Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

D3 ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ....



Η D3 ανήκει στην κλάση των ορμονών. Ρυθμίζει την έκφραση κάπου 2000 γονιδίων και είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε σύστημα του οργανισμού. 

Ενδιαφέρον εμφανίζει το ότι αν και με μεγάλη ηλιοφάνεια, η Ελλάδα εμφανίζει εξαιρετικά χαμηλά ποσά D3 κάτι που φαινομενικά δεν εξηγείται παρά μόνο αν γνωρίζει κανείς τον μηχανισμό συνθέσεως και ελέγχου αυτής της ορμονοβιταμίνης.

Το πρώτο βήμα είναι η "δαιμονική" χοληστερόλη. Την έχει κυνηγήσει ο ιατρικός κόσμος ως τον "δολοφόνο" των αγγείων. Χαμηλή χοληστερόλη σημαίνει σακατεμένη σύνθεση D3. 

Το δεύτερο βήμα είναι η διαθεσιμότητα του υπεριώδους φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας. Τα sunblockers με δείκτη 60 δεν αφήνουν την υπεριώδη ακτινοβολία να κάνει τη δουλειά της. 

Το τρίτο βήμα είναι η 1η ενεργοποίηση στο ήπαρ. Αν το ήπαρ έχει μαζέψει λίπος, η πρόδρομη D "φυλακίζεται" εκεί και δεν πάει για ενεργοποίηση. 

Το τέταρτο βήμα είναι η 2η ενεργοποίηση στα νεφρά. Αλλά πρέπει να έχει γίνει η 1η. 

Ως ορμονοβιταμίνη η D3 αφού ενεργοποιηθεί αναζητά υποδοχείς πρόσδεσης. Υποδοχείς D3 έχουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ. Το "dirty point" εδώ είναι ότι οι υποδοχείς ενεργοποιούνται με το ΜΑΓΝΗΣΙΟ! Χαμηλά επίπεδα μαγνησίου σημαίνει ότι η D3 δεν ασκεί βιολογική δράση. Ακόμα και σε συμπλήρωμα να την πάρουμε. 

Στην Ελλάδα:

1. Χτυπάμε τη χοληστερόλη με φάρμακα και την κυνηγάμε μην ξεφύγει το αυθαίρετο όριο των αιματολογικών. Ο πραγματικός "εχθρός" είναι η οξείδωση αυτής. 

2. Μπλοκάρουμε την ευεργετική (σε μικρές δόσεις) UV δηλαδή τον καταλύτη συνθέσεως της πρόδρομης D

3. Έχουμε λιπώδες ήπαρ και πολύ λίπος γενικότερα το οποίο "δεσμεύει" την D (και έτσι έχουμε τοξικότητα). Επίσης το ποσοστό ενεργοποίησης της D είναι πολύ μικρό.

4. Ζορισμένα νεφρά περιορίζουν επίσης την 2η ενεργοποίηση της D 

Επομένως το πρώτο βήμα είναι μια αιματολογική αξιολόγηση των επιπέδων D3 και στη συνέχεια συνδυασμένο πλάνο αύξησης της αποτελεσματικότητας σύνθεσης-ενεργοποίησης-βιοδιαθεσιμότητας.

Daradimos Nikolaos