Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ 5G !!! Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για stop 5G

Προς
Τον Δήμαρχο Καλαμάτας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας
Κοιν: Προς όλους τους Δημότες της Καλαμάτας και τους Δημότες όλων των εν δυνάμει “Έξυπνων Πόλεων”

1 Δεκεμβρίου 2019
Αξιότιμοι Κύριοι

Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία το “πείραμα” 5G και τα στάδια εξέλιξης του, στην πόλη σας και ίσως γνωρίζετε ότι ήμουν από τους πρώτους που έτρεξα να συμπαρασταθώ στο κάλεσμα κάποιων ευαίσθητων και ανήσυχων πολιτών σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή της 5G στην Καλαμάτα. Στο πλαίσιο αυτού του ενδιαφέροντος, και επ’ ευκαιρία του δημοτικού συμβουλίου, σας απευθύνω και την παρούσα επιστολή.

Οι πολίτες της Καλαμάτας
Οι πολίτες της Καλαμάτας έχουν το δικαίωμα αλλά και την απαίτηση να γνωρίζουν τις επιπτώσεις, στην υγεία τους, στα παιδιά τους και γενικότερα στην ζωή τους από μια τέτοια πιλοτική εφαρμογή που υιοθετήσατε για την πόλη σας χωρίς την οποιαδήποτε ενημέρωση αλλά έστω και προηγούμενη γνωστοποίηση και αναγνωρίζω ότι ενδεχομένως ούτε εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε για αυτήν την εφαρμογή και ειδικά για τις επιπτώσεις, στην υγεία και την ζωή των πολιτών.

Η τεχνολογία 5ης Γενιάς κινητής τηλεφωνίας
Ανεξάρτητα από τα ευχολόγια που ακούγονται περί ταχύτατης σύνδεσης με το διαδίκτυο η 5G παραμένει άγνωστη και προβληματική ως προς τις συνέπειες της στον άνθρωπο, βασίζεται στην χρήση της ασύρματης επικοινωνίας με μια εντελώς νέα τεχνολογία, μορφή σήματος, δυναμική, παλμούς και συχνότητες που παραμένουν μέχρι σήμερα ως “αχαρτογράφητα νερά” για την υγεία του ανθρώπου.

Η διαβεβαίωση περί χαμηλότερων επιπέδων ακτινοβολίας λόγω των πολλών κεραιών μέσα στις πόλεις παραμένει ένα σκανδαλώδες, αδικαιολόγητο και ανεπίτρεπτο ψέμα προς τον ανυποψίαστο πολίτη αφού η άνοδος της στάθμης της ακτινοβολίας είναι τεκμηριωμένη όχι μόνο στις πόλεις που έχουν ήδη υιοθετήσει την 5G αλλά και από την πίεση που ασκείται σε πόλεις & χώρες όπως, Πολωνία, Ιταλία, Ελβετία, Βρυξέλλες, κ.α. για αύξηση των χαμηλών ορίων τους, ώστε να μπορεί να αναπτυχθεί η τεχνολογία 5G.

Εντελώς παραπλανητικά παρουσιάζεται από τους παρόχους η 5G ως η τεχνολογία για γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο, όμως η 5G είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτήν την απλοϊκή εξήγηση και εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και στόχους που είναι ήδη γνωστοί σε πολλούς και καλό θα είναι να ενημερωθείτε και εσείς άμεσα.

Η θέση της επιστήμης
Χιλιάδες συγγράμματα έχουν δημοσιευτεί για τις πολλαπλές επιπτώσεις της Μη Ιονίζουσας Ακτινοβολίας στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα, τα έντομα και τα φυτά και η βιβλιογραφία παραμένει ανεξάντλητη και τεκμηριωμένη χωρίς να αφήνει αμφιβολίες για τις καταστροφικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας με τεχνολογία 2G, 3G και 4G. Καρκινικοί όγκοι, Λευχαιμία, Καρδιολογικά και κυκλοφορικά προβλήματα, προβλήματα νευρολογικής φύσης, ζαχαροδιαβήτης, θυρεοειδής, Alzheimer και πολλά άλλα που συμπεριλαμβάνονται στην εκτενή λίστα των επιπτώσεων της Μη Ιονίζουσας Ακτινοβολίας και βέβαια μαζί με αυτά είναι και το πρόβλημα της Ηλεκτρικής υπερευαισθησίας με ιδιαίτερη έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Τα όρια επικινδυνότητας
Τα όρια επικινδυνότητας που ορίζονται σήμερα στην Ελληνική επικράτεια από την ΚΥΑ του 2000 βασίζονται στα όρια της ICNIRP, ενός ανεξάρτητου φορέα, η αξιοπιστία και φερεγγυότητα του οποίου, τελεί υπό διεθνή αμφισβήτηση αφού τα όρια που έχει ορίσει έρχονται όχι μόνο από το μακρινό 1998, αλλά δεν έχουν αναπροσαρμοσθεί για 21 χρόνια. Επί πλέον έχουν προσδιορισθεί για έκθεση διάρκειας μόλις “6 λεπτών” ενώ σήμερα η έκθεση μας ξεπερνάει τα χρονικά όρια δεκαετιών.

Τα όρια αυτά του 1998 αναφέρονται σε ακτινοβολία και συχνότητες που δεν έχουν την παραμικρή ομοιότητα με την σημερινή ΗΜ ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας ως προς την δυναμική του σήματος, τους παλμούς, την πολικότητα και την συχνότητα. Όταν η πολιτεία μας διαβεβαιώνει ότι η νέα τεχνολογία θα εκπέμπει εντός των εθνικών ορίων φαίνεται να αγνοεί πλήρως ότι τα εθνικά όρια όχι μόνο είναι πεπαλαιωμένα αλλά αναφέρονται σε μία εντελώς διαφορετική ακτινοβολία με άλλα δυναμικά χαρακτηριστικά μιας άλλης εποχής, και για χρόνους που ουδόλως ανταποκρίνονται στην σημερινή χρήση της κινητής τηλεφωνίας. Τολμώ να πω ότι και αυτή η θέση των αρχών προσθέτει στην αδικαιολόγητη παραπλάνηση του πολίτη και αφήνει υπόνοιες για άγνωστα κίνητρα και ενδεχόμενα ισχυρά συμφέροντα.

Σε ένα διαμέρισμα στην πόλη σας μέτρησα μία από τις υψηλότερες τιμές ακτινοβολίες που έχω καταγράψει σε Ελληνικό χώρο. Η τετραμελής οικογένεια αυτού του διαμερίσματος απαριθμεί σήμερα μόνο δύο από τα τέσσερα μέλη, αλλά και αυτά με σοβαρά προβλήματα υγείας. Οι πάροχοι, η ΕΕΑΕ η ΕΕΤΤ και μερικοί “ειδικοί” θα σας διαβεβαιώσουν ότι οι τιμές που κατέγραψα είναι εντός των “ασφαλών ορίων” που προσδιορίζονται από την Ελληνική Νομοθεσία, θα μου επιτρέψετε όμως να σας διαβεβαιώσω ότι είναι εκτός των ορίων της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Σερβίας, της Ρωσίας, και άλλων χωρών και βεβαίως εκ του αποτελέσματος, και εκτός των ορίων αντοχής αυτής της τετραμελούς οικογένειας. Με την 5G, αυτήν την ακτινοβολία που έφερε συμφορά στην συγκεκριμένη Καλαματιανή οικογένεια θα την ανεβάσετε σε νέα πολλαπλάσια επίπεδα.

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας
Η διεθνής επιστήμη έχει επαρκώς τεκμηριώσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας σε σχέση με την ΗΜ ακτινοβολία μέσα από δεκάδες μελέτες και συγγράμματα και η μείωση και εκφυλισμός του ανδρικού σπέρματος περιλαμβάνεται στα σοβαρά συμπτώματα που μας παρουσιάζει η σημερινή επιστημονική βιβλιογραφία. Η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς υπογεννητικότητας εδώ και μερικά χρόνια ενώ παράλληλα γίνεται και αθρόα προσέλευση μεταναστών. Μέσα σε αυτήν την δραματική συγκυρία, η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, βάσει της διεθνούς βιβλιογραφίας θα μπορεί να “στειρώσει” τον Καλαματιανό πολίτη και να δώσει πλέον των λοιπών δυσμενών επιπτώσεων και την χαριστική βολή στην πόλη σας και να συμβάλλει γενικότερα στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος.

Η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής της Καλαμάτας
Η μαζική υποταγή και ένταξη της πόλης σας σε ένα τέτοιο πείραμα εγείρει τεράστιες ευθύνες σε όλους εσάς που έχετε την δυνατότητα να αναχαιτίσετε, η να καθυστερήσετε αυτήν την καταστροφική εξέλιξη μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα στοιχεία της επικινδυνότητας και των δυσμενών επιπτώσεων που συνοδεύουν σήμερα την τεχνολογία 5G. Αν εσείς ως δημοτική αρχή δεν γνωρίζετε τους κινδύνους και τις δυσμενείς επιπτώσεις, δεν απαλλάσσεστε της ευθύνης διότι υπογράψατε ένα πιλοτικό πρόγραμμα κατ αρχήν με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο εγγράφως έχει δηλώσει (βλ. επιστολή 9/1/2019, ΑΠ394) ότι δεν γνωρίζει τις βιολογικές επιπτώσεις αυτής της τεχνολογίας στον άνθρωπο. Κατά αυτόν τον τρόπο μέσα σε ένα καθεστώς πλήρους και εγκληματικής άγνοιας και σύγχυσης ο Δήμος της Καλαμάτας και το Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής αποφάσισε να εντάξει την πόλη σας στο άγνωστο και επικίνδυνο πείραμα της “έξυπνης πόλης”.

Νομοθετικά ως δημοτική αρχή έχετε χάσει κάθε δυνατότητα παρέμβασης και επιλογής των χώρων που τοποθετούνται οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη σας και παρά ταύτα είστε έτοιμοι να την παραδώσετε ολόκληρη σε έναν επικίνδυνο πειραματισμό που δεν μπορείτε και δεν έχετε την εξουσία και την αρμοδιότητα να ελέγξετε.

Έστω στο παρά 5 έχετε την ευκαιρία να αναβάλετε αυτήν την εφαρμογή μέχρις να υπάρξει σαφής και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τους κινδύνους της 5G και τις ενδεχόμενες αλλαγές που θα απαιτηθούν για να καταστήσει αυτήν την τεχνολογία πιο φιλική και πιο ασφαλή προς τον χρήστη και ενδεχομένως να άρει τους κινδύνους που είναι σήμερα περισσότερο από εμφανείς

Σήμερα έχετε μια ιστορική ευκαιρία να διαφυλάξετε τη Δημόσια υγεία στην περιοχή σας την ποιότητα ζωής του πολίτη της Καλαμάτας και ακόμα πιο σημαντικό την βιωσιμότητα της επόμενης γενιάς αλλά ίσως και μιας γενιάς που ενδεχομένως ελέω 5G να μην γεννηθεί ποτέ! Σας καλώ να ξεπεράσετε οποιεσδήποτε κομματικές αντιπαραθέσεις και να δώστε το παράδειγμα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση όταν διακυβεύεται η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών δεν υπάρχουν συμφέροντα, κομματικές διαφορές και πολιτικές αποχρώσεις

Με εκτίμηση και σεβασμό στο έργο σας

Δρ. Θεόδωρος Μέτσης
Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος - Μηχανικός Περιβάλλοντος