Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ





Είναι ένας επιστημονικός κλάδος ο οποίος εντάσσεται στα πλαίσια της Φυσιοπαθητικής επιστήμης που βασίζεται στην μελέτη της ίριδας, των πιο πολύπλοκων δομικών ινών όλου του σώματος ( της ίριδας).
Μέσω της Ιριδοανάλυσης μπορούμε να εξακριβώσουμε τι έχει συμβεί στο σώμα, τι συμβαίνει στο παρόν και την προδιάθεση του οργανισμού σε μελλοντικές παθολογικές καταστάσεις. Η Ιριδολογία είναι συμπληρωματικός κλάδος που έχει να κάνει μόνο με τις φυσικές αφάρμακες μεθόδους.
Μπορεί να δει από τα διάφορα σημάδια η σημεία της ίριδας ( του έγχρωμου μέρους του ματιού) την κατάσταση των διαφόρων οργάνων και των διαφόρων συστημάτων όπως το πεπτικό, ουροποιητικό, αναπνευστικό, ΛΕΜΦΙΚΟ κλπ. Κάθε όργανο αντικατοπτρίζει την φυσική του κατάσταση, σε ένα σημείο ειδικό της ίριδας. Αντιπροσωπεύουν μια πλήρη εικόνα της ακεραιότητας του σώματος.
Κάθε όργανο αντανακλά πληροφορίες στην ίριδα. Η Ιριδολογία μπορεί να προσδιορίζει τις οξείες, υποξείες και χρόνιες και εκφυλιστικές-καταστροφικές φάσεις των οργάνων του σώματος που καταγράφονται στα αντίστοιχα σημεία του σώματος. Είναι προοπτική στον τομέα της πρόληψης της αρρώστιας.
Η ιατρική αναλυτική διάγνωση δεν μπορεί εύκολα να προσδιορίσει τι πρόκειται το σώμα μας και τα διάφορα όργανα να αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Οι κλασσικές μέθοδοι βασίζονται στην εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων. Η ίριδα μπορεί να δείξει ένα πρόβλημα στα πρωταρχικά του στάδια η στην έναρξη του, πολύ πριν εμφανιστούν συμπτώματα ασθένειας.
Με την Ιριδολογία μπορούμε να πούμε κατ’ ευθείαν στον ασθενή αν η υγεία του βελτιώνεται η χειροτερεύει.
Η Ιριδολογία είναι αυτοέλεγχος του ίδιου του θεραπευτή ως προς το εάν δίνει τις κατάλληλες συμβουλές στο άρρωστο. Όταν ασθενής ακολουθεί τις συμβουλές και δεν έχουμε ενδεικτικές αλλαγές στην ίριδα κάτι δεν πάει καλά. Δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στις κληρονομικές αδυναμίες του θεραπευμένου και δίνει τις κατάλληλες συμβουλές με στόχο την ψυχοσωματική βελτίωση του.
Μπορεί μερικοί άνθρωποι να έχουν πιο γερή κράση από τους άλλους. Ας μη νομίσει όμως κανένας ότι η έμφυτη δύναμη είναι πιο καλή η αδυναμία δεν είναι επιθυμητή. Τα έμφυτα δυνατά και τα αδύνατα σημεία είναι σχετικά και κληρονομούνται από τους γονείς. Βελτιώστε την κατάσταση της υγείας με γνώμονα πάντα την πρόληψη και όχι το σταμάτημα-κουκούλωμα του συμπτώματος ,που τις περισσότερες φορές είναι ο συναγερμός του σώματος μας ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δυστυχώς η σύγχρονη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας είναι καθαρά συμπτωματολογική, <<χτυπάει το γρανάζι της μηχανής , άνοιξε την ένταση του ραδιοφώνου να μην το ακούς>>. Η επιλογή είναι δική σας. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια, αν βέβαια θεωρείτε την υγεία σας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής.
Να είμαστε καλά και να προσπαθούμε για αυτό.

Dr. Ηλιόπουλος Πασχάλης ND
Φυσιοπαθητικός-Γεροντολόγος


Πηγή