Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΩΜΑ;

 


Φρέσκα πράσινα λαχανικά, τομάτες, άγγούρια, φρούτα ζουμερά είναι αλκαλικές προστατευτικές τροφές. Δυναμώνουν τίς αλκαλικές έφεδρείες του οργανισμού, την ελαφρώς αλκαλική σύνθεσι του αίματος, της λέμφου και των υγρών των ιστών, πού όταν υπάρχει, παρεμποδίζει την ανάπτυξη της αρρώστιας.

Τέτοιες τροφές είναι επίσης το αβοκάντο, τα αποξηραμένα φρούτα, σταφίδες, σύκα, χουρμάδες, οι Ινδικές καρύδες, τά κάστανα και άπό τούς ξηρούς καρπούς τα αμύγδαλα. Όλες αυτές οι τροφές είναι προστατευτικές, προστατεύουν την υγεία σου. Χρησιμοποίησέ τες άφθονα.
Τα 2/3 των φαγητών σου κάθε μέρα νά άποτελούνται άπό τίς τροφές αυτές, ώμές, και μόνον το 1/3 άπό τροφές μαγειρεμένες. Αμύγδαλα όχι περισσότερα από 50 μέχρι 100 γραμμάρια ψίχα.
------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Ιω. Χρόνη: “ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ”... - 1954 - #Δημήτρης_Χρόνης
Ανδρέας Καραβιώτης