Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ!


 Καθηγητής Αντώνης Φώσκολος : "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ".

Η παραπάνω δήλωση του Καθηγητή, μας θυμίζει τι προηγήθηκε στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, και πως ακολούθως εργαλειοποιήθηκε το δημιουργικό χάος..
Ο Αντώνης ΦώσκοΚλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση…Υπάρχει ή δεν υπάρχει; Κινδυνεύει ο πλανήτης ή πρόκειται για μια τεράστια «μηχανή» παραγωγής χρήματος; Η αντιπαράθεση είναι παγκόσμια και οι εκπρόσωποι των δύο «στρατοπέδων» έχουν τα επιχειρήματα τους. Ο κ.Αντώνης Φώσκολος επιστήμονας με μεγάλη αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο, είναι κατηγορηματικός: «Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει». Μιλά στο militaire channel παρουσιάζοντας όλα τα επιστημονικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει και μελετήσει. Εξηγεί ότι υπήρξαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μεταβολές στο κλίμα, οι οποίες εξηγούνται επιστημονικά, αλλά δεν πρόκειται να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον πλανήτη. Υποστηρίζει ότι πρέπει να σταματήσουμε να καίμε τα δάση μας για να τα αντικαταστήσουμε με ανεμογεννήτριες και λέει πως μετά από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές στην Ελλάδα, «αφίχθηκαν» νέες ανεμογεννήτριες για να πάρουν τη θέση των καμένων δέντρων! Μιλά για την μανία να γίνουν όλα ηλεκτρικά μέσω «πράσινης ενέργειας» και χαρακτηρίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «νεκροφόρες»! Ο Αντώνης Φώσκολος είναι ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Μετά των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ προσελήφθη στο Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου του Καναδά με στόχο την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κεντρική Αλμπέρτα, στην θαλάσσια περιοχή του Beaufort MacΚenzie, στις εκβολές του ποταμού MacKenzie και στα πολικά νησιά του Καναδά. Το 1986 εξελέγην καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά παραμένει έως σήμερα ομότιμος επιστημονικός ερευνητής του Ινστιτούτου. Δίδαξε “Ανόργανη και Οργανική Γεωχημεία και Οργανική Πετρογραφία των Ιζηματογενών Πετρωμάτων”. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ. Έχει 84 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημανικά περιοδικά με Citation Index of 338, 47 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Αμερική και 14 τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.λος είναι ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά. Μετά των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ προσελήφθη στο Ινστιτούτο της Ιζηματογενούς Γεωλογίας και Πετρελαίου του Καναδά με στόχο την έρευνα υδρογονανθράκων στην Κεντρική Αλμπέρτα, στην θαλάσσια περιοχή του Beaufort MacΚenzie, στις εκβολές του ποταμού MacKenzie και στα πολικά νησιά του Καναδά.
Το 1986 εξελέγην καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, αλλά παραμένει έως σήμερα ομότιμος επιστημονικός ερευνητής του Ινστιτούτου. Δίδαξε “Ανόργανη και Οργανική Γεωχημεία και Οργανική Πετρογραφία των Ιζηματογενών Πετρωμάτων”.
Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος ακαδημαϊκών θεμάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων και σύμβουλος για ενεργειακά θέματα του ΟΗΕ.
Έχει 84 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημανικά περιοδικά με Citation Index of 338, 47 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια σε Ευρώπη και Αμερική και 14 τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό των ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΔΕΗ, ΙΓΜΕ και ΟΗΕ.