Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΤΑ ΚΙΡΚΙΝΕΖΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΑΝ...



Τα Κιρκινέζια αναχώρησαν. Μαζί και ο «Θοδωρής»!

Ο Θοδωρής είναι ένα ενήλικο αρσενικό Κιρκινέζι με 📍πομπό από το Πρόγραμμα Life Falkon που κάθε άνοιξη διανύει ερήμους και θάλασσες για να επιστρέψει στο «χωριό» του, στους Αγίους Θεοδώρους Ροδόπης, λίγο έξω από την Κομοτηνή.
🧐 Πέρα από δεινός ταξιδευτής, ο Θοδωρής έχει και πολύ καλό... γούστο αφού έχει εγκατασταθεί στη φωλιά που τοποθέτησε η Ομάδα της #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ στο κτίριο του κλειστού -πλέον- Γυμνασίου. Πέρυσι και φέτος, μαζί με το ταίρι του μεγάλωσαν στη φωλιά 3 νεοσσούς 🐥, όλοι εκ των οποίων πέταξαν με επιτυχία.

💯 Η αναπαραγωγική επιτυχία των Κιρκινεζιών είναι σημαντική και για τους κατοίκους της περιοχής, αφού το είδος αποτελεί σύμμαχο των αγροτών! Μόνο ο Θοδωρής, τρώει κάθε χρόνο χιλιάδες 🦗ακρίδες και άλλα μεγάλα έντομα στα σταροχώραφα της Ροδόπης, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση των εχθρών των καλλιεργειών.
Ο Θοδωρής αυτές τις μέρες ταξιδεύει. Όπως κάθε χρόνο, πηγαίνει για διακοπές στο Τσαντ και σε άλλα μέρη της υποσαχάριας Αφρικής, πετώντας 4.500 χιλιόμετρα μακριά από την Κομοτηνή.
🤗 Θα επιστρέψει τέλη Μαρτίου στο αγαπημένο του χωριό και εμείς περιμένουμε πώς και πώς να τον ξαναδούμε!


➰ Α! Και μην το ξεχάσουμε: εάν συναντηθείτε κάπου με τον Θοδωρή, θα τον αναγνωρίσετε από τον κωδικό Α01 στο μπλε δαχτυλίδι του -ήταν, βλέπετε, ο πρώτος που σημάνθηκε στη «γειτονιά».