Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

 


«Μπορείς να γεμίσεις το σώμα σου με νεανικό σφρίγος και υγεία όποτε το επιθυμείς. Η νηστεία θα επιτρέψει στο αίμα σου να κάνει τη δουλειά του και να καθαρίσει ολόκληρο το σώμα σου. Η νηστεία είναι ψυχολογική ανάπαυλα και έχει τη δύναμη να αφαιρέσει όχι μόνο τους υλικούς αλλά και τους ψυχολογικούς ρύπους σου.
Η νηστεία εφαρμοζόταν τα αρχαία χρόνια κατά την παραμονή ενός σημαντικού εγχειρήματος ή για την αποφυγή επικείμενης καταστροφής.
Ο Πυθαγόρας, ο Σωκράτης, ο Πλάτων και ο Λουπέλιους συνήθιζαν να νηστεύουν.
«Οτιδήποτε πράττεις είναι μηχανιστικό. Αν όμως εστιάσεις την προσοχή σου έστω και σε μία από τις πράξεις τις οποίες εκτελείς συνήθως με μηχανιστικό τρόπο, θα διπλασιάσεις της οφέλη της. Η νηστεία, σε συνδυασμό με τη συνειδητή αναπνοή θα διώξει όλα τα ψυχολογικά απορρίμματα από μέσα σου, θα διαλύσει τα αρνητικά συναισθήματα και μπορεί ακόμα και να θεραπεύσει τις αιτίες των ασθενειών. Να τρως ή να νηστεύεις, να βαδίζεις, να γελάς, όλα αυτά μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα οφέλη μιας εσωτερικής επαγρύπνησης, φτάνει μόνο να γίνονται συνειδητά. Και οτιδήποτε συμβαίνει δίχως τη συνειδητή σου πρόθεση δεν πρέπει να το απαρνιέσαι ή να το αποδιώχνεις, αλλά να το αποδέχεται να το μελετάς και να το τιθασεύσεις.
Elio D'Anna H Σχολή των Θεών ( βιβλίο σελ.470 )