Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ..

πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άντρα

Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άντρα; Μοιάζει ένα από τα αιώνια ερωτήματα του γυναικείου μυαλού!
Θέλουμε να κάνουμε τον σύντροφό μας ευτυχισμένο αλλά κάτι συμβαίνει και στο τέλος ακούμε πιο πολλά παράπονα παρά ευχαριστίες. Τι κάνουμε λάθος; Μήπως συνήθως σκεφτόμαστε πώς θα γινόμασταν εμείς ευτυχισμένες και λειτουργούμε ανάλογα; Το ερώτημα είναι πώς θα κάνουμε έναν «άντρα» ευτυχισμένο και όπως γνωρίζουμε ο τρόπος σκέψης μας διαφέρει. Για παράδειγμα, εμείς οι γυναίκες μπορούμε να αισθανθούμε την απόλυτη ευτυχία όταν μας προσφέρει ένα λουλούδι χωρίς να γιορτάζουμε τίποτα. Τι θα σκεφτόταν αν του προσφέρατε εσείς ένα λουλούδι; Μπορεί το παράδειγμα να σας φαίνεται αστείο αλλά συνειδητοποιούμε μέσα από αυτό πως αν θέλουμε να τον κάνουμε ευτυχισμένο πρέπει να προσπαθήσουμε να μπούμε για λίγο στο δικό του μυαλό.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν άντρα ευτυχισμένο; Τι περιμένουν από εμάς τις γυναίκες για να αισθανθούν την απόλυτη ευτυχία; Για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, εκτός από κάποια κοινά που έχουν όλοι οι άντρες, καλό είναι να δώσουμε σημασία και στον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Θα λέγαμε πως υπάρχει ο τύπος άντρα που νιώθει ευτυχία μέσα σε στιγμές αλλά υπάρχει και ο τύπος άντρα που θα προτιμούσε πιο χειροπιαστά πράγματα για να ικανοποιηθεί. Το πώς ένας άνθρωπος μπορεί να αισθανθεί ευτυχισμένος είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν, λοιπόν, απογοητευτήκατε και θεωρείτε πως είναι υπερβολικά δύσκολο να τον κάνετε ευτυχισμένο ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας! Ας αφήσουμε στην άκρη για λίγο τα παραπάνω και ας δούμε μερικά πραγματάκια που μπορούν να κάνουν έναν άντρα ευτυχισμένο και ίσως δεν σας είχαν περάσει μέχρι τώρα από το μυαλό.

Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άντρα

1)Ερωτική ζωή

Οι άντρες δίνουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην ερωτική τους ζωή. Όταν αυτός ο τομέας είναι υγιής τότε νιώθουν ευτυχισμένοι κι έχει αποδειχθεί πως η καλή ερωτική τους ζωή είναι ικανή να μειώσει το άγχος τους, να τους κάνει πιο αισιόδοξους και χαμογελαστούς. Άντρες που απολαμβάνουν μία καλή ερωτική ζωή μέσα στη σχέση τους φαίνονται πιο σίγουροι και πιο ήρεμοι. Ο ερωτικός τομέας ενδιαφέρει και τους δυο και κρατάει ζωντανή την σχέση ακόμα και μετά από αρκετό καιρό. Ένας άντρας μπορεί να αισθανθεί ευτυχισμένος όταν συνειδητοποιήσει πως με την γυναίκα που διάλεξε ταιριάζει και σε αυτόν τον τομέα!

2)Μαγείρεμα

Γραφικό, παλιομοδίτικο, οπισθοδρομικό, ότι και αν σκεφτείτε η αλήθεια είναι μία! Το μαγείρεμα ενθουσιάζει τους άντρες ειδικά όταν αντιληφθούν πως η μοντέρνα και δυναμική γυναίκα τους ασχολείται με αυτό και μάλιστα με επιτυχία. Μπορούμε να πούμε πως η μαγειρική είναι μία τέχνη με την οποία μπορούμε να τους «ξελογιάσουμε». Σίγουρα θα έχετε ακούσει άντρες να καμαρώνουν και να παινεύουν τις γυναίκες τους για τις μαγειρικές τους ικανότητες. Κάντε τον ευτυχισμένο ετοιμάζοντας ένα ιδιαίτερο γεύμα μόνο για αυτόν!



3)Αποδεχτείτε τους φίλους του

Η σχέση που έχουν οι άντρες με τους κολλητούς τους είναι ξεχωριστή. Πολλές φορές η ρήξη έρχεται στα ζευγάρια όταν εμείς οι γυναίκες αρχίσουμε να αντιδράμε στο συγκεκριμένο θέμα και οι ίδιοι νιώθουν την υποχρέωση να τους υπερασπιστούν. Δεχτείτε τις επιλογές του και αν κάτι πάει στραβά αφήστε τον να το συνειδητοποιήσει μόνος του. Μπορείτε αν επιθυμείτε να κρατήσετε τις αποστάσεις αλλά μην του υποδείξετε τι να κάνει. Σε αυτόν τον τομές συνήθως δημιουργούνται συγκρούσεις και να τις αποφύγετε με τρόπο τότε θα είναι ευτυχισμένος για την υπέροχη και διακριτική στάση που κρατάει η δική του γυναίκα.

4)Μην αμελείτε την περιποίησή σας

Μην ξεχνάτε να περιποιείστε και να σέβεστε τον εαυτό σας. όσα χρόνια και αν έχουμε περάσει με έναν άντρα πάντα είμαστε γυναίκες και μας αρέσει η όμορφη και περιποιημένη εικόνα μας. Μας φτιάχνει την διάθεση, μας ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και αυτό που εκπέμπουμε είναι αυτό που μας πραγματικά όμορφες! Οι άντρες αισθάνονται ευτυχισμένοι και τυχεροί που η γυναίκα τους δεν χάνει την φρεσκάδα της και συνεχίζει να ασχολείται με τον εαυτό της. Οι περισσότεροι δυσανασχετούν και θεωρούν πως δεν ενδιαφερόμαστε πια γι’ αυτούς όταν παραμελούμε την εμφάνισή μας. Όπως καταλαβαίνετε, μπορεί πρώτα να το κάνουμε για εμάς τις ίδιες αλλά είναι όμορφο να βλέπουμε τον ενθουσιασμό του!

5)Θαυμάστε τον

Οι άντρες για να είναι ευτυχισμένοι χρειάζονται, επίσης, τον θαυμασμό μας και την επιβράβευση. Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, θα το συναντήσετε ακόμα και στον πιο δυναμικό και ανεξάρτητο άντρα. Σαν να λέμε, δεν είναι πάντα όλα όπως φαίνονται. Δείξτε του πως τον θαυμάζετε για την προσωπικότητά του, για την δουλειά του, για την συμπεριφορά του και γενικά τονίστε του τα δυνατά του σημεία, κάντε τον απλά ευτυχισμένο!

6)Οργανώστε κάτι γι’ αυτόν

Είναι λάτρης των extreme sports; Τρελαίνετε για βραδιές ποδοσφαίρου με τους κολλητούς; Παρατηρήστε με τι χαίρετε σαν μικρό παιδί και οργανώστε το. Δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχετε κι εσείς. Για παράδειγμα, καλέστε τους κολλητούς και ετοιμάστε εδέσματα μια μέρα που θα έχει έναν σημαντικό αγώνα που θα ήθελε να παρακολουθήσει. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να οργανώσετε μία εξόρμηση για extreme sports, άσχετα αν εσείς δεν έχετε καμία σχέση με αυτά. Μάλιστα, τότε είναι που θα το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο. Σημασία έχει να αντιληφθεί πως οργανώσατε κάτι μόνο γι’ αυτόν και είναι σημαντικά για εσάς τα «θέλω» του και οι ανάγκες του!

7)Διατηρήστε την θέση της «γυναίκας»

Η λεπτή συμπεριφορά μας, η θηλυκότητά μας, ο πολύπλευρος τρόπος σκέψης μας είναι από τα στοιχεία που δεν πρέπει να χάνουμε. Οι άντρες συχνά παραπονιούνται πως έχουν χαθεί οι ρόλοι με συνέπεια να χάνουν και οι ίδιοι το ενδιαφέρον τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να πούμε πως ισχύει. Η ισότητα των δυο φύλων, που φυσικά υποστηρίζουμε, δεν χρειάζεται να μπερδεύει τα πράγματα. Διατηρήστε, λοιπόν, την λεπτότητα και την χάρη που διακρίνει μια γυναίκα και κρατήστε τις ισορροπίες.

8)Δείξτε του πως τον στηρίζετε

Είναι σημαντικό για έναν άντρα να αισθανθεί την στήριξή μας. Δείξτε του πως είστε δίπλα του σε όλα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Δεν προσπαθούμε να βγούμε από πάνω ή να δημιουργήσουμε ανταγωνισμό, αλλά είμαστε μία ήρεμη δύναμη στο πλάι του.

9)Αφήστε τον να παίρνει τις τελικές αποφάσεις

Οι γυναίκες μιας άλλης εποχής θεωρούσαν σημαντικό να «φαίνεται» στον άντρα πως η τελική απόφαση είναι πάντα δική του. Αυτό δεν σήμαινε πως οι γυναίκες δεν είχαν άποψη και δεν μπορούσαν να πούνε την γνώμη τους! Πίστευαν πως ο αντρικός εγωισμός δεν τους αφήνει να δεχτούν πως η τελική απόφαση πάρθηκε από την γυναίκα οπότε υπήρχε περίπτωση να αντιδράσουν χωρίς λόγο. Έτσι θεωρούσαν προτιμότερο να λένε την γνώμη τους με τρόπο και να τους τονίζουν πως η τελική απόφαση, όμως, είναι δική τους. Μήπως τελικά κάτι παραπάνω ήξεραν;

10)Δείξτε του εμπιστοσύνη

Πολλές φορές εμείς οι γυναίκες δεν δείχνουμε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους άντρες και συγκεκριμένα σε θέματα καθημερινότητας. Αυτό το θεωρούν πολύ ενοχλητικό και άκρως προσβλητικό. Δείξτε του εμπιστοσύνη και θα δείτε πως θα αρχίσει να παίρνει πιο σοβαρά την γνώμη σας.

Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άντρα

Όλα αυτά θα έκαναν έναν άντρα ευτυχισμένο αρκεί να βρούμε τρόπο να τα συνδυάσουμε χωρίς αφήσουμε στην άκρη τον εαυτό μας. Είναι πολύ σημαντικό, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε, να είμαστε ευτυχισμένες με αυτά που κάνουμε. Δεν χάνουμε τον εαυτό μας, ούτε τον μειώνουμε! Δεν γίνεται μέσα σε μία σχέση να είναι μόνο ο ένας «ευτυχισμένος». Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείτε πώς να κάνω ευτυχισμένο έναν άντρα, σκεφτείτε πως σε μία υγιή σχέση η ευτυχία είναι κάτι που μεταδίδεται από τον έναν στον άλλον! Πώς να κάνεις ευτυχισμένο έναν άντρα; Αγάπησε αυτό που είναι!

Χριστίνα Παναγοπούλου

Πηγή