Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

ΑΕΡΑΣ.....

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες, κοντινό πλάνο και φύση

"Το νερό, ο αέρας και η καθαριότητα είναι τα βασικά υλικά στο φαρμακείο μου..." Ναπολέων Βοναπάρτης

Ο αέρας είναι το πιο ζωτικό στοιχείο για τον άνθρωπο και τα ζώα. Θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε για εβδομάδες χωρίς φαγητό ή ημέρες χωρίς νερό, αλλά αν μας στερούσαν τον αέρα, θα χανόμασταν μέσα σε λίγα λεπτά.
Τα γεγονότα....
Το ανθρώπινο σώμα πρέπει να έχει οξυγόνο. Κάθε ένα από τα 100 τρισεκατομμύρια κύτταρά του πρέπει να δέχεται σταθερά, φρέσκα εφόδια για να επιβιώσει. Κάθε μέρα, παίρνετε περισσότερες από 17.000 αναπνοές για να κρατάτε το σώμα σας τροφοδοτημένο. Η καρδιά στέλνει αίμα στους πνεύμονες όπου αφήνει το διοξείδιο του άνθρακα για να αποβληθεί και συλλέγει φρέσκο οξυγόνο για να το παραδώσει σε κάθε κύτταρο του σώματος.
Ο καθαρός αέρας έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να λειτουργεί, δίνει διαύγεια στο νου, βελτιώνει τη συγκέντρωση και ενισχύει τις ικανότητες μάθησης. Δίνει μια αίσθηση ευτυχίας και ευημερίας μεταβάλλοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης του εγκεφάλου. Προωθεί τον ποιοτικό ύπνο και σκοτώνει τα βακτήρια και τους ιούς στον αέρα. Η ρύπανση έχει ως αποτέλεσμα ο αέρας να χάσει αυτές τις δυνατότητες.

Η περιβαλλοντική μόλυνση επηρεάζει τον άνθρωπο με διάφορους τρόπους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονόλαιμο, κάψιμο στα μάτια, βήχα, υποτονικότητα, ναυτία, κεφαλαλγίες, ζάλη, εξάντληση και κατάθλιψη. Η ατμοσφαιρική ρύπανση συνδέεται επίσης με το αυξημένο άσθμα και άλλα αναπνευστικά προβλήματα και πολλές μολυσματικές ουσίες ρύπανσης έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Σε κλειστούς χώρους αναπνέουμε ξανά και ξανά τον ίδιο αέρα. Η περιεκτικότητα σε οξυγόνο μειώνεται και το διοξείδιο του άνθρακα και άλλα απόβλητα αυξάνονται. Όταν αναπνέουμε αυτόν τον στάσιμο αέρα, η παροχή οξυγόνου είναι ανεπαρκής για να κρατήσει τα κύτταρα τροφοδοτημένα. Ο ακάθαρτος αέρας αυξάνει την ένταση, το άγχος, την ευερεθιστότητα και τους πονοκεφάλους. Προωθεί την κατάθλιψη και τα χρόνια συναισθήματα κόπωσης και εξάντλησης.

Φυσική Θεραπεία

Η παροχή του σώματος με καθαρό αέρα είναι αρκετά σημαντική για να καθορίσει τη διαφορά ανάμεσα στην υγεία και την ασθένεια - μεταξύ ζωής και θανάτου. Είναι εκπληκτικό το πόσες παρανοήσεις υπάρχουν ακόμη και σήμερα για τον καθαρό αέρα και το ρόλο που παίζει στην υγεία του σώματος. Είναι σχεδόν απίστευτο πόσες κατοικίες είναι ανεπαρκώς αεριζόμενοι, αποπνικτικοί και με κακή μυρωδιά. Ακόμα και τα γραφεία και τα νοσοκομεία δεν έχουν φρέσκο αέρα, κυρίως λόγω των ελεγχόμενων συστημάτων αέρα και των παράθυρων που είναι κατασκευασμένα να παραμένουν μόνιμα κλειστά. Το οξυγόνο καθιστά δυνατές όλες τις διαδικασίες ζωής.

Μια από τις λειτουργίες του αέρα στο σώμα είναι η καύση των αποβλήτων που σχηματίζονται συνεχώς στα κύτταρα του σώματος. Όταν η παροχή αέρα είναι επαρκής, τα απόβλητα απομακρύνονται αποτελεσματικά. Ο αέρας είναι ένα άχρωμο, νωθρό αέριο. Ενενήντα άτομα από τα 100 έχουν την εντύπωση ότι για τον κατάλληλο αερισμό ενός δωματίου αρκεί απλά να ανοίξει κανείς ένα και μόνο παράθυρο. Αυτό είναι λάθος, γιατί ο αέρας είναι μια πολύ νωθρή ουσία. Εάν ο αέρας τυχαίνει να φυσάει από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση εκτός από εκείνη στην οποία το παράθυρο είναι στραμμένη, ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι στάσιμος και οι συνεχείς εκπνοές των ανθρώπων θα κάνουν τον αέρα δηλητηριώδη σε λίγες ώρες. Πρέπει να υπάρχει κυκλοφορία.
Η συνεχής παροχή φρέσκου αέρα είναι τόσο σημαντική που η διαδικασία αναπνοής συνεχίζεται ανά πάσα στιγμή χωρίς καμία προσοχή από την πλευρά μας. Η έλλειψη από καθαρό φρέσκο αέρα είναι πολύ πιο θανατηφόρα από την έλλειψη τροφής.

Ενώ ο καθαρός αέρας είναι υψίστης σημασίας για όλους, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον άρρωστο που βρίσκεται στο κρεβάτι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το σώμα απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες δηλητηρίων στην ατμόσφαιρα. Αν δεν γίνει η κατάλληλη πρόβλεψη για την απομάκρυνση αυτού του μολυσμένου αέρα, ο ασθενής θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει. Μπορούμε να δούμε πόσο λίγοι το συνειδητοποιούν αυτό από το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα δωμάτια ασθενών έχουν μια ενοχλητική και αποπνικτική οσμή.

Θυμηθείτε, ο καθαρός αέρας είναι η πιο ζωτική απαίτηση για τους άρρωστους, καθώς και όσους είναι καλά. Ο αέρας είναι ένας απαραίτητος θεραπευτικός παράγοντας. Κανένα τραύμα δεν μπορεί να θεραπευτεί χωρίς αέρα. Μπορείτε να το αποδείξετε εάν επιδέσετε ασφυκτικά μία πληγή στο δέρμα. Όσο ο επίδεσμος αποκλείει τον αέρα από το τραύμα, αυτό δεν θα επουλωθεί. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για τις εσωτερικές πληγές. Αν το αίμα δεν μεταφέρει επαρκή ποσότητα οξυγόνου από τον αέρα, δεν θα επιτύχει το σκοπό του. Όχι μόνο αυτό, αλλά αν το αίμα μεταφέρει ακάθαρτο αέρα, θα εμποδίσει την επούλωση.

Αέρας: Το δώρο του Θεού για μας

Η βαθιά αναπνοή που προκαλείται από τη φυσική άσκηση θα κάνει θαύματα για να ξεπεραστεί ο φόβος, να αναπτυχθεί θάρρος και να ενισχυθεί ολόκληρο το νευρικό σύστημα. Ήταν το σχέδιο του Θεού να αναπνέουμε καθαρό, φρέσκο αέρα από τη στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουμε, χωρίς διάλειμμα ενός λεπτού.
Είναι σημαντικό κάθε δωμάτιο της κατοικίας μας να διαθέτει ένα μεγάλο παράθυρο, το οποίο πρέπει να ανοίγεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Τα παράθυρα δεν πρέπει να εμποδίζονται ή να καλύπτονται με τέντες, καλύμματα ή κουρτίνες, γιατί όλα αυτά παρεμβάλλονται στην ελεύθερη διέλευση του αέρα και λειτουργούν επίσης ως συλλέκτες ακαθαρσιών. Έχει εκτιμηθεί ότι για να διατηρηθεί ο αέρας ενός θαλάμου όπου υπάρχουν άνθρωποι καθαρός, κάθε ζεύγος πνευμόνων που λειτουργούν σε αυτό πρέπει να λαμβάνει 3000 κυβικά πόδια καθαρού αέρα κάθε ώρα.

Αερισμός

Ανοίξτε τα παράθυρα ή ρυθμίστε τις μονάδες θέρμανσης και κλιματισμού για να εισάγετε φρέσκο αέρα. Αερίστε το σπίτι σας κάθε μέρα. Έχετε το σωστό εξαερισμό στο μυαλό σας όπου κι αν βρίσκεστε. Αποφύγετε την εξάτμιση των αυτοκινήτων, τον καπνό του τσιγάρου και τους κλειστούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό.

Βαθιές ανάσες

Πάρτε αρκετές βαθιές αναπνοές για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να αυξήσετε το επίπεδο ενέργειας:

1. Βρείτε τον πιο φρέσκο αέρα που μπορείτε. Βγείτε έξω εάν είναι δυνατόν.
2. Σταθείτε όρθιος.
3. Εισπνεύσετε όσο πιο πολύ αέρα μπορούν να κρατήσουν οι πνεύμονές σας. Φανταστείτε ότι πηγαίνει ακριβώς μέσα στην κοιλιά σας. Νιώστε το στομάχι σας να διαστέλλεται.
4. Κρατήστε την αναπνοή σας για λίγα δευτερόλεπτα.
5. Αδειάστε τους πνεύμονές σας όσο το δυνατόν πληρέστερα. Χρησιμοποιήστε τους μυς του στομάχου για να σπρώξτε απαλά και το τελευταίο κομμάτι αέρα.
6. Επαναλάβετε τη διαδικασία πέντε ή έξι φορές.
7. Κάντε ένα διάλειμμα καθαρού αέρα πολλές φορές την ημέρα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν λιγότερο από το ήμισυ της χωρητικότητας των πνευμόνων τους. Δεν παίρνουν όλα τα πιθανά οφέλη από τον αέρα που αναπνέουν. Συνειδητά χρησιμοποιήστε τους μύες του στομάχου για να γεμίσετε και να αδειάσετε τους πνεύμονές σας αρκετές φορές την ημέρα και η βαθιά αναπνοή σύντομα θα γίνει συνήθεια.

Άσκηση

Μια καλή προπόνηση σας αναγκάζει να αναπνέετε βαθιά και επιταχύνει την κυκλοφορία του πλούσιου σε οξυγόνο αίματος σε όλο το σώμα. Αυτό τροφοδοτεί επαρκώς κάθε κύτταρο με οξυγόνο.
Όποτε είναι δυνατόν, ασκηθείτε σε εξωτερικούς χώρους κυρίως το πρωί, όταν ο αέρας είναι καθαρότερος.

Στάση του σώματος

Ο τρόπος που στέκεστε και κάθεστε επηρεάζει την ποσότητα αέρα που μπορούν να συγκρατήσουν οι πνεύμονες. Όταν καθόμαστε ευθεία και περπατάμε ευθυτενώς, τους επιτρέπουμε να διευρυνθούν και να εργαστούν με πλήρη χωρητικότητα. Όταν συνηθίζουμε να σκύβουμε ή να περπατούμε αδέξια είναι αδύνατο να αναπνεύσουμε βαθιά. Η γρήγορη και 'επιφανειακή' αναπνοή σύντομα γίνεται συνήθεια και οι πνεύμονες χάνουν τη δύναμή τους να επεκταθούν και να λάβουν επαρκή ποσότητα οξυγόνου.

Είδη ένδυσης

Αυτό που φορούμε επηρεάζει την ποσότητα οξυγόνου που είναι διαθέσιμη για τη χρήση μας. Το χαλαρό άνετο ρούχο επιτρέπει στους πνεύμονες την ελευθερία να φουσκώνουν, ενώ τα σφιχτά, στενά ρούχα γύρω από την κοιλιά τείνουν να περιορίζουν την αναπνοή.

Φυτά

Από το τροπικό δάσος μέχρι το πάρκο της πόλης στο σπίτι, τα φυτά εξυπηρετούν τη πολύ σημαντική λειτουργία της ανακύκλωσης της ατμόσφαιρας. Απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και παράγουν οξυγόνο για να αναπνεύσουμε. Μερικά από αυτά παρέχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα της απομάκρυνσης τοξικών ρύπων από τον αέρα.

Ένα αγροτικό περιβάλλον

Ο φρέσκος αέρας έχει διαφορετική χημική σύσταση από τον εσωτερικό αέρα που οι περισσότεροι από εμάς αναπνέουμε. είναι ιονισμένος ή ηλεκτρικά φορτισμένος, ο οποίος είναι ο κύριος λόγος για το πλήθος των πλεονεκτημάτων για την υγεία. Αυτός ο αέρας παράγεται σε φυσικά περιβάλλοντα, γύρω από δέντρα και τρεχούμενο νερό, στο φως του ήλιου και μετά από καταιγίδες.
Ο καθαρός αέρας της υπαίθρου καταπραΰνει τα νεύρα, διεγείρει την όρεξη και προωθεί τον ήρεμο και αναζωογονητικό ύπνο.

Τα κοινά συστατικά της καλής υγείας και της μακροζωίας είναι: Καλή διάθεση, καθαρός αέρας, όχι βαριά εργασία, λίγο άγχος...τι όμορφο δώρο μας χαρίζει ο Δημιουργός τόσο ελεύθερα! Ας γίνει η ζωή μας μια δέηση,μια προσευχή ευγνωμοσύνης ..Προσευχή: ο αέρας που θυμόμαστε μόνο τις στιγμές που δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε.
Ό,τι είναι το φως για τα μάτια, ό,τι είναι ο αέρας για τους πνεύμονες, ό,τι είναι η αγάπη για την καρδιά είναι η ελευθερία για την ψυχή του ανθρώπου.

Αγαπήστε την Ελευθερία της Υγείας σας με Βαθιές αναπνοές Αγάπης,Καλοσύνης και Εντιμότητας.

Με σεβασμό,

Κων/νος Μουρούτης

ΥΓ.Ευχαριστώ θερμά το φίλο μου Γιώργο για την ενδελεχή μετάφραση του κειμένου αυτού.