Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ"...



Εστιάστε την προσοχή σας στο να κάνετε αλλαγές στη δική σας διατροφή. Μην κάνετε το σύνηθες σφάλμα να προσπαθήσετε να γίνετε αυτοστιγμεί ειδικοί σε θέματα διατροφής και θρέψης, κάνοντας διαλέξεις στην οικογένεια και τους φίλους σας για το πώς θα πρέπει εκείνοι να αλλάξουν τη δική τους διατροφή.
Το πιο σημαντικό βήμα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη διατροφή σας, είναι να εξαλείψετε ή τουλάχιστον να μειώσετε δραματικά την κατανάλωση ζωικών προϊόντων – το κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η βελτίωση της αμερικανικής διατροφής – που θα συμπεριλάμβανε μία δραματική μείωση ή εξάλειψη των ζωικών προϊόντων – θα μπορούσε να γλιτώσει τουλάχιστον 300.000 ζωές τον χρόνο. Καμία άλλη διατροφική αλλαγή δεν μπορεί να επιφέρει τέτοια εξαιρετικά οφέλη. Εξαλείψτε τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή σας τώρα. Αργότερα, μπορείτε να επιχειρηματολογείτε όσο θέλετε σχετικά με ασήμαντες, θεωρητικές λεπτομέρειες.
Καθώς θα γίνεστε πιο έμπειροι στη νέα προσέγγιση της διατροφής σας (και θα εκδηλώνετε ορισμένα από τα οφέλη – θα έχετε αυξημένη ενέργεια, το σώμα σας θα βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση και θα έχετε συνολικά μία καλύτερη υγεία) θα αρχίσετε να επηρεάζετε αυτόματα τους αγαπημένους σας, καθώς θα θέλουν και εκείνοι αυτά τα οφέλη!
(κλικ για εμφάνιση ολόκληρης της εικόνας)
----------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο: "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ"
- Απλές Πρακτικές Υγείας και Ευημερίας από τους συντάκτες του περιοδικού Health Science -...
Μετάφραση - έκδοση: Εκδόσεις "μεταμόρφωση", Αθήνα 2015...
Το απόσπασμα δημοσιεύεται με την συναίνεση των εκδόσεων "μεταμόρφωση"...
Μπορείτε να το βρείτε σε έντυπη μορφή εδώ:
και σε ηλεκτρονική μορφή εδώ:
----------------------------------------------
Ανδρέας Καραβιώτης