Πως φτιάχνω σπιτικό γάλα αμυγδάλου με μόνο 2 υλικά.
Υγιεινό, νηστίσιμο και ιδανικό για όσους δεν καταναλώνουν ζωϊκά προϊόντα.
ΥΛΙΚΑ:
160 γρ ωμά αμύγδαλα
1270 ml νερό
ΥΛΙΚΑ:
160 γρ ωμά αμύγδαλα
1270 ml νερό
Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την.
Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ απλά το ανακινώ να γίνει ομοιογενές πάλι.
Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την.
Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλειστό δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ απλά το ανακινώ να γίνει ομοιογενές πάλι.