Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ο ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΜΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ !


Αποτέλεσμα εικόνας για Προληπτικός ακρωτηριασμός στήθους

Η Angelina Jolie ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε και τους δύο μαστούς για προληπτικούς λόγους, ακόμη και αν δεν είχε κανένα απολύτως σημάδι της νόσου. Ανακοινώθηκε ότι ο λόγος που το έκανε ήταν επειδή είναι φορέας του γονιδίου BRCA1.

Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι η απόφαση ήταν δική της και ότι πίσω από αυτές τις παγκόσμιες ανακοινώσεις δεν υπάρχει κανένα λόμπι ασφαλιστικών (πληρώνουν δισεκατομμύρια ετησίως για τον πιο κοινό καρκίνο των γυναικών και στις Η.Π.Α. έχουν αρχίσει να διαδίδουν ότι αυτή θα είναι η νέα πρακτική)….
ακόμη κι αν πούμε ότι το συγκεκριμένο δεν αποτελεί προωθητική κίνηση από αυτές που μας έχουν συνηθίσει οι αστέρες του Hollywood…
ακόμη κι αν δε συντρέχουν χιλιάδες ακόμη λόγοι για το αντίθετο
τα ερωτήματα είναι τα εξής:

Είναι επιστήμη;
Είναι ιατρική ο προληπτικός ακρωτηριασμός;
Αυτό εννοούσε ο Ιπποκράτης λέγοντας “το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν”;
Η απάντηση σε όλα αυτά είναι…. ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ

Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο πολυμορφισμός στο γονίδιο αυτό είναι κοινότατος και υπάρχουν εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο που είναι φορείς. Κι όμως δε θα εμφανίσουν ποτέ καρκίνο του στήθους αν ακολουθήσουν έναν υγιή τρόπο ζωής με αντικαρκινικό προσανατολισμό που βασίζεται στην έξυπνη διατροφή, στην άσκηση, την έκθεση στον ήλιο και την αποφυγή όλων αυτών των καρκινογόνων χημικών, που τα ίδια λόμπι προωθούν και σπονσονάρουν. Και άλλωστε το γονίδιο αυτό το φέρουν οι γυναίκες από την ημέρα της σύλληψής τους. Με τη λογική αυτή λοιπόν, θα έπρεπε να προτείνουν μία προληπτική έκτρωση ώστε να μην πάθει ποτέ καρκίνο η γυναίκα αυτή σε 50 χρόνια…

Το σλόγκαν που προωθείται για την απεχθή αυτή επέμβαση είναι… το στήθος μου μπορεί να με δολοφονήσει !!!. Αυτό λοιπόν που προτείνεται είναι το εξής:

Όταν φτάσεις σε μία ηλικία (δεν έχουν ιδέα ποια είναι αυτή) κάνεις αυτό το πανάκριβο τεστ που δεν καλύπτεται από κανένα ταμείο, κάνεις μία επώδυνη και ψυχολογικά καταστροφική επέμβαση που κοστίζει τα τετραπλάσια, κάνεις κι άλλη επέμβαση ανάπλασης η οποία κοστίζει άλλο τόσο και ζεις μία ζωή χωρίς καρκίνο του στήθους γιατί…. δεν έχεις στήθος.

Το χειρότερο με αυτό το περιστατικό είναι ότι όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως το διανθίζουν με λέξεις όπως … επιλογή … απελευθέρωση … λύτρωση … και άλλες πιασάρικες λέξεις ώστε ο κοινός νους να νομίζει ότι είναι ακόμη ένας άθλος της ιατρικής και της κοινωνίας. Δηλαδή δεκάδες χρόνια τώρα ο καρκίνος του στήθους θερίζει όλο και περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως και μία βιομηχανία τρισεκατομμυρίων (φαρμακευτικές) κατάφερε να βρει τη λύση: Κόφτε τα

Μία ενεργητική, γεμάτη αυτοπεποίθηση, υγιής γυναίκα η οποία προστατεύει την γονιμότητά της και φτιάχνει το κατάλληλο περιβάλλον για το αγέννητο παιδί της είναι πολύ πιο ηρωική και απελευθερωμένη από κάποια η οποία φοβάται και φυλακίζεται από το αποτέλεσμα ενός γονιδιακού, αμφιλεγόμενου και μη καθιερωμένου τεστ. Μία γυναίκα που θα θηλάσει το μωρό της όσο περισσότερο προστατεύει και τον εαυτό της αλλά και το μωρό της. Το γυναικείο σώμα είναι ένα απίστευτα τεράστιο δίκτυο ορμονικών αλληλεπιδράσεων (πολύ πιο περίπλοκο από το ανδρικό) το οποίο έχει εξελιχθεί επί εκατομμύρια χρόνια, έχοντας ενσωματώσει όλη τη σοφία της φύσης, η οποία επέλεξε τη γυναίκα να κυοφορεί το μεγαλύτερο επίτευγμά της, τον άνθρωπο.

Παρεμπιπτόντως ο καρκίνος δε χτυπάει μόνο το στήθος…

Ο καρκίνος δεν εντοπίζεται μόνο στο στήθος…. για να μην ξεχνιόμαστε. Ας προτείνουμε όλοι μαζί λοιπόν, όσοι έχουν αυξημένο PSA, ένας δείκτης που είναι ο πλέον αναξιόπιστος και λάθος τις περισσότερες φορές, να κάνουν προληπτική αφαίρεση στον προστάτη. Ή ακόμα καλύτερα, ας γίνει ολόκληρη πεϊκή αφαίρεση για να προλάβουμε όλους τους ανδρικούς αναπαραγωγικούς καρκίνους. Και κάτι το οποίο θα μας λύσει το πρόβλημα του καρκίνου μια και καλή. Εφόσον τα κινητά μπορούν προκαλέσουν γλοίωμα (αποδεδειγμένο όσο και το BRCA1) γιατί να μην κόψουν οι ίδιοι αυτοί “επιστήμονες” τον εγκέφαλό τους. Προσωπική άποψη είναι ότι έτσι μάλλον θα γλιτώσουμε μια και καλή από ένα σωρό αρρώστιες που προκαλούνται από προϊόντα και υπηρεσίες που οι ίδιο ανακαλύπτουν.

Τελειώνοντας να δούμε κάποια πραγματικά δεδομένα

Ο καρκίνος είναι πρόβλημα συστημικό. Όταν υπάρχουν οι συνθήκες για εμφάνιση καρκίνου στο στήθος, αφαιρώντας το στήθος οι συνθήκες παραμένουν. Αν υπάρχουν σοβαρές ανεπάρκειες, υπάρχει συνεχής έκθεση σε χημικά, σε ακτινοβολία, μόνιμο στρες, καθόλου άσκηση, μειωμένη έκθεση στον ήλιο κ.ά. ο καρκίνος θα έρθει και αλλού.

Κλείστε τα αυτιά σας στα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να γιορτάζουμε τη γενναιότητα μιας τέτοιας απόφασης, γιατί απλά είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι δειλία.

Επιλέξαμε να μην κάνουμε καμία προωθητική κίνηση στο συγκεκριμένο άρθρο, ούτε να περιλάβουμε συνδέσμους από άλλα άρθρα μας. Είναι κάτι που μας ενοχλεί και πρέπει να διαδοθεί απρόσκοπτα. Ωστόσο, υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία που δείχνει ότι το συγκεκριμένο γονίδιο δείχνει μία προδιάθεση ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Προδιάθεση είναι και η μειωμένη κατανάλωση λαχανικών, προδιάθεση είναι και η έλλειψη άσκησης, προδιάθεση είναι και η ακτινοβολία, προδιάθεση είναι τα χημικά που περιέχονται στα καλλυντικά…. Ας γιορτάσουμε τη ζωή αρτιμελείς.

Πηγή
πηγη: http://nutrilabs.gr/afairesh-sthitous-mastou-angelina-brca1-akrwthriasmos-prolipsi/#sthash.FORVTKpU.dpuf