Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΔΕΝ ΜΕ ... ΑΓΑΠΟΥΝ.

 



Αυτό ίσως πρέπει να διατυπωθεί διαφορετικά: Είσαι αντίθετος με τα φρούτα, επειδή δεν ακολουθείς τον σπουδαίο κανόνα που ισχύει γι' αυτά: Να τρως τα φρούτα πάντα με εντελώς άδειο στομάχι. Κάθε συνδυασμός φρούτου με άλλη τροφή έχει αποδειχθεί βλαβερός! Είναι ακριβώς εκείνο το οποίο πολλοί «ειδικοί» της διατροφής δεν μπορούν να καταλάβουν. Αυτοί, μαζί με τους πανέξυπνους και τους πολέμιους της φρουτοφαγίας, θεωρούν ότι τα ακίνδυνα φρούτα και όχι το φαγητό είναι υπεύθυνα για τις πεπτικές διαταραχές! Σχεδόν όλοι τρώνε τα φρούτα στο τέλος, σαν συμπλήρωμα του φαγητού. Κάνουν όμως ένα μεγάλο λάθος, διότι η φρουτοζάχαρη, μαζί με τη μάζα του φαγητού που ήδη βρίσκεται σε στάδιο πέψης, επισπεύδει τη ζύμωση και φέρνει φούσκωμα. Επειδή στο στάδιο αυτό το πεπτικό σύστημα σχεδόν όλων των ανθρώπων είναι υπερόξινο, δεν μπορεί να αντέξει επιπλέον και τα χαμηλής οξύτητας οξέα.
Επιμένω σε μια συμβουλή μου που θα σε βοηθήσει: Να φέρεις σε τάξη πρώτα το πεπτικό σου σύστημα, κάνοντας μερικές ημέρες νηστεία, δηλαδή να μην τρως απολύτως τίποτα και να πίνεις μόνο άφθονο νερό. Μετά, να αρχίσεις με λαχανικά και αργότερα με φρούτα! Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις ξανά ενοχλήσεις. Τα φυσικά οξέα των φρούτων, ακόμη και αυτών με την υψηλότερη οξύτητα, μετατρέπονται σε αλκαλικές ουσίες κατά τη διαδρομή τους στο πεπτικό σύστημα. Εσύ ο ίδιος φταις, που δεν έχεις προσαρμοστεί στην απόλαυση των φρούτων. Είναι πολύ σημαντικό να επιμείνεις στα φρούτα και να μην επηρεαστείς από αυτά που διαδίδουν οι «ειδικοί» της διατροφής.
Αν καμιά φορά είσαι της γνώμης ότι το άδειο σου στομάχι δεν αντέχει τα φρούτα, είναι καλύτερα κατά το διάστημα αυτό να σταματήσεις να τα τρως. Τα φρούτα περιέχουν πολύ νερό και τα απολαμβάνεις καλύτερα το πρωί. Κανονικά θα μπορούσες μέχρι το μεσημέρι να μη φας τίποτα, επειδή το συκώτι σου κατά τη διάρκεια της νύχτας θα έχει αποταμιεύσει ήδη 2.000 θερμίδες σε μορφή γλυκογόνου. Όποιος καταφέρει να μείνει χωρίς πρωινό για μερικές εβδομάδες, θα αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα και τελικά θα έχει ανάγκη μόνο από δύο γεύματα.
Αν μερικές φορές πεινάσεις, φάε φρούτο -το ίδιο είδος φρούτου που θα φας αυτήν την ημέρα.
Η πέψη των φρούτων γίνεται πολύ γρήγορα. Ο οργανισμός σου τροφοδοτείται με μέγιστη ενέργεια μέσα σε σχετικά λίγο χρόνο και γίνεται ικανός να καθαρίσει το σώμα σου από τις βλαβερές λιπαρές εναποθέσεις και τις τοξίνες. Καθένας που αρχίζει να διατρέφεται με φρούτα το αντιλαμβάνεται σύντομα, επειδή θα επισκέπτεται συχνότερα την τουαλέτα. Η κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε κάλιο και μαγνήσιο μεριμνά στη γρήγορη αποβολή νερού, που βοηθά συγχρόνως τον οργανισμό μας να απελευθερωθεί και από το βλαβερό μαγειρικό αλάτι. Το οργανικό νάτριο των φρούτων και των λαχανικών έχει ανάγκη ο οργανισμός μας και όχι το ανόργανο χλωριούχο νάτριο. Το συνηθισμένο μαγειρικό αλάτι είναι πολύ βλαβερό.
Μην ξεχνάς ότι μόνο η φρουτοζάχαρη μετατρέπεται αμέσως σε ενέργεια, ενώ τα λίπη, οι πρωτεΐνες και οι άλλοι υδατάνθρακες δεν έχουν αυτήν την ιδιότητα και θα πρέπει να μετατραπούν πρώτα σε γλυκόζη. Αυτή η διαδικασία κοστίζει πάλι ενέργεια εις βάρος της δύναμης των μυών και των νεύρων."...
--------------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του Wandmaker, Helmut:
“Ωμή τροφή αντί μαγειρεμένη - Πραγματική Υγεία
με Φυσική Τροφή” - 2008 -
(Από Ανδρέας Καραβιώτης)