Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΟΥ ΤΡΟΦΗ



Το σώμα σου αποτελείται από την τροφή πού τρώς, από τον αέρα που αναπνέεις, άπό τό νερό που πίνεις και άπό τό ηλιακό φως. Έτσι, ή ποιότητα του σώματός σου και ή ποιότητα της υγείας σου, κατά μεγάλο μέρος εξαρτώνται από την ποιότητα της τροφής πού τρώς, του αέρα που αναπνέεις, του νερού πού πίνεις η μέ τό ποιο μαγειρεύεις τά φαγητά σου, και άπό τήν έπαφή του σώματός σου με τον ήλιο και το έδαφος, τον γήινο μαγνητισμό και τά ρεύματα της γής.
Η τροφή πού τρώς δέν είναι κάτι πού άπλώς θά σού δώση γευστική ικανοποίησι. Είναι ταυτόχρονα το υλικό μέ τό οποία κτίζεται και ανανεώνεται το σώμα σου, τό υλικό με το οποίο κτίζεται ή καλή ή κακή υγεία σου. Γι' αύτό, ή τροφή σου πρέπει να είναι άπλη, υγιεινή, ζωντανή, φυσική, χωρίς κατεργασίες χημικές ή άλλες άλλοιώσεις και ζυμώσεις.
Κείνο πού έρχεται απ' ευθείας από τη φύσι ζωντανό και πού είναι εύγευστο χωρίς καμιά προσθήκη ή άλλοίωση, χωρίς φωτιά, είναι ή φυσική σου τροφή: φρούτα ζουμερά εποχής, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, σαλατικά ώμά (λαχανικά).
-------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Ιω. Χρόνη: “ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ”... - 1954 - #Δημήτρης_Χρόνης #ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ_ΓΙΑ_ΑΣΘΕΝΕΙΣ_ΚΑΙ_ΥΓΙΕΙΣ

Ανδρέας Καραβιώτης