Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΟΧΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 


Όχι άσκοπες εγχειρήσεις. 'Απόφευγε όσο είναι άνθρωπίνως δυνατόν, αφαίρεσι οποιουδήποτε οργάνου του σώματος, γιατί και τό πιό φαινομενικώς ασήμαντο όργανο, είναι πολύτιμο όργανο και ή πάνσοφη φύσις έχει το λόγο της, λόγο σοβαρό, πού τό τοποθέτησε έκεί πού είναι. Είναι εύκολο να το βγάλωμε αλλά δέν ξαναμπαίνει στη θέση του.

Όχι λοιπόν αφαίρεσης της σκωληκοειδούς άποφύσεως γιατί περιέχει ειδικούς αδένες πού εκκρίνουν ένα υγρό πού χωνεύει τα υπολείμματα των πρωτεϊνούχων ουσιών που φθάνουν άπεπτες στο παχύ έντερο και έτσι προλαμβάνει την αποσύνθεσί τους κα! τις συνέπειές της, και ένα δεύτερο υγρό πού χρησιμεύει γιά τό λάδωμα, το λουμπρικάρισμα του παχέος εντέρου και την πρόληψι της δυσκοιλιότητας. Είναι γνωστό πώς μετά την αφαίρεση της σκωληκοειδούς αποφύσεως ο άνθρωπος υποφέρει από χρόνια δυσκοιλιότητα.
Όχι αφαίρεσης των αμυγδαλών, γιατί αποτελούν φρούριο πραγματικό του αναπνευστικού συστήματος και ή αφαίρεσίς τους αφήνει τά αναπνευστικά όργανα εκτεθειμένα.
Και ή σκωληκοειδής απόφυσις και οι αμυγδαλές μπορούν να γιατρευθούν με άπλά φυσικά μέσα και χειροπρακτική σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε προχωρημένα στάδια. Μη σκεφθής για εγχείρησι, παρά αφού εξαντλήσεις τη βοήθεια τής Φυσιοθεραπευτικής και της Χειροπρακτικής.
----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Δημήτρη Ιω. Χρόνη: “ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΣ”... - 1954 - #Δημήτρης_Χρόνης #ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ_ΓΙΑ_ΑΣΘΕΝΕΙΣ_ΚΑΙ_ΥΓΙΕΙΣ #ΦΙΛΟΙ_ΤΗΣ_ΦΥΣΙΚΗΣ_ΥΓΙΕΙΝΗΣ