Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ!!!




Ο πόλεμος είναι η πιο βάρβαρη και πιο ανήθικη ανθρώπινη συμπεριφορά.

Ο πόλεμος είναι αποτέλεσμα μίσους και φόβου και στερείται παντελώς νοημοσύνης και η νοημοσύνη είναι το σπουδαιότερο και βασικότερο συστατικό ενός πολιτισμένου ανθρώπου. 

Ο πόλεμος ξυπνά ιδιαίτερα ευαίσθητα ανθρώπινα συναισθήματα και ένστικτα και τις πιο πολλές φορές αποπροσανατολίζει ακόμα και τις πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις. 

Είναι τραγικό και απογοητευτικό να "αναγκάζεται" κάποιος να πάρει θέση σ' ένα πόλεμο, να "αναγκάζεται" να υποστηρίξει την μια ή την άλλη πλευρά γιατί αυτό τον απομακρύνει από το να σταθεί στον πόλεμο σαν ανθρώπινη συμπεριφορά, σαν συνθήκη, τον εμποδίζει να φωνάξει χωρίς καμία αναστολή ότι δεν αποδέχεται κανένα πόλεμο.

Δεν υπάρχουν δίκαιοι και άδικοι πόλεμοι, υπάρχουν μόνο ανόητοι πόλεμοι που προκαλούν μονάχα πόνο, δυστυχία, καταστροφή και θλίψη.

Η νοημοσύνη είναι που απουσιάζει και όχι το δίκαιο.

Η νοημοσύνη δεν διαιρεί, δεν διαχωρίζει. Η θέασή της είναι ολιστική, κοιτά ολόκληρη την εικόνα και όχι ένα μέρος της.

Το δίκαιο μπορεί να προσαρμόζεται κατά περίπτωση και συνθήκη, μπορεί να σχετίζεται με συμφέροντα, γιατί είναι αποτέλεσμα της σκέψης και όχι του νου.

Η μόνη επιλογή και θέση σ' ένα πόλεμο πρέπει να είναι "ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ"!!! Αναζητώ άλλες υπαρκτές και εφικτές λύσεις...

...και φυσικά υπάρχουν πολλές...

Tasos Petridis