Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ "ΖΗΛΟ" ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΒΛΑΒΕΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ!


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και εσωτερικός χώρος

Ἡ ἐμφάνιση των συνήθων ἐξετάσεων του καρκίνου ἔχει σώσει πολλές ζωές σε ὅλο τον κόσμο, ἀλλά ἡ ἔγκαιρη ἀνίχνευση των ἀνώμαλων κυττάρων δέν εἶναι πάντα ἕνα καλό πρᾶγμα.

Δεν είναι όλα τα καρκινικά κύτταρα τα ίδια, ούτε δημιουργούν ισοδύναμους κινδύνους. Πολλάκις, οι άνθρωποι μπορούν να πορευτούν ολόκληρη τη ζωή τους χωρίς ποτέ να γνωρίσουν μια νεοπλασία ότι είναι εκεί, και δεν είναι βλάπτονται από την παρουσία του στο σώμα.
Σε καλοήθεις περιπτώσεις, η ανίχνευση, η διάγνωση και η θεραπεία-συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, της ακτινοβολίας και της χειρουργικής-έχει τη δυνατότητα να κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό.

Τώρα, μιά νέα έρευνα στην Αυστραλία για άλλη μια φορά προτείνει πως, ηπροθυμία μας για την έγκαιρη ανίχνευση έχει γίνει ένα πρόβλημα. Για πρώτη φορά οπουδήποτε στον κόσμο, οι επιστήμονες εκεί έχουν υπολογίσει τον κίνδυνο της «Υπερδιάγνωσης» σε πέντε διαφορετικούς καρκίνους.

Αυτό είναι ένα απίστευτα δύσκολο πρόβλημα να ποσοτικοποιηθεί, δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές, οι γιατροί δεν έχουν ιδέα πότε ένας ασθενής έχει υπερεκτιμηθεί ακόμη και σε επίπεδο πληθυσμού, οι εκτιμήσεις σε όλο τον κόσμο ποικίλλουν σημαντικά.

Αλλιώς ομιλούμενη,, στο έτος 2012 ι μέχρι 11.000 καρκίνων σε γυναίκες και 18.000 καρκίνων σε άνδρες που εντοπίστηκαν, αλλά δεν χρειαζόταν διάγνωση ή θεραπεία.

"Θεραπείες του καρκίνου, όπως η χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, ενδοκρινική θεραπεία, και η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, αλλά οι κίνδυνοι θεωρούνται αποδεκτοί εάν η διάγνωση είναι κατάλληλη, " οι συγγραφείς εξηγούν.
"Όταν κάποιος άσκοπα διαγιγνώσκεται με καρκίνο, μπορούν να βλάψουν μόνο από τη υποτιθέμενη θεραπεία. "
Οι καρκίνοι που εκτιμάται ότι είναι πιο υπερδιάγνωσίμοι ήταν ο καρκίνος του μαστού και του καρκίνου του προστάτη. Αυτές είναι σχετικά κοινές μορφές καρκίνου, και τα τελευταία χρόνια, αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν υιοθετήσει εκτενή εθνικά προγράμματα ελέγχου για αυτούς, ακόμη και όταν δεν παρατηρούνται συμπτώματα.

Στην πραγματικότητα, όταν η μαστογραφία εισήχθη για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1980, οι Ηνωμένες Πολιτείες είδαν ένα 50 τοις εκατό αύξηση του καρκίνου του μαστού. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν μια παρόμοια εξέταση για τον προστάτη έφτασε στο κοινό, η επίπτωση για αυτόν τον καρκίνο διπλασιάστηκε.

Στη Δανία, μια μελέτη διαπίστωσεπως, η εξέταση μαστογραφίας δεν μείωσε τον αριθμό των όγκων οι οποίοι εξελίσσονται σε αργό στάδιο και πολύ συχνά ανιχνεύονται μικροί όγκοι που δεν μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η έρευνα έχει δείξει ότι για κάθε γυναίκα της οποίας η ζωή σώζεται μέσω του ελέγχου του καρκίνου του μαστού, περίπου τρεις θα διαγνωσθούν με καρκίνο του μαστού που δεν θα ήταν ποτέ ένα πρόβλημα.
Πέρυσι, μια μελέτη για 40 χρόνια των δεδομένων στις Ηνωμένες Πολιτείες βρήκαν καρκίνο του θυρεοειδούς, καρκίνο των νεφρών, και τα ποσοστά μελανώματος ότι αυξάνονται απότομα, ενώ οι θάνατοι από καρκίνο έχουν παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητοι.
Αυτή η συζήτηση, ωστόσο, δεν έχει τελειώσει ακόμα, και ενώ ορισμένοι πρότειναν να σταματήσουν ή να επιβραδύνουν ορισμένες εξετάσεις, λίγα Κράτη έχουν πειστεί να αλλάξουν τις πρακτικές τους.
Εμείς όλα αυτά τα χρόνια μέσω των ανοιχτών ομιλιών, διαλέξεων και βιωματικών προγραμμάτων ,δεικνύουμε οχι μόνο τα της αληθινά, έγκριτης επιστήμης αλλά πιότερο το "ΠΩΣ" και το "ΓΙΑΤΙ" είναι εφικτή η πιοτικότερη ευεξία σας!

Καλή μελέτη και ορθότερη σκέψη & πράξη!

Με εκτίμηση,

Δρυόκοπος ο Άρειος

Πηγή