Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ !!!

<<H δύναμη του νου ή αλλιώς το θαυμαστό φαινόμενο ''placebo'' o τρόπος δράσης του οποίου δυστυχώς αγνοείται επίμονα από την σημερινή έρευνα >> !!!

Ο Dr Moseley χώρισε ασθενείς που είχαν σοβαρά προβλήματα με την άρθρωση του γονάτου σε 3 ομάδες θέλοντας να εντοπίσει ποιο από τα στάδια του χειρουργείου ανακούφιζε τους ασθενείς :

-Στην 1η ομάδα νάρκωσε τους ασθενείς και έκανε ριζικές τομές στον χόνδρο του γονάτου αφαιρώντας το κατεστραμμένο τμήμα.
-Στην 2η ομάδα νάρκωσε τους ασθενείς και απλά καθάρισε το γόνατο από υλικά που θεωρούσε πως ίσως να προάγουν την τοπική φλεγμονή.
-Στην 3η ομάδα νάρκωσε τους ασθενείς και απλά έκανε τομές στο δέρμα του γονάτου τις οποίες στην συνέχεια έκλεισε αμέσως με ράμματα χωρίς να επέμβει καθόλου στο εσωτερικό.(Ψεύτικο χειρουργείο)

Αποτέλεσμα ??? Και οι 3 ομάδες είχαν την ίδια βελτίωση. Τα άτομα της ομάδας placebo μπόρεσαν και πάλι να περπατούν κανονικά ,να αθλούνται και γενικά να κάνουν πράγματα που πριν το ψεύτικο χειρουργείο δεν μπορούσαν.
Όταν ένας ασθενής από την 3η ομάδα (Tim Perez) ενημερώθηκε 2 χρόνια μετά από το ''ψεύτικο χειρουργείο '' πως κατάφερε να πετάξει το μπαστούνι του και να παίζει μπάσκετ με τα εγγόνια του χωρίς στην ουσία να χειρουργηθεί ποτέ, είπε : <<Σε αυτόν τον κόσμο όλα είναι δυνατά όταν βάλεις στο μυαλό σου να κάνεις κάτι.Ξέρω πλέον πως το μυαλό μπορεί να κάνει θαύματα>> .

Γιάννης Υφαντής