Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ



Ο συγγραφέας ελπίζει ότι ο αναγνώστης δεν θα παρερμηνεύσει τη στάση του στο προηγούμενο κεφάλαιο σ' ότι αφορά την εντελώς άχρηστη φιλοσοφία της ιατρικής επιστήμης σαν επίθεση κατά των γιατρών, είτε ως ατόμων είτε ως συνόλου. Δεν είναι αυτή η εντύπωση που θέλει να δώσει ο συγγραφέας. Άλλωστε, θαυμάζει και σέβεται αυτή την πραγματικά θαρραλέα ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν για το καλό της κοινωνίας με αυτοθυσία, σκληρή δουλειά και καλές προθέσεις. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη τραγωδία στη σύγχρονη εποχή, άνθρωποι σαν αυτούς, οι οποίοι υποκινούνται από τα καλύτερα και υψηλότερα κίνητρα-κίνητρα για την ανακούφιση των ανθρώπων από τα βάσανά τους- να συμβάλλουν άμεσα με τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στην πραγματική διάδοση και επικράτηση των ασθενειών. Αυτό γίνεται γιατί ολόκληρη η πρακτική τους στηρίζεται σε μια φιλοσοφία περί ασθένειας, που είναι ολότελα και αμετάκλητα λανθασμένη και εντελώς «απληροφόρητη» για τα πραγματικά γεγονότα πάνω σ' αυτό το θέμα.
Τί κάνει πραγματικά η ιατρική θεραπευτική αγωγή
Με τη χορήγηση φαρμάκων, εμβολίων, ορών, αντιτοξινών κλπ. και την ελεύθερη χρήση της χειρουργικής, η ιατρική προσπαθεί να απαλλάξει την ανθρωπότητα από τις «ασθένειες», γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ότι η «ασθένεια» είναι μια φυσική απόπειρα εκ μέρους του σώματος να προστατευτεί και να ελευθερωθεί από τις επιβλαβείς επιδράσεις των δηλητηρίων, που δημιουργούνται και συσσωρεύονται στον οργανισμό σαν αποτέλεσμα λανθασμένου τρόπου ζωής, διαιτητικής και άλλων παραγόντων.
Αυτές οι μέθοδοι, αντί να αφήσουν τις τοξίνες και τα δηλητήρια νά αποβληθούν από τον οργανισμό, όπως κάνει η φύση και όπως επιδιώκουν οι μέθοδοι της Φυσικής Υγιεινής, καταφέρνουν μόνο να σπρώξουν αυτές τις τοξίνες και τα δηλητήρια πιο πίσω μέσα στον οργανισμό. Εκεί μαζί με τα φάρμακα, τα εμβόλια, τους ορούς, κλπ. που χορηγούν οι γιατροί συγκεντρώνονται γύρω από τις βαθύτερες δομές του σώματος ή βρίσκουν καταφύγιο μέσα στα ζωτικά όργανα, για να συγκροτήσουν τη βάση για πολύ πιο σοβαρές αρρώστιες αργότερα.
Έτσι, εκτός από το γεγονός ότι η ιατρική επιτρέπει στον άνθρωπο να αποφεύγει την ευθύνη για τις ασθένειες από τις οποίες πάσχει, λέγοντάς του ότι αυτές είναι αποτέλεσμα σύμπτωσης, ατυχήματος ή κακοτυχίας (υπάρχει πάντα «ο καιρός» στον οποίο μπορεί να καταφύγει κανείς για δικαιολογία, αν δεν μπορεί να αναφερθεί κάποιο άτυχο μικρόβιο ως ένοχος), οδηγώντας τον έτσι να βλέπει την ασθένεια σαν κάτι που απλώς «συμβαίνει» σ’ αυτόν, χωρίς καμιά αναφορά στις προηγούμενες συνήθειές του και στο σημερινό του τρόπο ζωής.
Έτσι η ορθόδοξη ιατρική, καταστέλλοντας τις εξωτερικές εκδηλώσεις και τα εξωτερικά συμπτώματα της ασθένειας και επιφέροντας φαινομενικά κάποια «θεραπεία», ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, δηλαδή αυτό ακριβώς που προσπαθεί να προλάβει, με τους εξής δύο τρόπους:
1) Δημιουργώντας στα θύματά της ένα πλασματικό αίσθημα ασφάλειας που τα οδηγεί να πιστέψουν ότι οι ασθένειες από τις οποίες υποφέρουν θεραπεύονται πραγματικά ενώ, στην πραγματικότητα, απλώς σπρώχνονται κάτω από την επιφάνεια και
2) Μετατρέπουν αυτές που θα ήταν απλές οξείες ασθένειες, (άμεσες απόπειρες της Φύσης να καθαρίσει το σώμα από τοξίνες και άχρηστα υλικά) όπως κρυολογήματα, διάρροιες, εξανθήματα του δέρματος, σπυριά, φλεγμονές και πυρετοί, σε χρόνιες ασθένειες δηλαδή κάτι πιο πεισματάρικο και επίμονο από τις οξείες ασθένειες που είναι πιο δύσκολο να ξεριζωθεί από το σώμα - όπως ρευματισμοί, βρογχίτιδα, άσθμα, διαβήτης, ασθένειες των νεφρών, καρδιακά νοσήματα, κλπ. Προφανώς η χρόνια ασθένεια δεν παρουσιάζεται αμέσως μετά την καταστολή της οξείας- μόνο η συνεχής καταστολή των ασθενειών οξείας μορφής οδηγεί στην τελική ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών μέσα στον οργανισμό.
Όπου οι άνθρωποι έγιναν πραγματικά καλά με την ιατρική θεραπευτική αγωγή χωρίς δευτερογενή συμπτώματα, αυτό έγινε παρά τη θεραπευτική αγωγή και όχι εξαιτίας της. Ο οργανισμός είχε αρκετή ζωτικότητα και αναρρωτική δύναμη για να αντέξει με επιτυχία στη δράση των φαρμάκων και των ιατρικών παραγόντων.
------------------------------------------------------------
Απόσπασμα από το βιβλίο του: Harry Benjamin: "Οδηγός Φυσικής Θεραπευτικής"... - 1977 - #Harry_Benjamin #Οδηγός_Φυσικής_Θεραπευτικής
Ανδρέας Καραβιώτης