Ποιες αρρώστιες οφείλονται στην έλλειψη νερού
Πολλές ασθένειες, ιδιαίτερα οι λεγόμενες μοντέρνες ασθένειες, έχουν τη ρίζα τους στην έλλειψη του νερού.
Θα μπορούσαμε να πούμε επίσης ότι η έλλειψη του νερού στον οργανισμό των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας, εμποδίζει σημαντικά την πρόοδο της ίασης.
Ένα μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι η οξείδωση (τοξικότητα) του οργανισμού μας και η συνεχής επιβάρυνση της κατάστασης αυτής με τροφές οι οποίες περιέχουν ουσίες που ο οργανισμός μας δεν είναι σε θέση να μεταβολίσει. Αναφερθήκαμε ήδη στις πιο γνωστές ουσίες τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να μεταβολίσει.
Για να μη πεθάνουμε ακαριαία, τις τοποθετεί σε μέρη του σώματος όπου δεν μπορούν άμεσα να σκοτώσουν τον οργανισμό, πχ. στους ιστούς ή στο λίπος του σώματος. Στην αρχή φαίνεται να μην ενοχλούν, όμως με τη συνεχή συσσώρευση αρχίζουν να δημιουργούν προβλήματα και εμποδίζουν σοβαρά τον μεταβολισμό του οργανισμού μας.
Η μοναδική ακίνδυνη μέθοδος αποτοξίνωσης είναι η πόση νερού.
Εάν προσπαθούμε να αποτοξινωθούμε με τις διάφορες μεθόδους που συστήνονται γενικά πχ. δίαιτες, νηστείες, ειδικά φάρμακα αποτοξίνωσης και συγχρόνως υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα, το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να αυτοδηλητηριαζόμαστε.
Με αυτούς τους τρόπους μετακινούνται όντως οι τοξίνες στο σώμα, δεν έχουν όμως τη δυνατότητα να αποβληθούν από το σώμα και απλώνονται παντού, με αποτέλεσμα να έχουμε πονοκεφάλους και ναυτία.
Αυτά τα προβλήματα δεν είναι τόσο σοβαρά, όταν όμως αρχίζουν να δημιουργούνται προβλήματα μεταβολισμού στον οργανισμό, τα οποία μπορούν να διαρκέσουν μήνες ακόμα και χρόνια, τότε μιλάμε για πραγματικά προβλήματα. Και στην περίπτωση αυτή το μοναδικό μέσον καθαρισμού του οργανισμού είναι το ποιοτικό νερό.
Προβλήματα στομάχου τα οποία δημιουργούνται με την έλλειψη του νερού
Συνήθως ακούμε να λέγονται τα εξής για τα προβλήματα του στομάχου:
Όταν το στομάχι παράγει πολλά καυστικά υγρά, δημιουργούνται καούρες και η χρόνια αυτή κατάσταση δημιουργεί τα γνωστά έλκη του στομάχου.
Την εξασθενημένη αυτή περιοχή έρχονται και καταλαμβάνουν βακτηρίδια τα οποία πολλαπλασιάζονται επιδεινώνοντας το πρόβλημα.
Αυτή είναι η απλή εξήγηση του προβλήματος, το οποίο είναι υπαρκτό σε μερικούς ανθρώπους.
Το τοίχωμα του στομάχου αποτελείται από νερό και βάση από Bikarbonat (οξύ του νατρίου) ! Μάλιστα από νερό.
Αυτή η μεμβράνη μπορεί να αντέξει στα καυστικά υγρά της πέψης. Όταν έχουμε καούρες στο στομάχι, δεν σημαίνει τίποτα άλλο από έλλειψη νερού, και αυτό που μας δίνει ογιατρός για να μας βοηθήσει δεν είναι τίποτε άλλο από αυτή τη σύνθεση νερού με Bikarbonat.
Όταν λοιπόν υπάρχει έλλειψη νερού στον οργανισμό και κατά συνέπεια οξείδωση, δεν είναι σε θέση το στομάχι να παράγει αυτή την ειδική εξουδετερωτική βλεννογόνο ουσία η οποία το προστατεύει. Πολλές φορές επιδεινώνουμε αυτή την οξειδωτική κατάσταση πίνοντας λεμονάδες, μπύρα, κρασί και διάφορους χυμούς.
Για να εξουδετερωθούν τα παραπάνω ποτά, δημιουργούνται περισσότερα καυστικά υγρά, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι σε θέση το στομάχι να τα εξουδετερώσει, το στομάχι αναγνωρίζει όλα τα ποτά σαν άμυλα και ξεκινά την πέψη.
Μόνο το νερό αναγνωρίζεται ως ουδέτερο και δεν δημιουργούνται τα καυστικά υγρά της πέψης. Έτσι σε μια τέτοια περίπτωση θα συνιστούσαμε άφθονο ποιοτικό νερό και κάποιο τσάϊ με μαλακτικές ιδιότητες για το στομάχι.
∆υσκοιλιότητα
Εκατομύρια άνθρωποι έχουνε προβλήματα δυσκοιλιότητας. Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος βοήθειας; Το νερό μπορεί να μαλακώσει όλες τις στεγνές και σκληρές μάζες.
Όταν ο οργανισμός έχει έλλειψη νερού, τότε αυτομάτως η αμυντική δυνατότητα του ανθρώπου διαγράφει ανάγκες χρήσης νερού στο σώμα και περιορίζεται στις απολύτως απαραίτητες.
Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα, το πρώτο μέρος από όπου κερδίζει νερό ο οργανισμός είναι το παχύ έντερο, αυτομάτως δημιουργείται δυσκοιλιότητα και όλες οι τοξίνες που ήταν έτοιμες να βγουν, κατακρατούνται στο τέλος του εντέρου.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτόν το μηχανισμό και για να διευκολύνουν τις εντερικές κενώσεις καταφεύγουν σε φάρμακα, τα οποία κάνουν το αντίθετο από αυτό που προσπαθεί να κάνει ο οργανισμός.
Τα φάρμακα αυτά τραβούν στην κυριολεξία νερό από το έντερο, για να ξεπλύνει τις σκληρές μάζες κοπράνων. Πόσο πιο απλό θα ήταν αν πίναμε αρκετό νερό!
Υψηλή πίεση
Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από υψηλή πίεση. Το πρόβλημα της πίεσης αποδεικνύει την χρόνια έλλειψη νερού στον οργανισμό. Στο κυκλοφορικό μας σύστημα και στην ποσότητα του αίματος υπάρχουν διακυμάνσεις.
Οι διακυμάνσεις αυτές οφείλονται στη διαφορετική διατροφή, στην πέψη και σε διάφορους συναισθηματικούς παράγοντες.
Με το αίμα μεταφέρονται οι διάφορες ουσίες που έχουν απορροφηθεί από τον οργανισμό στα σημεία όπου είναι απαραίτητες.
Με αυτή τη διαδικασία επηρεάζεται η πηκτικότητα του αίματος. Όταν ο άνθρωπος χρησιμοποιεί το σωστό αλάτι στη διατροφή του, το σύστημα του οργανισμού είναι σε θέση να δεσμεύσει το νερό και να το διοχετεύσει στους ιστούς και στο αίμα. Με τη διαδικασία αυτή και με τη βοήθεια του αλατιού αυξάνεται η περιεκτικότητα του νερού στο αίμα και στους ιστούς.
Σε περίπτωση μυϊκής δραστηριότητας (γυμναστική) απαιτείται περισσότερο αίμα στην περιοχή των μυών, οπότε μειώνεται η ποσότητα του αίματος στα αγγεία.
Όταν κάνει ζέστη, στέλνεται αίμα στην επιδερμίδα, για να διατηρείται δροσερή και όταν ιδρώνουμε χρειάζεται το σύστημα του οργανισμού επίσης νερό. Κι αυτό διότι ελαττώνεται η ποσότητα του νερού (αίμα) στον οργανισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις διακύμανσης της ποσότητας του αίματος,
ο οργανισμός πρέπει να φερθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν διαφορετικές πιέσεις
ή φυσαλίδες αέρα στο αίμα.
∆ίνεται λοιπόν η εντολή στον οργανισμό να αλλάξει τον όγκο των αγγείων του αίματος. Η επιφάνεια των αγγείων προστατεύεται με μια μάζα μυών οι οποίοι μαζεύουν και απλώνουν ανάλογα με τις απαιτήσεις. Αυτή η διαδικασία επιτυγχάνεται μέσω μιας ειδικής ορμόνης, οπότε τα αγγεία διευρύνονται ή στενεύουν ανάλογα με την ποσότητα του αίματος.
Όταν ένας οργανισμός δεν παίρνει αρκετό νερό, τότε το αίμα πήζει, με αποτέλεσμα να μικραίνουν αυτά τα αγγεία.
Στην περίπτωση αυτή η καρδιά εργάζεται πολύ περισσότερο και πιέζει πολύ πιο δυνατά για να καταφέρει να περάσει το παχύρευστο αίμα μέσα από τα αγγεία, κι αυτό έχει σαν συνέπεια την αύξηση του αίματος στον οργανισμό. Επειδή η καρδιά δεν αντέχει για πολύ καιρό αυτή του είδους την υψηλή πίεση, δημιουργούνται και διάφορα άλλα καρδιακά προβλήματα.
Καρδιακές παθήσεις
εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις, πολλοί από αυτούς πεθαίνουν πρόωρα, πολλοί μάλιστα σε νεαρή ηλικία.
Η συμβατική ιατρική δεν γνωρίζει δυστυχώς μερικά απλά πράγματα που μπορούν να ωθήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό σε κάποιο καρδιακό επισόδειο ή στην υπέρταση.
Έτσι επιδιώκουν την εξαφάνιση των συμπτωμάτων, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του οργανισμού.
Ο όρος που χρησιμοποιείται γι’ αυτό το πρόβλημα είναι υπέρταση.
Είναι λογικό σύμφωνα με τις δικές μας παρατηρήσεις να υψώνει ο οργανισμός την πίεση του αίματος για να μπορέσει να επιβιώσει!
Εκείνο που χρειάζεται τις περισσότερες φορές είναι το σωστό υγιεινό μη ραφιναρισμένο αλάτι και άφθονο ποιοτικό νερό.
Νερό, αλάτι, σωστή διατροφή και κίνηση είναι για τις περισσότερες περιπτώσεις το φάρμακο.
Πώς εργάζεται η συμβατική ιατρική;
Ρουφάει περισσότερο από το ήδη λιγοστό νερό του οργανισμού μέσω φαρμάκων που χρησιμοποιούνται γι’ αυτή την περίπτωση!
Αυτός ο τρόπος καθησυχάζει χημικά την καρδιά χωρίς να την θεραπεύει.
Γι’ αυτό δεν είναι περίεργο που ο οικονομικός μηχανισμός κέρδους με την αρρώστια ξεκινάει από τον μεσαίωνα και μια πολύ γνωστή παροιμία λέει:
Tι στερεί του καλού γιατρού το ψωμί;
Η υγεία ή ο θάνατος;
Γι’ αυτό μας συντηρεί στη ζωή,
κάτι μεταξύ υγείας και θανάτου.
Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι εκτός της έλλειψης νερού στον οργανισμό υπάρχουν και άλλες πολλές αιτίες που προκαλούν καρδιακά προβλήματα. ∆εν πρέπει όμως να αγνοούμε τη σημασία και τον κίνδυνο μια χρόνιας αφυδάτωσης! .
Αρτηριοσκλήρωση
Ένα ακόμη πρόβλημα έλλειψης νερού στον οργανισμό είναι και η αρτηριοσκλήρωση. Λόγω της μη ρευστότητας του αίματος, των πρωτεϊνών και των πολλών τοξινών στο αίμα, δημιουργούνται στα εσωτερικά τοιχώματα των αγγείων επιχρίσματα, στα οποία περιλαμβάνονται μαζί με άλλα ανόργανες μεταλλικές ουσίες, όπως πχ. το ασβέστιο.
Η «φοβερή» χοληστερίνη έχει κι αυτή τον ρόλο της σε όλον αυτόν τον μηχανισμό. Ο οργανισμός, στην απελπισία του, παράγει την χοληστερίνη για να κάνει το αίμα ρευστό και για να επιδιορθώσει τις ρωγμές που δημιουργούνται στα αγγεία.
Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί ως εξής:
1) Εμποδίζει την έξοδο του νερού από τα τοιχώματα των αγγείων (οικονομία νερού), οπότε το αίμα μένει ρευστό και δεν απορροφάται από τα τοιχία των ιστών, που στην περίπτωση αυτή έχουν μεγάλη ποσότητα αλατιού και κατά συνέπεια θα χρειάζονταν πολύ νερό.
Αυτή η διαδικασία κρίσης δεν ευνοεί την τροφοδοσία του οργανισμού, εκτός του ότι δημιουργούνται πολλές τοξίνες, οι οποίες εναποτίθενται στους ιστούς, αλλά αυτό είναι μια λύση για να σωθεί ο οργανισμός, το αίμα έχει προτεραιότητα.
2) Η χοληστερίνη σταθεροποιεί τα τοιχία των αγγείων, τα οποία με την έλλειψη νερού και βιταμινών έχουν στην κυριολεξία ρωγμές και γίνονται εύθραυστα. Η χοληστερίνη, θα λέγαμε, στοκάρει τις ρωγμές των αγγείων, ώστε να αποφευχθούν σοβαρά προβλήματα, όπως πχ. Εμφράγματα, εγκεφαλικά κλπ.
Προβλήματα του αναπνευστικού
Το ίδιο ακατανόητο είναι το γεγονός ότι μια αιτία των αναπνευστικών προβλημάτων είναι πολλές φορές η έλλειψη νερού στον οργανισμό. Όταν στον οργανισμό δημιουργείται λόγω έλλειψης νερού τοξικότητα και τα νεφρά ή το παχύ έντερο δεν είναι σε θέση να αποτoξινώσουν τον οργανισμό, τότε άλλα όργανα αναλαμβάνουν αυτή την αποτοξίνωση, οι λεγόμενες έξοδοι κινδύνου, όπως είναι το δέρμα ή οι βλεννογόνοι ιστοί. Μια κινέζικη παροιμία λέει:
<< ό,τι δεν μπορεί να αποτοξινωθεί από τα νεφρά, αποτοξινώνεται από το παχύ έντερο και αυτό που δεν μπορεί να αποτοξινωθεί μέσω του δέρματος, μας σκοτώνει >>
Όταν λόγω της έλλειψης νερού δεν γίνεται η αποτοξίνωση μέσω των νεφρών ή του εντέρου, τότε αναλαμβάνουν την εργασία αυτή ο βλεννογόνος ιστός και το δέρμα.
Αυτό έχει σαν συνέπεια την εξασθένηση του οργανισμού, ο οποίος γίνεται επιρρεπής στις ασθένειες. Ιδίως το αναπνευστικό σύστημα βρίσκεται σε κίνδυνο, διότι τα αγγεία που είναι στους βρόγχους συστέλλονται, για να μην αφυδατωθούν οι πνεύμονες!
Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να αναπνέουν κανονικά, έχουν αναπνευστικά προβλήματα, δεν είναι σε θέση να κάνουν κάποια κοπιαστική σωματική εργασία ή αθλητική δραστηριότητα.
Ημικρανίες
Εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από ημικρανίες και πονοκεφάλους.
Και γι’ αυτό το πρόβλημα μία αιτία μπορεί να είναι η έλλειψη του νερού. Το κεφάλι αποτελείται από 90% νερό. Και μόνο από αυτό το γεγονός μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μπορεί να επηρεασθεί από την έλλειψη του νερού.
Ο γυναικείος οργανισμός έχει το πλεονέκτημα να διώχνει τις τοξίνες μέσω της εμμηνόρροιας. Λίγο πριν αρχίσει όμως αυτή η διαδικασία, δημιουργούνται πονοκέφαλοι λόγω των πολλών τοξινών του οργανισμού. Είναι λοιπόν πολύ ωφέλιμο να πίνει κάποιος πολύ νερό, όταν έχει ιδιαίτερα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο.
Προβλήματα των νεφρών
Όταν το αίμα περιέχει λίγο νερό, πρέπει τα νεφρά να εργάζονται περισσότερο για να καθαρίσουν το αίμα. Τα νεφρά φιλτράρουν το αίμα από βλαβερές ουσίες πολλές φορές την ημέρα. Όσο λιγότερο νερό έχει το αίμα, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η εργασία της αποτοξίνωνης.
To φιλτράρισμα που επιτυνχάνεται μέσω των νεφρών απαιτεί κάποια σχετική πίεση για να λειτουργήσει σωστά, όταν όμως δεν υπάρχει σωστό απόθεμα νερού στο σώμα, δεν μπορεί να δημιουργηθεί η πίεση που απαιτείται για την διαδικασία αυτή.
Αυτό μπορεί να βελτιωθεί αν πιούμε την κατάλληλη ποσότητα νερού.
Προβλήματα των αρθρώσεων και της μέσης
Όπως όλες οι λειτουργίες του σώματος εξαρτώνται από το νερό, έτσι και ο συνδετικός ιστός των οστών εξαρτάται από το νερό. Η ουσία που βρίσκεται μεταξύ δύο οστών αποτελείται από νερό. Όταν υπάρχει έλλειψη νερού στο σώμα, τότε αυτή η ουσία γεμίζει στην κυριολεξία με τοξίνες, εξαφανίζεται σταδιακά ή σκληραίνει, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τομές οι οποίες κάποτε επουλώνονται και στα σημεία αυτά δημιουργούνται αφόρητοι πόνοι.
Προβλήματα των Ματιών
Τα μάτια είναι και αυτά όργανα με μεγάλη περιεκτικότητα νερού. Μια ασθένεια που προέρχεται από στέγνωμα των ματιών, στην κυριολεξία, είναι ο καταρράκτης.
Η Ιατρική σήμερα έχει φτάσει στον ύψιστο βαθμό τεχνητών μέσων και ειδικοτήτων.
Έχει πάψει όμως να συσχετίζει το σύνολο και τη συνοχή των εργασιών του σώματος.
Αυτό έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα
Η σημερινή Ιατρική δυσκολεύεται να κάνει διαχείριση προβλημάτων παρατηρώντας τον άνθρωπο σαν σύνολο.
Οι πληροφορίες είναι από το βιβλίο: «Gutes Wasser» (Το καλό νερό ) Josef Zeluth- Michael Gienger (στη γερμανική γλώσσα)
Πηγή