Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΦΥΛΙ


Διατροφικός θησαυρός τα κουκούτσια στο σταφύλι

 Αν σας αρέσουν τα σταφύλια- και αυτή είναι η καλύτερη εποχή για να τα απολαύσετε-θα ξέρετε φυσικά πόσο θρεπτικά και ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό σας. Το σταφύλι είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ διαθέτει και πολλά μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, φώσφορο κάλιο και σίδηρο. Επίσης είναι και σημαντική πηγή υδατανθράκων και ενέργειας για τον οργανισμό.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα είναι το γεγονός πως και τα κουκούτσια που βρίσκονται σε κάποιες ποικιλίες σταφυλιών, τα οποία οι περισσότεροι τα αγνοούμε ή τα πετάμε, διαθέτουν πολλές και σημαντικές θρεπτικές ουσίες για την υγεία μας. Θα το διαπιστώσετε και μόνοι σας:

1.Βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος

Η καλή κυκλοφορία του αίματος είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγετε τον κίνδυνο της θρόμβωσης. Περιέχουν επίσης τα πολύτιμα φλαβονοειδή, που συμβάλλουν στην ενίσχυση των αιμοφόρων αγγείων.

2. Βελτιώνουν την επιδερμίδα σας

Κολλαγόνο και ρεσβερατρόλη κρύβονται στα κουκούτσια, δηλ. με δυο λόγια τα πιο πολύτιμα στοιχεία για την καταπολέμηση του μηχανισμού της γήρανσης.

3. Εχουν και αντιφλεγμονώδη δράση

Τα κουκούτσια μπορούν πραγματικά να θεραπεύσουν την φλεγμονή και έχει αποδειχτεί πως είναι κατάλληλη διατροφική επιλογή και για όσους πάσχουν από αρθρίτιδα, δερματίτιδα, ιγμορίτιδα, κολίτιδα καθώς και καθαρίζουν επίσης και το έντερο.

4. Δρουν αντικαρκινικά

Η σύστασή τους προστατεύει από διάφορους τύπους καρκίνου όπως ο καρκίνος του δέρματος, του προστάτη και του μαστού. Αυτό οφείλεται κυρίως στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που κρατάνε τα κύτταρα υγιή.

5. Σας προστατεύουν από την μόλυνση και τον καπνό

Μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο αλλά πραγματικά τα μικροσκοπικά κουκούτσια μπορούν να σας βοηθήσουν να προστατέψετε τον οργανισμό σας από τη μόλυνση του και τον βλαβερές συνέπειες του καπνού.

6.Είναι σύμμαχοι της υγείας των μαλλιών σας

Τα κουκούτσια δυναμώνουν την τρίχα και ενισχύουν τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που συνεισφέρει στην πρόληψη της απώλειας των μαλλιών.

Πηγή