγενή” και παιδικέ μου φίλε.


Μετά από τόσα χρόνια θυμάμαι ακόμα τα λόγια σου κι….. ανατριχιάζω.

Το ξέρω πως δεν με ακούς γιατί, μάλλον “λούφαξες” κι εσύ σε καμιά “σπηλιά στα βάθη της ζούγκλας”, όχι από τον φόβο της “τσίτας” αλλά από ....αγανάκτηση.

Τώρα φαντάζομαι πως κι εκεί, μόνο η χαρακτηριστική φωνή του “Ταρζάν” ακούγεται στο “βασίλειο των ζώων”.

Ξέρω πως, ειδικά για σένα ενδιαφέρεται ο “βασιλιάς της ζούγκλας” μην πάθεις κάτι, καθότι ανήκεις κι εσύ ηλικιακά στις “ευπαθείς ομάδες” του πληθυσμού.

Όπως και στην δική μου χώρα, αλλά και στις άλλες πολιτισμένες χώρες, όλοι ανεξαιρέτως οι “φύλαρχοι” άρχισαν να ενδιαφέρονται για τις ηλικιακά “ευπαθείς ομάδες” του πληθυσμού τώρα τελευταία, γι αυτό και προωθούν την “ευθανασία” παθητική και ενεργητική;

Άλλωστε, εσύ γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, πως ταυτίζουν την ώριμη ηλικία με την ευπάθεια, λόγω του ότι είναι δικό τους “επιστημονικό δημιούργημα”, κι έτσι ηλικιωμένος σημαίνει αυτόματα, φάρμακα, και δεν έχουν άδικο.

Βέβαια, αναγνωρίζουν το “δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής του πάσχοντα”, ανάμεσα στην ιδιωτική και την κρατική νοσηλεία, της ίδιας όμως ιατρικής.

Βέβαια αναγνωρίζουν το “δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής του πάσχοντα” ανάμεσα στο ίδιο φάρμακο αλλά από διαφορετικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Βέβαια, αναγνωρίζουν το “δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής του πάσχοντα” ανάμεσα στο, πρωτότυπο ή το γενόσημο ίδιο όμως φάρμακο.

Βέβαια, αναγνωρίζουν το “δημοκρατικό δικαίωμα της επιλογής” του τάδε ή του δείνα γιατρού αλλά, της ιδίας όμως ιατρικής.

Μα σου λέει ο άλλος, έχεις “τόσες επιλογές” και γκρινιάζεις;

Στο κάτω κάτω της γραφής που λένε, ο γιατρός κάνει διάγνωση, ο γιατρός της “δικής σου επιλογής” αλλά της ίδιας ιατρικής, κι εσύ “επιλέγεις” την ίδια θεραπεία της ίδιας ιατρικής αλλά, σε διαφορετική συσκευασία.

Μήπως υπάρχει και κάποιο άλλο νοσοκομείο ή κλινική “διαφορετικής ιατρικής” εκτός από την επικρατούσα ιατρική;

ώστε να μπορείς να επιλέξεις δημοκρατικά; λέω εγώ, απευθυνόμενος στον “μάγο” που δεν με ακούει.

Ευτυχώς που δεν με ακούει και το 99,99% των ανθρώπων, των οποίων η παιδεία παιδιόθεν έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και σύμφωνα με τα κελεύσματα της “επιστήμης”, μέσω της τέχνης της διαφήμισης και της “πλύσης εγκεφάλου”, κι έχουν όλοι σχεδόν γαλουχηθεί με την “αμβροσία και το νέκταρ” της χημείας, αλλιώς θα έπρεπε κι εγώ να έρθω να σε κάνω παρέα στην “σπηλιά” διότι όπως λένε οι “επιστήμονες” και ο 99,99% λαός, με την “υγεία δεν παίζουμε” τι στο καλό, τους “μάγους με τα μαντζούνια” θα ακούμε;

Εν πάση περιπτώσει, γιούχουουουου, ο φίλος σου.

Νικόλαος Βρούσγος