Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ...



Η νεότητα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η βουλιμική περίοδος για ζωή και έρωτα.
Καλλιτέχνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά εκείνοι που καλλιεργούν συστηματικά, ευλαβικά και απελπισμένα αυτή την επιθυμία.Γηρατειά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία αυλαία που πέφτει: η παραίτηση από την ακόρεστη επιθυμία που σε κάνει αθάνατο και ατρόμητο. Οι καλλιτέχνες πεθαίνουν πάντα νέοι, σε οποία ηλικία και αν γίνει η κηδεία τους.

Η μοναξιά δεν είναι τίποτα άλλο από την αίσθηση της αξόδευτης ενέργειας. Της ζωής δίχως μάρτυρες. Όταν αποζητήσαμε σύντροφο, αποζητήσαμε μάρτυρα της ζωής μας, απόδειξη ότι υπήρξαμε, ότι προσπαθήσαμε, ότι φέραμε κάτι εις πέρας. Και αποτύχαμε. Και συνθηκολογήσαμε.Και παραιτηθήκαμε.

Η ψυχική ασθένεια δεν είναι τίποτα άλλο από την αδυναμία παραδοχής ότι όλα πάνε καλά σε μια κοινωνία που νοσεί. Η ψυχική ασθένεια δεν είναι τίποτα άλλο από την συνεχή αντίσταση στην προσπάθεια εξόντωσης από φίλια πυρά: την απορριπτική οικογένεια, την συντηρητική κοινωνία, το ανάλγητο, αυταρχικό, ολιγαρχικό κράτος. Δεν είναι τίποτα άλλο από την κόπωση της δια βίου προσποίησης. Της δια βίου άμυνας. Της δια βίου απόδειξης του ποιος είσαι και τι αξίζεις. Η ψυχική ασθένεια δεν είναι τίποτα άλλο από  διαρρηγμένα όρια αντοχής.

Θάρρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πλεύση μέσα στη θάλασσα των αντιξοοτήτων και των αδικιών, με το καράβι του φόβου. Με πυξίδα τον αντιρεαλισμό και κουπιά την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Θάρρος δεν είναι το αντίθετο του φόβου. Θάρρος δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η κανονικοποίηση του φόβου, ώστε να συνοδεύει απρόσκοπτα τη διαδρομή.

Το μυστικό της νεότητας δεν είναι συνταγή,ούτε φάρμακο.Το μυστικό της νεότητας δεν είναι μυστικό. Το μυστικό της νεότητας βαφτίζεται μυστικό, ώστε κάποιοι να νιώθουν πιο ειδικοί, πιο χρήσιμοι, πιο έξυπνοι, πιο αναγκαίοι, πιο. Οι ειδικοί ειδικεύονται στο να κατασκευάζουν μυστικά, και τεχνητές συνθήκες και ταξινομικές κατηγορίες-Φρανκεστάιν.
Απαραίτητες προφάσεις για τις επιθυμίες,τα όνειρα και την ορμή που αρέσκονται να μας τσακίζουν ξανά και ξανά.

Πηγή