Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

LILIAL...!!!



Αν ακούσεις την λέξη Lilial που πάει το μυαλό σου;
Τι εικόνα φαντάζεσαι;
Νιώθεις απειλή ;
Σιγά μην νιώθεις …. έτσι δουλεύει το σύστημα με λέξεις όμορφες οικίες που δεν σου δημιουργούν καμιά αίσθηση κινδύνου σωστά ;
Έλα τώρα να γνωρίσουμε την Lilial …
Η ουσία Lilial (CAS 80-54-6), γνωστή και ως Buthylphenyl Methylpropional (BMHCA), αποτελεί ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο συστατικό αρωματικών ουσιών, που υπάρχει στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής (καθαριστικά & καλλυντικά).
Βρέθηκε στα FRUCTIS, L`OREAL, GARNIER,NEUTRO- ROBERTS,NATURA,PERLIER PANTENE ,SUNSILK, PALMOLIVE ακόμα και σε μωρομαντηλα .
Την προσοχή σας σε απορρυπαντικά ,σε αρωματικά χώρου, σε καλλυντικά και σε υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Η ουσία Lilial θεωρείτα πλέον τοξική στην αναπαραγωγή και περιλαμβάνεται στη λίστα ουσιών πολύ υψηλής ανησυχίας (SVHC). Τα προϊόντα που την περιέχουν, φέρουν νέες υποχρεώσεις.
Κοντολογίς η Lilian μπορεί να βλάψει το αναπαραγωγικό σου σύστημα και να προκαλέσει στειρότητα , ακόμη και η υγεία του εμβρύου μπορεί να επηρεαστεί κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης .
Επίσης μπορεί να προκαλέσει ευαισθητοποίηση στο δέρμα . Αυξήθηκαν οι αλλεργίες και τα δερματικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια
Η υπογονιμότητα είναι ένα σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα, η συχνότητα του οποίου εχει αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Ενδεικτικά την δεκαετία του 1960 υπολογίζονταν στο 7-8%, ενώ στις μέρες μας φτάνει το 30-35%.
Γίνε λίγο πιο συνειδητός ,φυσικά δεν είναι η μοναδική αιτία για όλα τα παραπάνω προβλήματα και φυσικά παίζει καταλυτικό ρολό το στρες, η διατροφή κλπ.
Μαζί με όλα τα άλλα δώσε μεγάλη προσοχή σε ότι βάζεις επάνω στο σώμα σου.
Μας πιάνουν αδιάβαστους ανενημέρωτους, κάνεις το αφρόλουτρο σου, λούζεις τα μαλλιά σου, βάζεις τα καλλυντικά σου έχοντας εμπιστοσύνη και μάλιστα τυφλή.
Μάθε, ενημερώσου, διάβασε τις ετικέτες ,μάθε τα ονόματα των τοξικών ουσιών ώστε να τα αναγνωρίζεις εύκολα.
Εσύ, εγώ, αυτός, όλοι μαζί μπορούμε να σταματήσουμε το ανεξέλεγκτο κακό.
Το νου σας στα παιδιά!!