Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΥΓΙΕΙΝΙΣΤΗ



Τι συμβαίνει όταν εφαρμόζουμε τη Φυσική Υγιεινή; Αποκτάμε υγεία! Τα μάτια μας λάμπουν. Το σώμα μας δυναμώνει. Ο νους μας γίνεται πιο διαυγής.
Οι Φυσικοί Υγιεινιστές έχουν κοινούς στόχους με τους ανθρώπους όλου του κόσμου. Θέλουμε υγεία, ευτυχία, ειρήνη και ευημερία για τον εαυτό μας, την οικογένεια, του φίλους και τους γείτονές μας – όσους βρίσκονται κοντά μας και όσους βρίσκονται σε όλον τον κόσμο.
Εκτιμούμε την ομορφιά και την αρμονία. Σεβόμαστε τη ζωή και την ελευθερία. Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο που να είναι ευχάριστος, να μας θρέφει και να μας προστατεύει. Θέλουμε να νιώθουμε μέρος της κοινότητάς μας. Θέλουμε να ζούμε μία ενδιαφέρουσα, υγιή και παραγωγική ζωή.
Θέλουμε να αγαπάμε και να μας αγαπάνε. Θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να μεγαλώνουν και να αναπτύσσονται σε ένα καθαρό, υγιεινό περιβάλλον, ασφαλή από τον πόλεμο, τη φτώχια, τη μόλυνση, το έγκλημα και την εκμετάλλευση.
Ζώντας Λογικά σε έναν Παράλογο Κόσμο
Δυστυχώς, ζούμε σε έναν κόσμο που έχει παραφρονήσει. Αν τα πράγματα ήταν όπως θα έπρεπε να είναι, τότε τα έθιμα και οι παραδόσεις μας, οι νόμοι, οι κυβερνήσεις και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα μας οδηγούσαν όλους σε μία γεμάτη, πλούσια, υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Οι γονείς και οι δάσκαλοι θα μας μάθαιναν πώς να ζούμε και πώς να γίνουμε ολοκληρωμένα και λειτουργικά ανθρώπινα όντα. Το περιβάλλον μας θα υποστήριζε έναν υγιεινό και ωφέλιμο τρόπο ζωής.
Σε αυτό το ιδανικό πλαίσιο θα μπορούσαμε να ζούμε ακριβώς όπως και η οικογένεια και οι φίλοι μας, καθώς και όπως όλοι οι άλλοι, γιατί αυτό θα ήταν το λογικό. Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το πλήθος γιατί το πλήθος θα ήταν στον σωστό δρόμο.
Δεν ζούμε όμως σε έναν ιδανικό κόσμο. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι παραδόσεις, η λαογραφία, ο πολιτισμός και τα έθιμα δεν οδηγούν στην όμορφη ζωή που όλοι θέλουμε, αλλά σε μεγάλο και συχνό πόνο, δεινοπάθεια και θλίψη για τόσους πολλούς ανθρώπους.
Εύλογη Διαφορετικότητα
Στον κόσμο που ζούμε, δεν μπορούμε να ακολουθούμε το πλήθος. Πρέπει να κάνουμε αυτό που οδηγεί πραγματικά σε μία καλή ζωή. Και αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που ανατραφήκαμε να πιστεύουμε.
Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ισχυριστούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι η Φυσική Υγιεινή είναι ο απόλυτος τρόπος ζωής. Μέχρι όμως να πειστούμε ότι υπάρχει κάτι ακόμη καλύτερο, δεν είναι λογικό να ζούμε με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζουμε σήμερα;
Πρεσβευτές της Υγείας
Δεν πρόκειται να μας ακολουθήσουν όλοι άμεσα στον δρόμο της υγείας. Μπορούμε να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας με τους αγαπημένους μας και τους φίλους μας· μπορούμε να δείχνουμε στον κόσμο, με το καλό παράδειγμά μας, πόσο πολύ απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι. Στο τέλος όμως, πρέπει να βαδίσουμε τον δρόμο είτε πορεύεται κάποιος μαζί μας είτε όχι. Και μπορούμε να βαδίσουμε με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι μέσα από τη διαρκή αναζήτηση και την προσεκτική φροντίδα, έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσουμε στον προορισμό μας.
Ας είμαστε ρεαλιστές. Όταν ζείτε ως Φυσικοί Υγιεινιστές, διαφοροποιήστε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Είστε μπροστά από την εποχή σας και ξεχωρίζετε χάρη στις πολύ ποιοτικές επιλογές που πραγματοποιείτε σε ό,τι αφορά στον τρόπο ζωής σας. Ως αποτέλεσμα θα τραβήξετε και τα φώτα της προσοχής. Ο τρόπος που θα χειριστείτε αυτή την προσοχή, θα ασκήσει μία βαθιά επίδραση στη ζωή σας καθώς και στις ζωές των γύρω σας.
-----------------------------------------------------------------
Αυτό το κείμενο, που θα το χαρακτήριζα και ως "Ύμνο στην Φυσική Υγιεινή", είναι απόσπασμα από το βιβλίο: «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ» - Απλές Πρακτικές Υγείας και Ευημερίας από τους συντάκτες του περιοδικού Health Science -...
Μετάφραση - έκδοση: Εκδόσεις "μεταμόρφωση", Αθήνα 2015...
Σημ.: Το απόσπασμα δημοσιεύεται με την συναίνεση των εκδόσεων «μεταμόρφωση»"...
Μπορείτε να το βρείτε σε έντυπη μορφή εδώ:
και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ:
----------------------------------------------
Ανδρέας Καραβιώτης