Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ : ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Κ.Τ. 5G




Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι το 5G είναι ασφαλές

ΤΟ SCIENTIFIC AMERICAN , ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ 5G .

Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι η τεχνολογία 5G μπορεί πράγματι να προκαλέσει καρκίνο.
Στο άρθρο του ,ο ερευνητής της δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, Joel M. Moskowitz, υποστηρίζει ότι το 5G, μαζί με την προηγούμενη τεχνολογία wi-fi και κυψελών, είναι πολύ πιο επιβλαβές από ό, τι η κυβέρνηση και η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών θέλει το κοινό να πιστέψει. Οι κύριες ανησυχίες του επικεντρώνονται σε μια πρόσφατη ανακοίνωση της FCC, που έγινε σε δελτίο Τύπου, ο οποιες εστιάζουν στο ότι η FCC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ) προτίθεται να επανα -επιβεβαιώσει τα ορια έκθεσης ραδιοσυχνοτήτων (RFR) που είχαν υιοθετηθεί προηγούμενα χρόνια από την Επιτροπή , στη δεκαετία του 1990 ... πολύ πριν από την εισαγωγή του 5G, 4G, 3G, 2G ή ακόμα WiFi.

Εν ολίγοις, τα πρότυπα ασφάλειας για την 5G ακτινοβολία– για την ανθρώπινη υγεία- που η FCC επιθυμεί να διατηρήσει είναι εντελώς ξεπερασμένα και δεν αντικατοπτρίζουν το αυξανόμενο αριθμό επιστημονικών στοιχείων που αποδεικνύουν ότι βλάπτει -τον άνθρωπο -....Η τελευταία τεχνολογία κυψελών, 5G, θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά χιλιοστομετρικά κύματα (millimeter waves ) ,επιπλέον των μικροκυμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί για παλαιότερες τεχνολογίες, από το 2G έως το 4G. Δεδομένης της περιορισμένης πρόσβασης , το 5G απαιτεί κεραίες μικροκυψελών κάθε 100 έως 200 μέτρα, εκθέτοντας πολλούς ανθρώπους σε ακτινοβολία χιλιοστομετρικών κυμάτων . Το 5G χρησιμοποιεί επίσης νέες τεχνολογίες (π.χ. ενεργές κεραίες ικανές να σχηματίζουν ακτίνες, διαδοχικές συστοιχίες, μαζικές πολλαπλές είσοδοι και έξοδοι, γνωστές ως μαζικές MIMO) .....Τα χιλιοστομετρικά κύματα απορροφούνται ως επί το πλείστον λίγα χιλιοστά κάτω από το ανθρώπινο δέρμα και στα επιφανειακά στρώματα του κερατοειδούς χιτώνα των ματιών . Η βραχυχρόνια έκθεση μπορεί να έχει δυσμενείς επιδράσεις στη φυσιολογία του περιφερικού νευρικού συστήματος , στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η έρευνα υποδεικνύει ότι η μακράς διάρκειας έκθεση μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για την υγεία του δέρματος (π.χ. μελάνωμα), τα μάτια (π.χ. οφθαλμικό μελάνωμα) και τους όρχεις (π.χ. στειρότητα).