Όλοι μας κουραζόμαστε και όλοι μας πρέπει να χαλαρώσουμε! Κάπου σε αυτό το σημείο έρχεται το μασάζ! Είναι μια καλή λύση και μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο της πλάτης και του αυχένα σας και να σας χαλαρώσει.
Οι άνθρωποι στις ΗΠΑ επισκέπτονται μασέρ θεραπευτές 230 εκατομμύρια φορές το χρόνο και το 88% συμφωνεί ότι το μασάζ μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη μείωση του πόνου, ειδικά στην πλάτη. Ας συζητήσουμε μερικούς τύπους μασάζ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη.Σας παρουσιάζουμε 9 τύπους μασάζ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακουφίσετε τους τεταμένους μυς στο λαιμό και την πλάτη σας.
Τεχνικές αυτο-μασάζ 1. Για να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από τον πόνο στους ώμους και το λαιμό με σημεία πίεσης
Είναι αποτελεσματικό; Η πρακτική και η έρευνα λένε ναι. Αποδεικνύεται ότι η πιεσοθεραπεία και η ρεφλεξολογία έχουν αποτέλεσμα στη μείωση του πόνου σε 9 από 10 μελέτες. Μπορείτε να κάνετε μασάζ στα σημεία που είναι συνδεδεμένα στην πλάτη σας. Υπάρχουν πολλά σημεία στο σώμα σας, οπότε πριν κάνετε κάτι τέτοιο, συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Υπάρχουν μερικά σημεία που μπορείτε να πιέσετε για να χαλαρώσετε τον αυχένα, την πλάτη σας ή ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της πλάτης και του λαιμού.
1. Πάρτε το χρόνο σας, δεν χρειάζεται να είστε σε βιασύνη.
2. Καθίστε ή ξαπλώστε σε μια άνετη θέση.
3. Χαλαρώστε. Αναπνεύστε βαθιά και κλείστε τα μάτια σας.
4. Χρησιμοποιήστε σταθερή, βαθιά πίεση σε μικρές περιστροφικές ή ανοδικές κινήσεις.
2. Ανακουφίστε τον πόνο στην πλάτη με ένα μπαλάκι του τένις.
Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να προκληθεί εξαιτίας πολλών αιτιών που γενικά περιλαμβάνουν την υπερβολική χρήση μυών και την κακή στάση του σώματος. Για να ανακουφίσετε τον πόνο, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μασάζ με μπαλάκι του τένις. Για να χαλαρώσετε την πλάτη σας και να ανακουφίσετε τον πόνο χρειάζεστε μόνο μερικές μπάλες του τένις!
1. Ξαπλώστε στην πλάτη σας. Τα γόνατα πρέπει να κάμπτονται και τα πόδια στο έδαφος.
2. Ανασηκώστε τους γοφούς σας και τοποθετήστε 2 μπάλες του τένις κάτω από την πλάτη σας.
3. Μείνετε ξαπλωμένοι για 60 δευτερόλεπτα.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με την κίνηση των μπάλων για να στοχεύσετε διαφορετικές περιοχές των μυών και να βρείτε διαφορετικά σημεία έντασης.
Για παράδειγμα, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω και προς τα επάνω. Προσέξτε να μην κυλήσετε ή να πιέσετε τη σπονδυλική σας στήλη στην μπάλα του τένις.
3. Απαλλαγείτε από τον πόνο στον αυχένα και την πλάτη σας με μια ζεστή πετσέτα.
Για αυτό το μασάζ χρειάζεται μόνο μια πετσέτα! Απλά θερμαίνετε την πετσέτα σας και ενώ είναι ζεστή χρησιμοποιήστε την για να ανακουφίσετε την πλάτη σας.
1. Πάρτε μια μαλακή πετσέτα και στρίψτε την σε σαν μια πλεξούδα.
2. Τοποθετήστε την πίσω από τον αυχένα σας κρατώντας το ένα άκρο σε κάθε χέρι.
3. Τρίψτε τη πετσέτα πάνω και κάτω στο λαιμό σας, εφαρμόζοντας μέτρια πίεση.
4. Μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία 2 ή 3 φορές.
4. Καταπραϋνετε τον πόνο της άνω πλάτης.
Οι μύες στο πάνω μέρος της πλάτης σας δουλεύουν πολύ σκληρά και μπορείτε μερικές φορές να ανακουφίσετε την ένταση.
1. Σταθείτε ευθεία.
2. Σπρώξτε το αριστερό σας βραχίονα ελαφρώς προς τα κάτω για να πιέσετε το σημείο που σας ενοχλεί.
3. Συνεχίστε να ασκείτε πίεση μέχρι να νιώσετε το σημείο να χαλαρώνει. Πιέστε τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο.
4. Ασκήστε πίεση στους μυς γύρω από την ωμοπλάτη και πιέστε άλλα σημεία πιεσοθεραπείας. Προσέξτε όμως να μην ασκείτε υπερβολική πίεση.
Κάντε ένα επαγγελματικό μασάζ 1. Σιάτσου
Το Σιάτσου ανήκει στην ιαπωνική και κινεζική ιατρική. Μεταφράζεται σε «πίεση των δακτύλων» και είναι μια ωραία αρχαία τεχνική! Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τα δάχτυλα, τους αντίχειρες και την παλάμη του χεριού του για να πιέσει με ποικίλες εντάσεις στις μυϊκές ομάδες για να θεραπεύσει και να διορθώσει τις εσωτερικές δυσλειτουργίες. Χρησιμοποιεί σημεία βελονισμού στους τεταμένους μύες για να απελευθερώσει μπλοκαρισμένη ενέργεια ή Qi.
2. Μασάζ με ζεστά βότσαλα
Όπως υποδηλώνει το όνομα, θερμά βότσαλα τοποθετούνται σε βασικά σημεία του σώματός σας και η ζέστη τους βοηθά στην απομάκρυνση της έντασης από τους τεταμένους μύες και τους μαλακώνει. Η θερμότητα από τις πέτρες διευκολύνει τον θεραπευτή να αποκτήσει πρόσβαση σε βαθύτερα μυϊκά στρώματα και να αφαιρέσει τον πόνο.
Μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το είδος μασάζ με άλλα και να έχετε ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.
3. Αγιουρβεδικό μασάζ Potli
Προερχόμενο από την ινδική Αγιουρβεδική ιατρική, η θεραπεία μασάζ Potli περιλαμβάνει τη χρήση αρχαίων βοτάνων για να χαλαρώσετε και να θεραπεύσετε τους ιστούς από βαθιά μέσα. Εκτελείται με τη χρήση θερμαινόμενων πουγκιών βοτάνων (που ονομάζονται «potli») μαζί με αναζωογονητικό λάδι. Διαφορετικά βότανα έχουν ποικίλα οφέλη. Είναι πολύ χαλαρωτικό και σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε!
4. Ταϊλανδικό μασάζ «Γιόγκα»
Πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό το μασάζ δημιουργήθηκε στην Ταϊλάνδη, αλλά, στην πραγματικότητα προέκυψε στην Ινδία περίπου 2.500 χρόνια πριν και αργότερα υιοθετήθηκε και στην Ταϊλάνδη. Είναι μια μορφή ξηρού μασάζ με ρούχα και περιλαμβάνει το σταδιακό τέντωμα του σώματος μαζί με ένα βασικό μασάζ. Η τεχνική βρίσκει καταπονημένα σημεία στο σώμα και βοηθά στη χαλάρωση των μυών με θέσεις εμπνευσμένες από τη γιόγκα για να γίνουν πιο κινητές.
5. Βαθύ μασάζ ιστών
Το βαθύ μασάζ ιστών χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων, όπως σε αθλητικούς τραυματισμούς. Κατά την εκτέλεση αυτού του μασάζ, ο θεραπευτής επικεντρώνεται στους τεταμένους μύες για να απελευθερώσει τη χρόνια ένταση. Μεγαλύτερη πίεση εφαρμόζεται για να απαλλαγείτε από το πόνο χρησιμοποιώντας παλάμες, βραχίονες, ακόμα και αγκώνες.
Σημαντικό: Αυτό πρέπει να γίνεται μόνο υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού θεραπευτή.
Μπόνους: Μπορείτε να απολαύσετε την πολύ αποτελεσματική τεχνική του σουηδικού μασάζ.
Το σουηδικό μασάζ απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι νέοι στο μασάζ και βοηθάει να χαλαρώσει ολόκληρο το σώμα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μασάζ, οι θεραπευτές χρησιμοποιούν ζύμωμα, παθητικό μασάζ στις αρθρώσεις και βαθιές κυκλικές κινήσεις. Αυτές οι τεχνικές έχουν σκοπό για να σας χαλαρώσουν, να διεγείρουν τις απολήξεις των νεύρων και να αυξήσουν τη ροή του αίματος, καθώς και την αποστράγγιση των λεμφαδένων.
Σημαντικό: Πριν από τη συνεδρία, συμβουλευτείτε τον θεραπευτή μασάζ σας για να προσαρμόσετε το μασάζ στις συγκεκριμένες ανάγκες σας.
Χρήστος Βασιλείου