Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025

ΠΟΤΑ ΚΟΛΑ...

 


Τι συμβαίνει λοιπόν στο σώμα μας αφού πιούμε μια κόλα …που πάει με όλα!!

Μετά από 10 λεπτά: σε ένα ποτήρι κόλα βρίσκουμε δέκα κουταλιές ζάχαρη, που προκαλεί καταστροφικό «χτύπημα» στον οργανισμό, και ο μόνος λόγος για να μην ξεράσετε είναι το φωσφορικό οξύ, που αναστέλλει τη ζάχαρη.
Μετά από 20 λεπτά: τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα ανεβαίνουν. Το συκώτι μετατρέπει όλα τα σάκχαρα σε λίπος.
Μετά από 40 λεπτά: επιτέλους έγινε. η πρόσληψη καφεΐνης. Οι κόρες του ματιού είναι διεσταλμένες. Η αρτηριακή πίεση αυξάνεται όταν το συκώτι παίρνει περισσότερο σάκχαρο στην κυκλοφορία του αίματος. Οι υποδοχείς της αδενοσίνης επιβραδύνουν, γεγονός που εμποδίζει την υπνηλία.
Μετά από 45 λεπτά: ο οργανισμός αυξάνει την παραγωγή της ορμόνης ντοπαμίνης που διεγείρει το κέντρο ευχαρίστησης στον εγκέφαλο. Παρόμοια αντίδραση με την Ηρωίνη.
Μετά από 1 ώρα: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο στην πέψη, γεγονός που επιταχύνει περαιτέρω τον μεταβολισμό. Το ασβέστιο απεκκρίνεται με τα ούρα.
Μετά από περισσότερο από 1 ώρα: Το διουρητικό αποτέλεσμα του ποτού μπαίνει στο «παιχνίδι». Ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρος, που αποτελούν συστατικά των οστών μας, καθώς και νάτριο, αποκλείονται από τον οργανισμό.
Μπορούμε να γίνουμε ευερέθιστοι ή βαρετοί αυτό το διάστημα. Όλο το νερό που περιέχεται στην κολα απεκκρίνεται με τα ούρα.. αφυδάτωση.
Όταν πίνουμε ένα κρύο μπουκάλι kola και απολαμβάνουμε την αδιαμφισβήτητη φρεσκάδα του, γνωρίζουμε τι είδους χημικό «κοκτέιλ» βάζουμε στο σώμα μας;
Ας ρίξουμε μια ματιά στην "ανατομία" ενός από τα πιο διαφημισμένα προϊόντα της kola Light χωρίς καφεΐνη.
Αυτό το ρόφημα περιέχει: ανθρακούχο νερό, E150D, E952, E951, E338, E330, αρώματα, E211.
Ανθρακούχο νερό - αυτό είναι σόδα.
Αυτό προκαλεί γαστρική απέκκριση, αυξάνει την οξύτητα του οξέος του στομάχου και προκαλεί ένταση.
Το E150D είναι μια βαφή τροφίμων που λαμβάνεται με επεξεργασία σακχάρου σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, με ή χωρίς την προσθήκη χημικών αντιδραστηρίων.
Στην περίπτωση της kola προστίθεται θειικό αμμώνιο.
To E952 - κυκλικό νάτριο, υποκατάστατο σακχάρου. Eίναι συνθετικό χημικό με γλυκιά γεύση που είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και χρησιμοποιείται ως τεχνητό γλυκαντικό. Απαγορεύτηκε από τον FDA το 1969 επειδή, μαζί με τη σακχαρίνη και την ασπαρτάμη, προκάλεσαν καρκίνο των αρουραίων. Αυτή η ουσία αργότερα επανανομιμοποιήθηκε με πολύ ύποπτο τρόπο.
Το E950 - κάλιο ακεσουλφάμη. Είναι 200 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη και περιέχει μεθυλαιθέρα. Αυτό δυσκολεύει το καρδιαγγειακό σύστημα.,μπορεί επίσης να ερεθίσει το νευρικό μας σύστημα και τελικά να προκαλέσει εθισμό. Το acesulfam είναι άσχημα διαλυτό και δεν το προτείνουμε σε παιδιά και εγκύους.
To Ε951 - Ασπαρτάμη. Είναι υποκατάστατο της ζάχαρης για τους διαβητικούς, σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι χημικά ασταθής και στη συνέχεια υποβαθμίζεται σε μεθανόλη και φαινυλαμίνη.
Η μεθανόλη είναι πολύ επικίνδυνη γιατί 5-10ml μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο οπτικό νεύρο και ανεπανόρθωτη τύφλωση.
Στα ζεστά μη αλκοολούχα ποτά, η ασπαρτάμη μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη, που είναι πολύ ισχυρό καρκινογόνο.
Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από ασπαρτάμη περιλαμβάνουν λιποθυμία, πονοκέφαλο, κόπωση, ζάλη, αδυναμία, αίσθημα παλμών, αύξηση βάρους, ευερεθιστότητα, άγχος, διαταραχή μνήμης, θολή όραση, λιποθυμία, πόνος στις αρθρώσεις, κατάθλιψη, υπογονιμότητα, έλλειψη ακοής κ.λπ.
Η ασπαρτάμη μπορεί να προκαλέσει τις εξής παθήσεις: όγκους στον εγκέφαλο, Σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση), επιληψία, νόσος Graves, χρόνια κόπωση, νόσος Αλτσχάιμερ, διαβήτης, ψυχική έλλειψη και φυματίωση.
Το E338 - Φωσφορικό οξύ. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα και τα μάτια.
Χρησιμοποιείται στην παραγωγή αμμωνιακού άλατος, νατρίου, ασβεστίου, φωσφορικών οξέων αλουμινίου και σε οργανική σύνθεση ταινιών άνθρακα και μεμβράνης.
Χρησιμοποιείται επίσης σε πυρόπληκτα υλικά, κεραμικά, γυαλιά, λιπάσματα, συνθετικά απορρυπαντικά για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, επεξεργασία μετάλλων και κλωστοϋφαντουργικών και πετρελαϊκών βιομηχανιών.
Το φωσφορικό οξύ είναι γνωστό ότι διαταράσσει την απορρόφηση ασβεστίου και σιδήρου στον οργανισμό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει οστική αδυναμία και οστεοπόρωση. Άλλες παρενέργειες περιλαμβάνουν δίψα και ατονία
Το E330 - Κιτρικό Οξύ. Χρησιμοποιείται ευρέως στη φαρμακευτική και βιομηχανίες τροφίμων. Τα άλατα του κιτρικού οξέος (κιτρικά) χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, για παράδειγμα σε οξέα, συντηρητικά, ως σταθεροποιητές και στον ιατρικό τομέα για τη διατήρηση του αίματος.
Αρώματα - άγνωστα αρωματικά πρόσθετα E211 - βενζοϊκό νάτριο. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή τροφίμων για αντιβακτηριακούς και μυκητοκτόνους σκοπούς.
Δεν συνιστάται για ασθματικούς και όσους είναι ευαίσθητοι στην ασπιρίνη.
Μελέτη του Peter Piper (Πανεπιστήμιο του Sheffield, Μεγάλη Βρετανία) έδειξε ότι αυτή η ένωση προκαλεί σημαντική βλάβη στο DNA Το βενζοϊκό νάτριο, ένα από τα δραστικά συστατικά των συντηρητικών, μπορεί να προκαλέσει κίρρωση και εκφυλιστικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον.
Εάν ακόμα δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή χωρίς κόλα που πάει με όλα... ξανασκεφτείτε το !!!
Σκεψου τωρα ποσο δυνατο ειναι το σωμα που αντιστεκεται !!!
Για την υγεια σας!!
entero