Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΛΕΥΚΩΜΑ + ΑΜΥΛΟ = ΤΟΞΙΝΕΣ...



Για όσους τρώνε ακόμα ζωικά και βαριά μαγειρευτά ας προσπαθήσουν τουλάχιστον εκτός από το να τα μειώσουν, να μην συνδυάζουν τα λευκώματα (πρωτεϊνες) με αμυλούχες τροφές, αλλά κυρίως με λαχανικά.
Πχ να αποφεύγουν να τρώνε το κρέας με πατάτες, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, ψωμί, κτλ, και να προτιμήσουν να το συνδυάζουν με ωμή σαλάτα ή με μαγειρεμένα λαχανικά (στον ατμό ή ψητά - ελαφρώς - όχι λιωμένα ή ξεροκαμμένα).
Το ίδιο και με τις αμυλούχες τροφές. Να καταναλώνονται μόνο με λαχανικά.
Επίσης να γίνεται πάντα καλή μάσηση και σιέλωση των τροφών.
Οι λόγοι για τα παραπάνω αναφέρονται στο απόσπασμα της εικόνας...
----------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σάββα Σαββίδη: "Τροφή και Υγεία - Διατροφή του Παιδιού και Υγιεινή Μαγειρική" - 1948 -
Από Ανδρέας Καραβιώτης